V razprodanem Ljudskem vrtu po nogometne sanje

Mariborčane do skupinskega dela UEFA Lige prvakov loči le še 90 minut igre. Povratna tekma s Hapoelom Beer Shevo v razprodanem Ljudskem vrtu odloča o tem, kdo bo jesen preživel med najboljšimi 32 evropskimi klubi, medtem ko se bo poraženec potolažil z vsaj šestimi tekmami v UEFA Evropski ligi.

Po dvoboju v Izraelu je jasno, da bo slovenski prvak v kotlu Ljudskega vrta iskal rezultatski preobrat, ki smo ga sicer videli že pred dobrim tednom. Vijoličasti so z golom Marcosa Tavaresa hitro povedli, a so dočakali še hitrejši odgovor gostiteljev. Anthony Nwakaeme, ki je v petih kvalifikacijskih tekmah UEFA Lige prvakov zabil že pet zadetkov in dodal še tri asistence, je zgolj dve minuti po mariborskem vodstu zadel za izenačenje. Izraelski prvak je pred odmorom zadel še drugič, potem ko je strel z bele točke izvedel Šir Tzedek, ki je sicer tudi izsilil prekršek za najstrožjo kazen. Kljub priložnostim se izid v drugem polčasu ni več spremenil, Maribor pa je ostal v igri za preboj v nogometni raj, kar je po prvi tekmi izpostavil tudi Darko Milanič.

»Lahko igramo s Hapoelom, preživeli smo gostovanje ob veliki podpori domačih navijačev tekmecem. Z rezultatom nismo zadovoljni, a nas ohranja v igri, da na domačem igrišču prikažemo odlično igro in premagamo nasprotnika. Možnosti imamo in to je po tem dvoboju najbolj pomembno,« po tesnem porazu z zadetkom na gostujočih tleh poudarja mariborski strateg. Milanič v povratnem obračunu ne bo mogel računati na Luko Zahovića, saj si je mladi napadalec Maribora že v zgodnji fazi sobotnega srečanja s Krškim zlomil ključnico in ga po operativnem posegu čaka nekajtedenska odsotnost.

»Za vsakega izmed nas je to nekaj izrednega, imamo priložnost vpisati se v zgodovino kluba in slovenskega nogometa. Naredili bomo vse, da bi nam uspelo. Fantje, ki niso igrali proti Krškemu, morajo povsem zaceliti manjše poškodbe. Misli preusmerjamo k Hapoelu in takoj se začenja temeljit zaključni del priprav,« je po tesni zmagi nad Krškim še dodal Milanič, ki bo imel za svojim hrbtom tudi glasno armado navijačev. To dejstvo je izpostavil tudi Valon Ahmedi: »Doma bomo dali vse od sebe. S pomočjo naših, najboljših navijačev bomo skušali napredovati. Želimo si igrati v UEFA Ligi prvakov.«

Pristaši mariborskega kluba so vstopnice za tekmo sezone, kot večkrat označimo najpomembnejše preizkušnje, že nekaj ur po minimalnem porazu so namreč pošli še zadnji dragoceni lističi. »Ugotavljali smo, da je rezultat aktiven in da vemo, kaj pomeni Ljudski vrt in prednost domačega terena pred našimi navijači. Proti povratni tekmi zrem pozitivno. Ni dvoma, da bodo imeli veliko podporo navijačev in da se bomo skupaj uvrstili v UEFA Ligo prvakov,« se dvoboja pred bučno podporo veseli Blaž Vrhovec, pomemben člen mariborske zvezne vrste.

Štirikratni izraelski prvak lovi zgodovinsko, prvo uvrstitev v skupinski del UEFA Lige prvakov, Maribor pa ima v tem pogledu nekaj več izkušenj, saj lovi že tretjo uvrstitev med najboljša evropska moštva. V trenutnem moštvu Darka Milaniča najdemo Handanovića, Rajčevića, Šulerja, Vilerja, Boharja, Zahovića in Tavaresa, ki so bili pomembni aduti vijolic že pred tremi leti. Se bodo v torek veselili ponovitve dosežka iz leta 2014?

Kvalifikacije UEFA Lige prvakov, druga tekma play-offa:

Torek, ob 20.45: MARIBOR - HAPOEL BEER SHEVA (IZR)

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?
  • 17.03.2024 | Prva liga Telemach
    Tri točke Maribora proti Kopru
    Nogometaši Maribora so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:1 (1:0).
  • 15.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Koper
    Zadnja tekma 27. kroga Prve lige Telemach bo odigrana v Ljudskem vrtu. Maribor se bo na svoji zelenici pomeril s Koprom, kdo bo uspešnejši v obračunu sosedov na lestvici?

DELI NA