03.08.2022 | 1. SFL
V novi sezoni enota treninga več

Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.

Gašper, Marko in Nejc

„Članska ekipa je sestavljena. Spet po željah in standardih, ki se jih držimo. Pripeljali smo Gašperja Trdina in Marka Bjelčeviča, najbolj pomembno pa je, da smo v ekipo vrnili Nejca Berzelaka. Ko smo lani ob koncu sezone igrali z na papirju boljšimi ekipami, bi moral biti naš golman najboljši mož v naši ekipi. To ni bilo, zato smo iskali rešitev, za nameček smo še zaostrili konkurenco,“ pove Simeunovič.

„Gašper Trdin je bil moja velika želja že dve leti, pozorno ga spremljam. Vesel sem, ker smo se uspeli domeniti. Vem, da ni lahko. Je otrok ŠD Mlinše, s katerimi imamo dobre in korektne odnose. Gre za levičarja, ki jih v naši ekipi manjka. Dodali smo tudi Marka Bjelčeviča, ki je prav tako levičar. Tudi njega poznam dobro, bil je tudi pri meni v reprezentanci,“ pojasni Simeunovič, ki si želi, da oba izkoristita ponujeno priložnost, minute, ki jih bosta dobila.

Na Vrhniki v Siliku s pripravami začnejo 22. avgusta. „Prvi teden bodo delali z našim trenerjem Nedeljkom Lipovcem iz Prave vadbe, potem se selimo v dvorano, za tem pa že sledi tekma superpokala. Tudi lani smo začeli kot zadnji, a imeli najboljši začetek sezone. Razlogi? Delali bomo strnjeno vsak dan. Poleg tega je treba vedeti, vsi igralci igrajo lige, turnirje, kar 80% igralcev je boljše pripravljeno kot pa med sezono. Prav ta energija, agresija, ki so jo igralci prinesli iz aktivnega igranja turnirjev in lig se je prenesla v našo člansko ekipo, ki je na uvodu v sezono navduševala. Potem nas je malce zmanjkalo,“ nadaljuje trener Vrhničanov, ki ima rešitev tudi za to:

Enota treninga več na teden

„Lani smo delali dva treninga na teden v dvorani, enega pa s trenerjem Nedeljkom. Letos gremo korak naprej. Dodajamo enoto treninga na teden več, namesto dveh enot treninga z žogo bomo imeli zdaj tri, kar med sezono nanese 40 enot treninga več. To pa je ključno za mlado ekipo, ki rabi trening, da se učijo in napredujejo,“ strateško razmišlja Simeunovič, ki mu bosta še naprej pomagala Almir Begić in Rok Železnik.

Ko klub živi celo leto

Na Vrhniki so dodali še eno selekcijo v mladinskem pogonu, po novem se bodo merili tudi s fanti v kategoriji U15. „Organizirali smo tudi poletni kamp, predvsem pa je bistveno, da klub na vseh ravneh živi celo leto. Da smo aktivni. Okrepili bomo delo po šolah in še naprej težili k ustvarjanju ter produkciji domačih igralcev,“ sklene trener Mile Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

 • 29.10.2022 | 1. SFL
  Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
  Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 23.02.2021 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
  Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
  Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
 • 15.02.2021 | 1. SFL
  Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
  V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
 • 05.11.2020 | 1. SFL
  Zelena luč tudi za 1. SFL
  Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
  Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
 • 27.12.2017 | 1. SFL
  Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
  Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
 • 22.12.2017 | 1. SFL
  Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
  Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.
 • 14.10.2017 | 1. SFL
  Španci previsoka ovira za slovenske futsal prvake
  Po porazih proti moskovski Dini (2:5) in portugalski Bragi (2:3) je danes pričakovano klonil še pred branilcem naslova, španskim Interjem. Ta je zmagal s 4:1.

DELI NA