24.09.2021 | Futsal AA
V pričakovanju štirih močnih pripravljalnih tekem

Danes s treningi in akcijo začenjata reprezentanci članov in U21. Pred njima sta po dve tekmi v Novigradu na Hrvaškem. Člani se bodo pomerili s Slovaško in BiH, selekcija U21 pa s Slovaško in Francijo.

Pripravljalne tekme:

25.9.
Slovenija U21 – Slovaška U21 (16.30) (POVEZAVA ZA SPLETNI PRENOS)
Slovenija – Slovaška (19.00) (POVEZAVA ZA SPLETNI PRENOS)

26.9.
Slovenija U21 – Francija U21 (15.30) (POVEZAVA ZA SPLETNI PRENOS)
BiH – Slovenija (18.00) (POVEZAVA ZA SPLETNI PRENOS)

»Fantje so v dobrem treningu, čeprav se v Italiji sezona še ni začela. Vesel sem, ker je Matej Fideršek povsem saniral poškodbo. Veselim se akcije,« pravi selektor članov Tomislav Horvat. Na seznamu je bil primoran narediti eno spremembo. Igor Osredkar je poškodovan, namesto njega je bil poklican Nejc Kovačič.

»Pred nami sta dve močni tekmi, to potrebujemo. Igramo proti ekipama, ki bosta igrali tudi na evropskem prvenstvu. To so pravi testi za nas. Predvsem si želim, da se kalimo in nabiramo izkušnje na zahtevnih tekmah. Šest jih je še ostalo do evropskega prvenstva. Gradimo in iščemo našo prepoznavno igro, ki temelji na želji, volji, borbi, povezanosti. Vse to, kar dela Slovenijo tako kvalitetno,« je jasen selektor Horvat, ki se je minule dni mudil tudi na svetovnem prvenstvu v Litvi.

Slovenija AA:
Tjaž Lovrenčič (ASD Benevento ITA), Nejc Hozjan (ASD Napoli ITA), Žan Koren (AC Hellas Verona ITA), Žiga Čeh (FK Dobovec), Teo Turk (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Nejc Berzelak (FC Litija), Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid), Gašper Vrhovec (FC Litija), Matej Fideršek (Sampdoria Futsal ITA), Benjamin Tušar (Meta Catania C5 Bricocity ITA), Alen Fetić (Petrarca Calcio Cinque ITA), Denis Totošković (Sampdoria Futsal ITA), Jeremy Bukovec (FC Hiša daril Ptuj).

»Videl sem precej zanimivih stvari, tudi takih, ki bodo koristile naši reprezentanci. Pa ne da tega že ne bi delali. Za take novosti imamo dovolj kvalitetnih igralcev. Zdaj je bistveno, da smo še bolj pozorni na te detajle in te novosti igralci sprejmejo in upeljejo v igro,« še doda selektor.

»Proti Franciji in Slovaški pa si želim, da bi prav v obrambi izgledali boljše, bolj organizirano, da izgledamo kot prava kompaktna ekipa,« pa selektor Mile Simeunovič, vodi reprezentanco do 21 let, poudari, kaj bi rad dobil od svojih fantov na sobotni in nedeljski tekmi.

Slovenija U21:
Patrick Osredkar (FC Litija), Marko Bjelčević (FC Litija), Vanč Florjančič (KMN Oplast Kobarid), Jure Vetrih (ŠD Extrem),  Drejc Kljun (ŠD Extrem), Tilen Gajser (FC Ptuj), Timotej Debeljak (FC Ptuj), Uroš Đurič (FK Siliko), Marko Mohorič (FK Siliko), Max Vesel (FK Siliko), Tod Ciuha (FK Siliko), Jan Vajs (KMN Meteorplast), Matic Goznik (KMN Meteorplast), Adrian Trstenjak (KMN Meteorplast).

Reprezentanci bosta nocoj že trenirali na Hrvaškem, vse štiri tekme pa si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu. (POVEZAVA).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | Futsal AA
  Slovenska šesterica do zmag v Italiji
  V italijanski Serie A je bil na sporedu 9. krog. Do devete zmage je prišla ekipa Petrarce, kjer uspešno igra Alen Fetić, ki je bil z ekipo doma z 2:1 boljši od Pescare. Treh točk se je veselil tudi Napoli Nejca Hozjana, ki je bil uspešen od moštva Todis Lido di Ostia. Hozjanovi so na 7. mestu. Za njimi je na 8. poziciji Meta Catania Bricocity Benjamina Tušarja.
 • 17.11.2021 | Futsal AA
  Pokazali več in bili nagrajeni
  Varovanci selektorja Tomislava Horvata so v Brežicah remizirali s Hrvaško (3:3), ki je bila dan prej boljša s 4:0. Gole za tokratni vzpodbuden remi so prispevali Matej Fideršek, Teo Turk in Gašper Vrhovec. Reprezentanca s pripravami na EP nadaljuje decembra, ko se bo doma dvakrat pomerila s Poljsko.
 • 17.11.2021 | Futsal AA
  Fetić in Koren zmagovito in učinkovito
  Pomembno zmago v gosteh je zabeležila Sampdoria Denisa Totoškoviča in Mateja Fiderška, ki je bila z 2:0 boljša od neposrednega konkurenta za sam vrh. Sampdoria s to zmago zaseda 3. mesto s skupini B Serie A2. Verona Žana Korena je skočila na 4. mesto skupine A v Serie A2. Korenovi so doma slavili zmago s 5:1, Koren pa je dosegel svoj 3. gol v Serie A2.
 • 17.11.2021 | Futsal AA
  Danes vnovič proti Hrvaški
  Slovenska futsal reprezentanca nadaljuje z delom in igranjem pripravljalnih tekmah. Po sinočnjem gostovanju v Zagrebu se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata nocoj v Brežicah (ob 18. uri) še enkrat pomerili s Hrvaško, ki je sinoči slavila s 4:0.
 • 16.11.2021 | Futsal AA
  Uvodna preizkušnja sosedom
  Hrvaška je na prvi od dveh medsebojnih pripravljalnih tekem s 4:0 premagala oslabljeno vrsto Slovenije. Ekipi se bosta jutri, v sredo, 17.11., ob 18. uri pomerili še v Brežicah, odkoder bo tudi neposredni prenos tekme.
 • 16.11.2021 | Futsal AA
  Prvi test s sosedi
  V Zagrebu je vse nared, da se danes na prvi od dveh pripravljalnih tekem pomerita Hrvaška in Slovenija, 6. in 11. reprezentanca aktualne Uefine lestvice, obe udeleženki prihodnjega evropskega prvenstva, v minulem desetletju obe državi tudi gostiteljici evropskega prvenstva.
 • 15.11.2021 | Futsal AA
  V pričakovanju prve tekme v Zagrebu, v sredo v Brežicah
  Moška futsal reprezentanca je včeraj že trenirala v Brežicah, kjer se je izbrana vrsta zbrala pred torkovo in sredino pripravljalno tekmo proti Hrvaški. Jutri se bosta ekipi pomerili v Zagrebu, v sredo pa v Brežicah, kjer je Slovenija dosedaj edinkrat igrala 22.9. 2015, ko je bila Srbija boljša s tesnih 4:5.
 • 14.11.2021 | Futsal AA
  Hrvaška pravi test za Slovenijo
  »Pred nami sta dve izredno zahtevni tekmi. Vemo, kako kvalitetna je Hrvaška, kateri igralci igrajo za to vrhunsko ekipo,« se tekem proti sosedom veseli izkušeni 30-letni Alen Fetić, ki je za Slovenijo zbral 115 nastopov, dosegel je 48 golov.
 • 11.11.2021 | Futsal AA
  Korak naprej v igri, v Brežicah z jasnimi navodili
  V nedeljo, 14.11., se bo v Termah Čatež zbrala moška članska reprezentanca, ki pospešeno nadaljuje s pripravo na skorajšnje evropsko prvenstvo, ki se januarja začne na Nizozemskem. Pred njo sta dve tekmi proti Hrvaški.
 • 07.11.2021 | Futsal AA
  Izjemno uspešen slovenski vikend v Italiji
  V Italiji v Serie A je bil na sporedu 7. krog, ki se je končal skoraj optimalno za vse naše legionarje. Dejan Bizjak je manjkal v ekipi ob remiju njegove ekipe (2:2), so pa Bizjakovi ostali 7. na prvenstveni lestvici.

DELI NA