V finalu veliki derbi Maribora in Olimpije

V majskem finalu Pokala Pivovarna Union se bodo za pokalno lovoriko udarili nogometaši Maribora in Olimpije. Zmaji so v Stožicah z goloma Aljaža Krefla in Timija Maxa Elšnika premagali Kidričane, ki so bili dostojen tekmec državnim prvakom.

POLFINALE POKALA PIVOVARNA UNION

OLIMPIJA LJUBLJANA - ALUMINIJ KIDRIČEVO 2:1 (2:1)

Strelci: Krefl (3'), Elšnik (19'/11m); Marinšek (29').
Olimpija: Vidovšek, Sualehe, Crnomarković, Ratnik, Krefl (62' Estrada), Doffo (66' Karamatić), Elšnik, Kvesić (89' Posavec), Sešlar, Bristrić (89' Špehar), Rui Pedro (62' Aldair). Trener: Albert Riera.
Aluminij: Pavli, Jovan, Koblar, Schaubach, Martić (89' Borovnik), Jagić, Gorenak (71' Frešer), Brest (89' Baskera), Marinšek, Šturm (78' Katuša), Skiba (71' Čavara). Trener: Robert Pevnik.

Zmaji so odlično odprli tekmo, saj so z golom Aljaža Krefla povedli že v tretji minuti. Bočni branilec je z diagonalnim udarcem z desne strani kazenskega prostora zatresel mrežo nekdanjega kluba. Kidričani so bili v 11. minuti blizu izenačenju. Nik Marinšek je iz kota meril neposredno proti vratom, Matevž Vidovšek pa je žogo še uspel izbiti preko vrat.

V 16. minuti, ko je iz obrata sprožil Admir Bristić, so domači prišli do enajstmetrovke, ki jo je izkoristil Timi Max Elšnik, še en bivši član kluba iz Kidričevega. Štajerci tudi po drugem golu niso dvignili bele zastave, v 24. minuti so bili znova blizu zadetka. Danijel Šturm je z desne podal pred vrata, Daniel Skiba pa ni najbolje zadel žoge in je sprožil mimo vrat Olimpije.

V 25. minuti gol Đorđa Crnomarkovića ni obveljal zaradi prekrška nad Majem Pavlijem, Kidričani pa so se v 29. minuti veselili znižanja zaostanka. Danijel Šturm je s podajo v prostor zaposlil Nika Marinška, ta pa je s spretnim zaključkom matiral Vidovška. 

Ljubljančani so si v 34. minuti priigrali novo najstrožjo kazen, saj je z roko igral še Tomislav Jagić. Z bele točke je sprožil Svit Sešlar, a se je z dvema obrambama izkazal Maj Pavli, Sešlar pa je s tretjim poskusom nastreljal štajerski blok.

Uvod drugega polčasa je pripadel Kidričanom. Vidovšek se je najprej izkazal po nevarnem diagonalnem strelu Gašperja Jovana, v 58. minuti pa je še enkrat zadišalo po izenačenju. Akcijo je pričel Marinšek, Skiba pa je po podaji Šturma zadel ljubljanskega vratar. Čuvaj domače mreže je izenačenje preprečil tudi v 60. minuti, ko je Šturm z desne sprožil v bližnji kot. Le nekaj sekund kasneje je Đorđe Crnomarković v zadnjem trenutku preprečil udarec Šturma.

Maj Pavli na drugi strani ni imel večjih težav z močnim udarcem Timija Maxija Elšnika, v 75. minuti pa ga je po strelu Admirja Bristrića reševal okvir gola., močno je sprožil Admir Bristrić, gostje pa so takoj zatem odigrali hiter protinapad, a Danijel Šturm s slabo podajo pred gol ni našel osamljenega Roka Frešerja. V 81. minuti se je po podaji Marinška veliko prostora odprlo še Jakovu Katuši, ki pa ni bil natančen.

Izid se v končnici tekme ni več spremenil, čeprav so tako Kidričani kot Ljubljančani še sprožili nekaj udarcev.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija napolnila mrežo Aluminija
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 5:0 (1:0).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?
  • 24.02.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija suverena v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 23. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:4 (0:3).
  • 23.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
    Nogometni teden se nadaljuje s sobotno tekmo Aluminija in Olimpije. Ljubljančani bodo točke lovili brez poškodovanega Antonia Marina, Kidričani pa bodo po zmagi proti Radomljam lovili novo presenečenje.
  • 29.10.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija ni uspela streti Aluminija
    Nogometaši Olimpije in Aluminija so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 27.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Olimpija je v četrtek doživela še tretji poraz v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Zmaji bodo rane celili v ligaškem obračunu z Aluminijem, ki se pobira po dveh porazih.
  • 19.08.2023 | Prva liga Telemach
    Goliada pripadla Olimpiji
    Nogometaši Aluminija so v 5. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji s 4:5 (2:1).
  • 18.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
    Novinec med elito pričakuje aktualnega prvaka. Lahko šumarji presenetijo zmaje?
  • 08.05.2022 | Prva liga Telemach
    Razburljiv zaključek tekme Olimpiji
    Nogometaši so Olimpije so v 34. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagala Aluminij s 3:2 (1:1).

DELI NA