22.10.2020 | Ženska A
V petek prenos tekme iz Rusije

Ženska nogometna reprezentanca je dopoldan iz Maribora odpotovala v Moskvo, kjer jo jutri ob 16.30 čaka obračun z Rusijo. Gre za 8. tekmo Slovenije v kvalifikacijski skupini A. Varovanke selektorja Boruta Jarca lovijo zmago in vsaj dva dosežena zadetka. S tem bi ob predpostavki, da bodo uspešne tudi na zadnjih dveh srečanjih z Estonijo, naredile pomemben korak k neposredni uvrstitvi na evropsko prvenstvo ali pa k dodatnim kvalifikacijam.

Jutrišnjo tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si).

Prvenstvo Stare celine bo med 6. in 31. julijem 2022. potekalo v Angliji.

Po 12 točk

Slovenija v kvalifikacijski skupini A zaseda 3. mesto. V vodstvu so aktualne evropske prvakinje Nizozemke, ki so v sedmih tekmah zbrale 21 točk. Sledi jim Rusija (12 točk v šestih tekmah), tej pa Slovenija (12 točk v sedmih tekmah). Na prvi medsebojni tekmi je Rusija slavila v Velenju, 0:1 je bilo, naša izbrana vrsta pa je nastopila močno oslabljena zavoljo poškodb.

Kako na Euro 2022

V kvalifikacijah sodeluje 47 reprezentanc, ki so razdeljene v devet skupin – dve skupini s šestimi ekipami in sedem skupin s petimi ekipami. Na evropsko prvenstvo se neposredno uvrsti devet prvakinj skupin in po tri najboljše drugouvrščene zasedbe. Šesterica preostalih drugouvrščenih gre v dodatne kvalifikacije.

Boj za vsak centimeter

Izbrana vrsta je od ponedeljka trenirala v Mariboru pod taktirko selektorja Boruta Jarca in njegovega strokovnega štaba. „Gledali in analizirali smo Rusijo, ki je čvrsta in agresivna ekipa. Na petkovi tekmi pa nas čaka peklenski boj! Rusija ni kaj dosti drugačna, kot je bila na naši prvi medsebojni tekmi v Velenju. Takrat se je že videlo, kako hitro znajo izkoristiti vsak prostor za fazo napada ob prehodu iz faze obrambe. Igrajo brezkompromisno, do konca. Razlika pa je v tem, da bomo imeli to pot količkaj dobro zasedbo, ki je v Velenju zaradi poškodb nismo mogli uporabiti. Pričakujem odprt boj za vsak centimeter na terenu,“ o tekmi v Rusiji razmišlja selektor Jarc.

Kvalifikacije za Euro 2022:

Moskva, 23.10.
Rusija – Slovenija (16.30) (prenos na spletni strani www.nzs.si)

Talin, 27.10.
Estonija – Slovenija (18.00)

Dosedanje tekme Slovenije v kvalifikacijah za Euro 2022:
Slovenija – Rusija 0:1
Slovenija – Kosovo 5:0
Slovenija – Nizozemska 2:4
Turčija – Slovenija 1:6
Nizozemska – Slovenija 4:1
Kosovo – Slovenija 0:3
Slovenija – Turčija 3:1

Najprej Slovenija, potem Turčija

Rusija, na evropskih prvenstvih je igrala petkrat, dvakrat na svetovnem prvenstvu, se je zbrala v ponedeljek. Na Fifini lestvici zaseda 24. mesto, Slovenija je 49. Reprezentanco Rusije vodi selektorica Elena Fomina. Rusija tokratni del kvalifikacij začenja s tekmo proti Sloveniji, v torek jo čaka še obračun s Turčijo.

„V kvalifikacijski skupini imamo le še štiri tekme in dolžni smo doseči čim večje število točk, saj imamo še vedno možnosti, da se na evropsko prvenstvo uvrstimo neposredno, brez dodatnih kvalifikacij. Za to je zelo pomembno, da se ognemo podcenjevanju nasprotnikov, da smo zbrani. Vsi se dobro spominjamo, kako težka je bila naša zmaga v Sloveniji in kako težko nam je bilo s Turčijo v kvalifikacijah za Euro 2017. Če želimo priti do zadnjega dela turnirja, potem moramo zmagati,“ je ruska selektorica razkrila načrt za petek in torek.

Ruska reprezentanca:
Tatiana Shcherbak (Krasnodar), Anastasia Ananyeva (CSKA), Yulia Grichenko (Zenit), Anna Kozhnikova (Lokomotiv), Anna Belomytseva (Lokomotiv), Kristina Mashkova (Lokomotiv), Alsu Abdullina (Lokomotiv), Daniela Basaeva (Krasnodar), Ksenia Dzhinikashvili (Chertanovo), Maria Alekseeva (CSKA), Margarita Manuilova (CSKA), Elina Samoilova (Lokomotiv), Marina Fedorova (Lokomotiv), Lina Yakupova (Lokomotiv), Valeria Bespalikova (CSKA), Nadezhda Smirnova (CSKA), Daria Yakovleva (CSKA), Tatyana Petrova (CSKA), Margarita Chernomyrdina (CSKA), Elena Kostareva (Krasnodar), Natalia Mashina (Zenit), Nelly Korovkina (Lokomotiv), Elena Shesterneva (Zenit).

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.10.2024 | Ženska A
    Zaslužile so si več, povratna tekma v torek
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca je izgubila prvo tekmo polfinala dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2025 proti Avstriji z 0:3 (0:0). Povratni obračun bo na sporedu v torek ob 18. uri v Riedu.
  • 25.10.2024 | Ženska A
    Danes v Kopru proti Avstriji
    Danes, v petek, bo ženska članska reprezentanca v Kopru odigrala prvo od dveh tekem z Avstrijo. Ekipi se merita za vstop v 2. krog dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Tekma bo ob 18. uri.
  • 24.10.2024 | Ženska A
    Prepričana, da ima Slovenija dovolj kvalitete, da se zoperstavi Avstriji
    Jutri, v petek, bo ženska članska reprezentanca v Kopru odigrala prvo od dveh tekem z Avstrijo. Ekipi se merita za vstop v 2. krog dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Tekma bo ob 18. uri.
  • 23.10.2024 | Ženska A
    Pred reprezentančno akcijo v ligah in pokalu
    V Serie A2 je Bologna na gostovanju z 0:1 ugnala Vis Mediterraneo; v dresu Bologne pa so celo tekmo odigrale naše tri reprezentantke: Lana Golob, Sara Gradišek in Zala Kuštrin. Vseh 90 minut pa je k zmagi Chieva na gostovanju prispevala tudi Sara Ketiš. Nina Kajzba je ob 7. zaporedni zmagi vodilne Parme igrala do 71. minute. Bologna je pri petih zmagah, Chievo Verona je pri treh zmagah.
  • 22.10.2024 | Ženska A
    Z mislijo pri petku in tekmi proti Avstriji
    V ponedeljek se je na Brdu zbrala ženska članska reprezentanca, pred katero je drugi krog kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje. Uvodna tekma 1. kroga kvalifikacij bo v Kopru 25.10., povratna pa štiri dni kasneje v Avstriji.
  • 18.10.2024 | Ženska A
    V Nemčiji in Avstriji na vrhu
    Poleg domačih prvenstev so bile naše legionarke minule dni aktivne tudi v ligi prvakinj, kjer začenjamo pregled. Tako je St. Pölten v 2. kolu odigral izvrstno tekmo proti Manchester Cityju in po preobratu v 2. polčasu klonil doma z 2:3. Izabela Križaj je odigrala celo tekmo, Mateja Zver do 64. minute. Roma je brez naše Maje Madon visoko zmagala na gostovanju v Istanbulu – s 6:1 proti Galatasarayju.
  • 16.10.2024 | Ženska A
    Maja Sternad bo zaigrala za Slovenijo
    Maja Sternad, talentirana nogometašica z bogatimi izkušnjami v nemški Bundesligi, je pridobila dovoljenje Mednarodne nogometne zveze (FIFA) za igranje v slovenski ženski reprezentanci. FIFA je odobrila spremembo njenega nogometnega državljanstva, kar pomeni, da bo odslej nastopala za Slovenijo, domovino svojega očeta.
  • 15.10.2024 | Ženska A
    Selektor Kolman objavil seznam članic za kvalifikacije za EP 2025
    Pred žensko člansko reprezentanco je drugi krog kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje. Selektor Saša Kolman je obelodanil seznam igralk, na katere računa na prvi od dveh tekem proti Avstriji. Uvodna tekma 1. kroga kvalifikacij bo v Kopru 25.10.
  • 07.10.2024 | Ženska A
    Zara Kramžar s podajo, trojec v skupinski del lige prvakinj
    Naše reprezentantke legionarke igrajo tudi v tej sezoni vidno vlogo v svojih klubih. Deveterica kariero nadaljuje v novih sredinah, mesec oktober pa prinaša reprezentanci tudi 1. krog dodanih kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Jutri pa se začne tudi skupinski del lige prvakinj, v katerem bodo igrale Mateja Zver, Izabela Križaj (obe Spusu SKN St. Pölten) ter Maja Madon (Roma).
  • 30.07.2024 | Ženska A
    Zala Meršnik se seli v Savdsko Arabijo
    Slovenska reprezentančna vratarka 23-letna Zala Meršnik bo odslej branila barve savdskega kluba Al-Ittihad, klub je potrdil prestop in selitev naše reprezentantke iz Španije v Savdsko Arabijo. Zala je okrepila Al-Ittihad.

DELI NA