08.03.2023 | 1. SŽNL
V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del

Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

SŽNL, 13. krog, 11.3.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Mura Nona (18.30)

18.3.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00)

19.3.
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 38
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 34
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Noelle Vilčnik (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 21

Mura, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant Amir Karić, ima tako na vrhu lestvice 36 točk, sledi ji Olimpija z 28, Radomlje pa so tretje s 25 točkami. Le točko za Radomljami je Ljubljana, medtem ko že več zaostajajo Cerklje, ki so pri 15 točkah, Primorje Gaia Naturelle (9), Ptuj (6) in Krim, ki je še brez točke.

"Priprave so potekale dobro, pogoji so bili dobri, težav s snegom nismo imeli, tako da smo opravili vse, kar smo si zastavili," je uvodoma na novinarski konferenci v Ljubljani dejal strateg Mure Karić. Ta bo imel na voljo nekaj novih igralk, vključno z dvema Brazilkama - Josilene De Jesus Matos in Thalito Silvo Ellen Bomfim. "Gre za kakovostni okrepitvi, ki potrebujeta še nekaj časa za prilagoditev. Nekaj manjših težav je tudi z jezikom, a sta pridni, tako kot vsa dekleta, in se učita," je pojasnil strateg Mure, ki bo lahko računal tudi na 20-letno srbsko vezistko Margita Vasović. Odslej za ŽNK Mura Nona ne bodo igrale Noelle VilčnikZala Lucija BalažicEma HorvatTjaša Nemec in Teja Tkalec

Smelo v spomladanski del sezone pogleduje tudi ekipa ŽNK Olimpije Ljubljana. Zasedba, ki jo bo tudi v nadaljevanju vodil trener Zlatko Gabor, se je okrepila s trojico Jovana Petrović,  Zala Lucija Balažic, Agnieszka Jędrzejewicz. Poslovila se je golmanka Sara Nemet. Trener Gabor je pohvalil igralke za prizadevnost v času priprav. „Hvala tudi klubskemu vodstvu, ki se izredno trudi, da imamo dobre pogoje za delo, ki so verjetno najboljši v Sloveniji. Imamo vse, nimamo pa rezultatov. Verjamem, da bodo tudi ti prišli. V nadaljevanju sezone je vse podrejeno le enemu cilju,“ je napovedal trener Gabor.

V ŽNK Radomlje Medex so minuli vikend gostili izjemno odmeven turnir za mlade nogometašice, zdaj pa so misli pri začetku spomladanskega dela, v katero članska ekipa vstopa v spremenjeni podobi. „Zelo smo zadovoljni. Ekipa je povečala svojo kakovost na račun igralk, ki smo jih priključili iz mladinskega pogona, in na račun igralk, ki so prišle iz drugih klubov,“ je povedal trener Aljaž Gornik, ki je članski ekipi pridružil trio Jona JavoričMaja Madon in Ajda Zajc. Ekipo pa so okrepile še Sajra Handžić, Monika Kastelec in Noelle Vilčnik, odšel pa je dvojec Gala Dasovič Ravnik&Katjuša Kern.

Ambiciozno v drugi del sezone vstopa tudi ŽNK Ljubljana. „S pripravami smo glede na pogoje, ki jih lahko nudimo puncam, lahko zadovoljne. Vemo pa, da so tudi pri teh pogojih še rezerve, ki jih želimo slej ko prej uresničiti,“ je v imenu ŽNK Ljubljana povedala Tjaša Tibaut, igralka in članica strokovnega štaba, ki ga vodi trenerka Urška Žganec. Pamela Begić pa je v imenu ŽNK Ljubljana potrdila, da so zadovoljne s pripravami, med katerimi so izboljšale kondicijsko pripravljenost. „Naša pričakovanja so vedno ista: da smo vedno boljša verzija sebe. Na tej stopnji razvoja kluba se z nasprotniki ukvarjamo čim manj,“ poudari Tjaša Tibaut. Monika Kastelec se je odločila za odhod v ŽNK Radomlje Medex, novinke v ekipi pa so Gala Dasovič Ravnik, Katjuša Kern in Ksenija Marolt.

Lepo raste in se razvija tudi ajdovska nogometna zgodba Primorja Gaia Naturelle, nad člansko vrsto bdi trener Jan Polanc, ki je ostal brez dvojice - Julija Poplašen in Zoja Čebokelj.
„Razen da nam je nagajala burja, ostalih težav med pripravami ni bilo. Dobro smo trenirale, opravili smo tudi t.i. „teambuilding“ na Obali. Žal smo ostali brez dveh igralk, a delam odločno dalje s tem, kar imamo,“ v imenu Ajdovk pove kapetanka Martina Capuder, ki ne skriva, da se v ekipi spogledujejo tudi s 5. mestom, ki je v rokah ŽNK Cerklje.

Gorenjke so pred dnevi prišle iz Italije, kjer so sklenile letošnje priprave. „Dobro smo delali, pogoji za delo so bili dobri, zdaj smo dobili še dodatno umetno travo, kar nam še olajša delo. Noge nogometašic so težke, veselimo pa se začetka spomladanskega dela,“ napove Primož Štrajhar, trener ŽNK Cerklje, ki so ostale brez Nine Mele, ki se je preselila v Avstrijo.

ŽNK Krim v prvem delu sezone ni prišel do točk, a so se še s toliko večjo vnemo lotili nadaljevanja sezone. Ekipa trenerja Žige Grgasoviča končuje priprave v Čatežu. „Delali smo v skladu s pričakovanji in načrtom. Odigrali smo pet pripravljalnih tekem, predvsem pa smo se ciljno okrepili. Prišle so Mia Tuvić, Julija Poplašen in Zoja Čebokelj. Vesel sem, ker ni bilo odhodov,“ pojasni Grgasovič. Ekipa ima novo kapetanko, to je postala Rubi Krmelj.

Ptujčanke si želijo dobrega nadaljevanja sezone, a se otepajo s kadrovskimi težavami. „Imamo težave s sestavo ekipe. Vsako leto nas zapusti nekaj igralk, letos so tri odšle v Avstrijo. Delamo naprej s tem, kar imamo na voljo,“ odločnosti ne manjka trenerju Urošu Šmigocu, trenerju ekipe ŽNK Ptuj.

Tekst: D.P., STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 03.05.2024 | 1. SŽNL
  Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
 • 28.04.2024 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 13.08.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
  S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
 • 10.08.2023 | 1. SŽNL
  Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
  V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
 • 03.07.2023 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
  Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
 • 30.06.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
  Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA