10.09.2021 | 1. SŽNL
V soboto tri tekme 4. kroga

Pred nami so tri tekme 4. kroga SŽNL. ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Doxakey, ŽNK Ljubljana pričakuje ŽNK Cerklje, ŽNK Radomlje pa Primorje Gaia Naturelle. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Krim je preložena.

SŽNL, 4. krog, 11.9.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Doxakey (11.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Radomlje – Primorje Gaia Naturelle (16.00)

24.9.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Krim (17.30)

Pomembni reprezentančni akciji

V nedeljo se bo zbrala mladinska reprezentanca (vodi jo selektorica Petra Mikeln), ki potuje na kvalifikacije v Rusijo, tam se bo merila za preboj na EP 2022. V ponedeljek se bo zopet zbrala ženska članska reprezentanca, ki začenja ciklus kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo. 

Razigrana Olimpija

Olimpija, najučinkovitejša ekipa SŽNL, pričakuje novinke s Ptuja. Domači trener Miki Kondič ne odstopa od svojih principov, na vsaki tekmi želi iz svoje ekipe izvleči maksimum in narediti korak naprej. Tudi od tu homogena celota, ki v tej sezoni deluje prepričljivo. Ptujčanke so novinke v tekmovanju, v Ljubljano pa z jasno željo, da se pokažejo v dobri luči.

»Stopamo korak za korakom. Z začetkom sezone smo zadovoljni. Učimo se, to je proces. V Ljubljano odhajamo žal brez prve vezne linije, saj so igralke odsotne, bi pa radi nudili kar se da dober odpor,« pove trener Uroš Šmigoc.

Ajdovke želijo popraviti medsebojno statistiko

Članska ekipa ŽNK Radomlje, vodi jo Aljaž Gornik, v četrtem krogu SŽNL že jutri, ob 16. uri, pričakuje Primorje Gaia Naturelle. »Potrebno bo biti zbran v napadu kot tudi v obrambi ter odigrati čimbolj mirno in kakovostno,« v imenu ŽNK Radomlje na klubski Facebook strani obračun s Primorkami napove Margit Kosirnik, ki se z mladinsko reprezentanco v prihodnjem tednu odpravlja v Rusijo. 

»Pričakujem zelo borbeno in napeto tekmo, z veliko priložnostmi z obeh strani. Potrebno bo biti zbran v napadu kot tudi v obrambi ter odigrati čimbolj mirno in kakovostno. Verjamem, da lahko zmagamo, a le, če bo vsaka igrala osredotočeno do zadnje sekunde,« pred peto preizkušnjo sezone sporoča Margit Kosirnik.

Prvič v zgodovini SŽNL Ajdovke na prvenstveni lestvici mesto pred  Radomljankami čakamo medsebojno tekmo. V Radomlje prihajajo z dvema zaporednima zmagama – premagale so krimovke in Ptujčanke. To bo sicer že 17. medsebojna tekma, vseh 16 so dobile Radomljanke, ki imajo tudi impresivno gol razliko: 110 golov so zabile v mrežo Ajdovk, prejele so enega.

Do 3. mesta in finala pokala

Vsak s svojo računico pa prihajata na tekmo tudi ekipi ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje. Oboji premorejo po treh tekmah po tri točke.

»S štartom v sezono sem zelo zadovoljna, saj iz tekme v tekmo rastemo,« v imenu ŽNK Ljubljana uvod v sezono opiše kapetanka Katja Turk, ki se pred tekmo proti Cerkljam ozre na zmago proti Radomljam.

»V začetnih minutah smo bile nekoliko v krču, potem pa smo se uspele umiriti in nadzorovati potek igre skozi celotno tekmo. Menim, da smo igrale bolj ekipno in organizirano, v obrambi pa strnjeno, kar je na koncu odražal tudi rezultat,« pove kapetanka, ki pojasni, da trenerka Urška Žganec od nje, kapetanke, pričakuje, da prevzame odgovornost. Z jasno željo, da se ekipa zavihti vsaj na 3. mesto v letošnji debitantski sezoni v SŽNL. » Veseli me, da se je ta sezona začela s klubom več, vendar pa si želim, da bi bile vse tekme bolj enakovredne, ter da bi s tem konkurenčnost lige narasla. Nas vidim vsaj na 3.mestu in v finalu pokala,« še doda Katja, ki jutri s soigralkami gosti Gorenjke.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

DELI NA