V Velenju brez zadetkov

Rudar Velenje - Aluminij 0:0

* Stadion Ob jezeru, gledalcev 300, sodniki: Bukovec (Lendava), Klančnik (Slovenj Gradec), Perger (Maribor).
* Strelci: /
* Rudar Velenje: Radan, Jahić, Grgić, Kašnik, Mužek, Grbić (od 79. Zec), Babić, Lotrič (Od 68. Vručina), Trifković, Glavina, Eterović (od 59. Mary).
* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Turkalj, Zeba, Kocić, Krljanović (od 75. D. Petrović), Cvek, Škoflek, Vrbanec, T. Petrović (od 90. Rebernik), Kramer (od 72. Srdić).
* Rumeni kartoni: Eterović, Grgić, Grbić.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Rudarja nadaljujejo z razprodajo točk na domačem igrišču. Aluminij je sedma ekipa, ki je iz Velenja odnesla vsaj točko, edini, ki je na stadionu Ob jezeru izgubil, tako ostaja Luka Koper. Neodločen izid povsem ustreza dogodkom na igrišču, ekipi nista pokazali veliko, veliko priložnosti ni bilo, bližje zadetku so bili domači, ki so prvem polčasu po napaki gostujoče obrambe zadeli okvir vrat.

Velenjčani so v prejšnjem krogu z zmago v Novi Gorici prekinili serijo slabih rezultatov, Aluminij pa je ukradel točki Mariboru, zato so tako eni kot drugi v dvoboj krenili optimistično. Kidričani so takoj pokazali, da se v Šaleško dolino niso prišli braniti, ampak z napadalno igro poskušali priti do polnega izkupička.

V uvodnih minutah so bili podjetnejši, sprožili so nekaj udarcev, a so jih domači branilci blokirali, nekajkrat so od daleč neuspešno streljali tudi domači, ki so si priigrali tudi prvo pravo priložnost, v 15. minuti je Stjepan Babić po kotu in gneči v kazenskem prostoru zadel vratnico. Po kotu so do svoje prve priložnosti prišli tudi gosti, a je bil Toni Petrović nenatančen.

Koti so nasploh pomenili edino pravo nevarnost v prvem polčasu, po njem je v 41. minuti sprožil strel tudi Damir Grgić, vendar se je izkazal gostujoči vratar Luka Janžekovič. Nekaj dela je imel tudi domači vratar Matej Radan, po strelu od daleč Matica Vrbanca je žogo odbil, odbitek pa ni znal spraviti v mrežo Petrović.

Drugi polčas je bil po strelih in priložnostih še siromašnejši kot prvi, pred obema goloma ni bilo vročih položajev. Domači so sicer zaigrali bolj napadalno, a razen atraktivnega poskusa Johna Maryja, ki je vratarja poskušal premagati z lobom iz 40 metrov, lepših priložnosti niso imeli, na drugi strani so gosti izvedli nekaj na videz nevarnih protinapadov, toda zaključiti jih niso znali.

V naslednjem krogu bo Aluminij gostil Domžale, Rudar pa bo gostoval v Celju.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar Velenje - Aluminij
    Prvoligaši bodo med vikendom odigrali še zadnja srečanja pred novembrskim reprezentančnim premorom. 16. krog letošnje sezone bosta s tekmo v Velenju odprla Rudar in Aluminij, ki sta pred dobrim tednom presenetila višje postavljena nasprotnika.

DELI NA