02.02.2011 | A
V Tirani za dobro ozračje v Stožicah


Slovensko nogomento reprezentanco 9. februarja v Tirani čaka pripravljalna tekma z Albanijo, selektor Matjaž Kek pa je objavil seznam 21 nogometašev. Tokrat so v kadru trije novinci, selektor pa ima nekaj skrbi s poškodbami.

Do tekme štadionu Quemal Stafa je ostalo še sedem dni, selektor Matjaž Kek pa je objavil prvi reprezentančni seznam v novem letu. “Gre za prvi zbor v novem letu pred izredno pomembnima tekmama v nadaljevanju kvalifikacij. Zaradi februarskega termina tak zbor vedno nosi različna izhodišča posameznih igralcev, eni so že v tekmovalnem ritmu, drugi začenjajo s pripravami. Na seznamu so trije novinci, vratar Vid Belec, ter branilca Siniša Anđelkovič in Mitja Viler. Gre zato, da damo priložnost tudi nekaterim novincem.”

Tekma z Albanijo, ki je bila nekaj časa pod vprašajem zaradi nemirov v Tirani, je zadnja pred tekmama z Italijo in Severno Irsko, kar ji daje večjo pomembnost kot si nemara lahko predstavljamo ob dejstvu, da gre za prijateljsko tekmo. Selektor Kek želi v tem času pridobiti informacije o ekipi in igralcih, ki mu bodo pred marčevskima tekmama dali pomembne odgovore: “Vemo kakšno izhodišče imamo v samih kvalifikacijah in zelo pomembno je, da vidimo v kakšnem stanju so posamezni igralci, ter da poskušamo z dobro igro in dobrim rezultatom ustvariti pozitivno vzdušje pred marčevskim spektaklom v Stožicah. Februarski termin je pomemben tudi zato, ker se je zaključil prestopni rok in se bodo igralci lahko zopet popolnoma posvetili igrišču. Nekaj naših igralcev je bilo zelo vročih v tem prestopnem roku, ampak zdaj je to za njimi.”

V zadnji tekmi proti Gruziji v Kopru, ko so Slovenci igrišče zapuščali s sklonjenimi glavami, selekor pa z videnim ni bil najbolj zadovoljen. Zato je tekma z Albanijo priložnost, da se napake iz Kopra odpravijo: “Tekma v Tirani nam mora pokazati več kot tekma proti Gruziji, saj smo tam storili preveč napak. Ampak pomembno je, da se osredotočimo na našo igro in na našo pripravo, ki nam je že dosedaj prinesla pozitivne rezultate in nenazadnje nas pripeljala do 16. mesta na Fifini lestvici.”

Sicer pa se slovenske izbrane vrste tudi tokrat niso ognile poškodbe. Če je selektor še pred kratkim lahko z veseljem pogledal na seznam igralcev in ugotavljal, da ni večjih težav, pa je takorekoč čez noč na vidik prišla morebitna večja težava. Težave z mišico ima namreč prvi vratar Samir Handanovič, bolečino v preponi pa je po včerajšnji tekmi začutil tudi kapetan Robert Koren. “Kar se tiče poškodb, ki bi lahko vplivale na spremembo tega seznama, ima problem z mišico Samir Handanovič, ki danes ne bo branil za Udinese, v naslednjih dneh pa bomo videli, kako se bo ta poškodba odvijala. S Samirjem sva včeraj govorila in naredili bomo vse, da bi lahko v Tirani branil, ampak kot sem rekel, v naslednjih dneh bomo videli kako bo potekala rehabilitacija, potem pa bo naša zdravniška služba skupaj s Samirjevim klubom ugotovila, če je Handanovič sposoben za nastop. Žal pa nas je danes presenetila tudi novica o težavah s prepono Roberta Korena, vendar kaj več v tem trenutku še ne morem povedati,” je pogovor zaključil Matjaž Kek. Sicer je že pred objavo izbora zaradi poškodbe iz kombinacij izpadel Haris Vučkič.

Nogometna zveza Slovenije je sicer v prejšnjem tednu podrobno spremljala dogajanje v Tirani, po informacijah pridobljenih s strani ministrstva za zunanje zadeve, ambasade Republike Slovenije v Albaniji in albanske nogometne zveze, pa se je situacija v Albaniji mirna, zaradi česar tekma na Quemal Stafi ni več pod vprašajem.

Seznam igralcev:

Vratarji:

Samir Handanovič (Udinese, ITA), Jasmin Handanovič (Empoli, ITA), Vid Belec (Crotone, ITA)

Obrambni igralci:

Siniša Anđelkovič (Palermo, ITA), Mišo Brečko (FC Koln, NEM), Boštjan Cesar (Chievo, ITA), Bojan Jokič (Chievo, ITA), Matej Mavrič Rožič (KSV Superfund, AVT), Marko Šuler (Gent, BEL), Mitja Viler (NK Maribor)

Zvezni igralci:

Armin Bačinovič (Palermo, ITA), Valter Birsa (AJ Auxerre, FRA), Josip Iličič (Palermo, ITA), Andraž Kirm (Wisla Krakow, POL), Robert Koren (Hull City, ANG), Dalibor Stevanovič (Vitesse, NIZ), Aleksander Radosavljevič (ADO Den Haag, NIZ)

Napadalci:

Zlatko Dedič (Bochum, NEM), Zlatan Ljubijankič (Gent, BEL), Milivoje Novakovič (FC Koln, NEM), Tim Matavž (FC Groningen)

 

Seznam igralcev za pripravljalno tekmo z Albanijo

Tekst: NZS/MaK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 21.02.2024 | A
  Kek ostaja selektor do novembra 2025
  Nogometna zveza Slovenije oziroma predsednik Radenko Mijatović je danes s selektorjem Kekom uskladil dogovor, da bo Matjaž Kek vodil nogometno izbrano vrsto Slovenije še vsaj do konca kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2026.
 • 20.02.2024 | A
  Balkovec natančen s prostega strela, Gorenc Stankovič zadel v Konferenčni ligi
  V preteklih dneh so bili slovenski reprezentanti ponovno na delu v svojih klubih. Z zadetkom sta se tokrat izkazala Jure Balkovec in Jon Gorenc Stankovič.
 • 13.02.2024 | A
  Slovenski reprezentanti v dobri podajalski in strelski formi
  Minuli konec tedna so se v pogon vrnili reprezentanti, ki si kruh služijo doma v Sloveniji, na Poljskem in v Avstriji. S ključnimi podajami sta se izkazala Žan Karničnik in Timi Max Elšnik, ki se je vpisal tudi med strelce. Gol so dosegli tudi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Žan Vipotnik.
 • 09.02.2024 | A
  Za uvod dvakrat doma, zaključek v Avstriji
  Po včerajšnjem žrebu skupin za Uefa liga narodov so postali znani termini vseh tekem. Slovenija bo ligo B v skupini 3 odprla 6. septembra ob 20.45 pred domačimi gledalci proti Avstriji.
 • 08.02.2024 | A
  Slovenija v Uefa ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom
  Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra.
 • 06.02.2024 | A
  Šeško do devetega gola, sedem reprezentantov pričenja spomladanski del sezone
  Pretekli konec tedna se je z novim zadetkom v Bundesligi izkazal Benjamin Šeško, v prihajajočih dneh pa bodo znova na delu reprezentanti, ki so v zimskem času prestajali premor. Vračajo se tisti varovanci selektorja Keka, ki si kruh služijo na Poljskem, v Avstriji ter v Prvi ligi Telemach.
 • 01.02.2024 | A
  Pred Eurom z Armenci in Bolgari
  Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna partnerja za tekme evropskega prvenstva 2024. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari.
 • 25.01.2024 | A
  Euro 2024: Danes znani rezultati žreba
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes pričela z obveščanjem navijačev o rezultatih žreba za nakup vstopnic za Euro 2024.
 • 24.01.2024 | A
  Pred Portugalsko Kekovi izbranci še na Malto
  Slovenska reprezentanca se bo po uspešni reprezentančni akciji v ZDA ponovno zbrala marca, ko varovance Matjaža Keka čakajo nove preizkušnje. Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom.
 • 22.01.2024 | A
  Mlakar stopnjuje strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili s svojimi klubi znova na delu člani slovenske A reprezentance. Kapetan slednje je s svojim Atleticom napredoval v naslednji krog pokalnega tekmovanja, Jan Mlakar pa se je znova vpisal med strelce pri Pisi.

DELI NA