01.03.2012 | Pokal Terme Olimia
V soboto za pokal, dvorana skoraj razprodana

V soboto in nedeljo bo v znamenju finalnega turnirja Futsal pokal Terme Olimpia, na Nogometni zvezi Slovenije pa je potekala še druga novinarska konferenca.

S sponzorjem

Zbrane je uvodoma pozdravil Stane Kokalj, izvršni sekretar za futsal pri NZS: »Pred nami je najbolj zanimiv del sezone. Finalni turnir se po novem imenuje Futsal pokal Terme Olimia. Vem, da bo to zopet praznik futsala, z organizatorji izjemno dobro sodelujemo.«

Zaključni turnir futsal pokala Terme Olimia / okvirni spored tekem

Sobota, 3.3. / polfinale
18.00 / Oplast Kobarid - Predilnica Litija
20.30 / Puntar - Dobovec Trgovine Jager

Nedelja, 4.3.

Finale tekmovanja mladih U15
18.00 / Finale pokala Slovenije

Vse je pripravljeno

Branko Velišček, predsednik KMN Oplast Kobarid, je to potrdil, potem pa nadaljeval: »Z zadovoljstvom lahko povem, da so osnovni pogoji za organizacijo turnirja izpolnjeni in zagotovljeni. Lahko bi že jutri začeli. Bomo pa v teh dneh izpilil zadnje podrobnosti. V tem hipu se v neposredni bližini postavlja šotor za vse gledalce in obiskovalce, da se malce okrepčajo in razdihajo od vzdušja v dvorani, kjer bo peklensko. Veseli smo, ker je več kot polovica vstopnic že pošlo!«

Futsal na TV

Pokalno tekmovanje bo prisotno tudi na malih TV ekranih. Šport TV bo prenašala tekmi Oplast – Predilnica Litija ter finale v nedeljo, ko bo na sporedu tudi neposreden vklop v oddajo Time Out.

Bogat spremljevalni program

Velišček je potrdil, da bo uvod v bogat program revialna tekma med novinarji in selekcijo Nogometne zveze Slovenije. V nedeljo se bo predstavila tudi evropska prvakinja v kotalkanju Lucija Mlinarič.

Svoje so dodali še vsi štirje predstavniki klubov

Jaka Sovdat, kapetan Oplast: »Tudi mi imamo visoka pričakovanja, želimo zmagati, saj igramo doma pred domačimi navijači. Dvorana bo prav gotovo polna. Pritisk se že čuti, a imamo v zasedbi precej izkušenih igralcev, ki imajo za sabo že precej velikih tekme. Težko bo, to nam je jasno, saj igramo proti Litiji, ki nas je v tej sezoni že dvakrat premagala. A smo se dobro pripravili. Vesel sem, ker se bodo zbrale naši navijači Soške bombe.«

Borut Ručna, Puntar: »Želim osvojiti ta pokal. Dvakrat sedaj smo bili zelo blizu, a se ni izšlo. To pot računamo tudi na bučno podporo s tribun, saj je Tolmin povsem blizu Kobarida. V polfinalu nas čaka težko delo, Dobovec nas je v tej sezoni trikrat premagal.«

Alen Mordej, kapetan Dobovca Trgovin Jager: »Pred tednom dni smo res premagali Puntar, a to bo sedaj povsem druga tekma. Odločale bodo malenkosti, dnevna forma, vsaka napaka nas lahko pokoplje. Po eni strani bo imel Puntar prednost, ker bo igral pred polno dvorano, mi pa si želimo zmage. Ne samo mi, vse ekipe se bodo zbrale že dan pred turnirjem, kar kaže na resnost in organiziranost klubov.«

Tomi Horvat, trener Predilnice Litija: »Za vsakega od nas je cilj isti – pričakujemo zmago. Pred nami je vrhunski spektakel, saj bodo igrale štiri najboljše ekipo na turnirju. Dvorana bo nabito polna, kot je to ponavadi v Kobaridu. Pričakujem zmago in fair play tekmovanje.«

V taboru Oplasta imajo nekaj težav s poškodbami, v ekipi Dobovca se bori par igralcev s prehladom, Litijani pa bodo brez Ševzeta Mehiča. Igralec Puntarja Aljaž Laharnar pa zavoljo kartonov ne sme na parket v polfinalu.


Kako do vstopnic

V Tolminu se prodajo v:
Agenciji Metulj

V Kobaridu pa v:
Baru Cinca Marinca
Bar LIPA Kobarid
Baru Zvonček

Vstopnice so na voljo v treh različicah:
sobotna (dve polfinalni tekmi) 9 €
nedeljska (finalna tekma) 6 €
dvodnevna (sobota + nedelja) 13 €

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA