15.02.2023 | Ženska A
V Turčiji začele z zmago

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Antalyi odigrala prvo od treh pripravljalnih tekem. Izbranke Boruta Jarca, ki jih v tem letu med drugim čaka začetek lige narodov, so premagale Uzbekistan z 2:1 (1:0).

Za Slovenijo sta proti Uzbekistanu zadeli Lara Prašnikar v 32. in Kristina Erman v 67. minuti.

Slovenke se bodo 18. februarja ob 17. uri merile z Zambijo in 21. februarja ob 13. uri z Južno Afriko.

Pripravljalne tekme:

15.2.
Slovenija – Uzbekistan 2:1 (1:0)

18.2.
Slovenija – Zambija (17.00)

21.2.
Slovenija – Južna Afrika (13.00)

Slovenija je tekmo začela v postavi Meršik, Golob, Agrež, Erman, Zver, Čonč, Prašnikar, Kolbl, Makovec, Eržen Rogan.

Pred začetkom je sledila še minuta molka za vse žrtve uničujočega potresa, ki je prizadel tudi Turčijo prejšnji ponedeljek.

Slovenija je bila v 32. miniti nagrajena za terensko pobudo. Zavoljo pritiska, ki so ga izvedle naše igralke, je Uzbekistan pri organizaciji napada na svoji sredini slabo sprejel žogo, potem pa jo za nameček še spravil v avt. Od tu je sledila hitra slovenska akcija, dvojna podaja in predložek pred gol. Tu so tekmice slabo odbile žogo, Lara Prašnikar je bila zbrana in z golom za vodstvo 1:0 potrdila dobro formo. S svojim 34. golom v dresu članic Slovenije je postavila tudi rezultat prvega polčasa.

Videoposnetek tekme:V nadaljevanju je selektor Borut Jarc segel po prvi menjavi – v 46. minuti je namesto Manje Rogan v igro vstopila Adrijana Mori. Slovenija je že v prvem napadu ogrozila gol Uzbekistana, ki je po prekršku vrnil z enako mero v 50. minuti. To so bili trenutki, ko je Uzbekistan zaigral precej agresivno in visoko v obrambi, naša vrsta je imela na trenutke nekaj težav pri organizaciji napada.

V 57. minuti pa je sledila bliskovita akcija – Kaja Eržen je v duelu ustavila napad tekmic in na sredini s podajo našla Laro Prašnikar, ki je žogo oddala, na desnem boku pa se je vključila Špela Kolbl. A so Uzbekistanke ustavile obetaven napad Slovenije.

V 58. minuti je od daleč dobro merila Dominika Čonč.

V 67. minuti je Slovenija izvedla kot, podajala je Lara Prašnikar, po podaji z glavo pa je do žoge prišla Kristina Erman, ki je zabila za 2:0. Kristina je v svoji 55. tekmi v dresu Slovenije prispevala 4. gol.

V nadaljevanju je Uzbekistan uspel znižati na 2:1, do konca pa Zala Meršnik ni več klonila. Slovenija je vknjižila prvo zmago na turnirju v Turčiji.

Odmevi po tekmi

„Vedele smo, da so nekaj slabše tekmice kot mi. Vedele smo tudi to, da bomo imeli prevlado in več žogo v naši posesti. Tako je tudi bilo. Ustvarili smo si precej priložnosti, imeli smo probleme z realizacijo. Dale smo jim tudi nekaj daril, take napake se ne smejo dogajati. Na koncu smo pripeljale tekmo do konca in zmagale,“ je povedala Lara Prašnikar.

„Po treh mesecih smo spet skupaj, z več treninga in skupnega dela bomo dvignili nivo in tempo igre. Bile smo dosti boljše tekmice, v naši igri pa vzponi in padci. Na koncu je naša zmaga povsem zaslužena. V naslednjih tekmah je tudi cilj, da izboljšamo realizacijo,“ je dodala Kristina Erman.

Tekst: D.P., STA
Foto. M24.si

SORODNE NOVICE

 • 04.06.2024 | Ženska A
  Z zmago potrdile napredovanje v Ligo B
  Po uvodnih zmagah aprila proti Moldaviji (2:0) in Severni Makedoniji (5:0) so v zadnjih petih dneh dvakrat vzele mero še igralkam Latvije. V Murski Soboti so jih premagale s 6:0, danes v Rigi pa s 4:0. S tem si je Slovenija že zagotovila napredovanje v ligo B.
 • 04.06.2024 | Ženska A
  Proti Latviji postaviti piko na i
  Slovenija je dobro začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Ligi C. Po treh odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C2 vodi z maksimalnim izkupičkom -devetimi točkami, sledijo ji Severna Makedonija (4), Latvija (3) in Moldavija (1).
 • 03.06.2024 | Ženska A
  Pripravljene na Latvijo
  Slovenska ženska članska reprezentanca bo jutri ob 17. uri v 4. krogu kvalifikacij za Euro 2025 gostovala v Latviji in iskala četrto zaporedno zmago v kvalifikacijah.
 • 31.05.2024 | Ženska A
  Z zmago kronale jubilej Mateje Zver
  Slovenska ženska članska reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za EP 2025 dosegla še tretjo zmago. Varovanke selektorja Saše Kolmana so doma v Murski Soboti s 6:0 premagale Latvijo. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 4.6.
 • 31.05.2024 | Ženska A
  V Murski Soboti proti Latviji
  Slovenija danes ob 18. uri v Murski Soboti nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 v Švici. Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji se bo naša ženska reprezentanca pomerila z Latvijo, ki bo naš tekmec tudi 4.6.
 • 30.05.2024 | Ženska A
  Zanima jih le zmaga
  Slovenska ženska članska reprezentanca v petek, 31.5., ob 18. uri v Murski Soboti nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 v Švici. Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji se bo naša reprezentanca dvakrat pomerila z Latvijo; prvič v petek doma, potem še 4.6. v gosteh.
 • 29.05.2024 | Ženska A
  V Fazanerijo po tri točke in poklon Mateji Zver
  V Moravskih toplicah se je zbrala ženska članska reprezentanca, pred katero sta dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo najprej z ekipo z Baltika srečale doma (31.5. ob 18. uri v Murski Soboti), 4.6. bo Slovenija še gostovala v Latviji.
 • 27.05.2024 | Ženska A
  Danes zbor, v petek v Murski Soboti proti Latviji
  „Pred nami sta tekmi proti Latviji, ki je med vsemi našimi konkurenti najkvalitetnejši tekmec. Zanimata nas dve zmagi in jasno sporočilo vsem: dokazati, da smo boljši od konkurence in da kot ekipa ne sodimo v ta rang tekmovanja. To moramo vsakič znova potrditi na igrišču,“ pred začetkom akcije pove selektor Saša Kolman.
 • 24.05.2024 | Ženska A
  Mateja Zver zadela za nov naslov, Melania Pasar napredovala
  Prvenstva gredo h koncu, s tem pa tudi uspešne sezone naših igralk. Mateja Zver bo sezono sklenila z dvojno krono, preboja v 1. madžarsko ligo se veseli Melania Pasar. Prvič pa je tekmo v Seria A začela Naja Poje Mihelič.
 • 16.05.2024 | Ženska A
  Selektor Kolman razkril seznam za tekmi proti Latviji
  Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji sta pred našo izbrano vrsto tekmi proti Latviji. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo uvodoma z ekipo z Baltika pomerile doma (31.5. v Murski Soboti), v prvih dneh junija (4.6.) pa bo Slovenija še gostovala v Latviji.

DELI NA