03.09.2012 | A
V torek le še Šuler

Za slovensko reprezentanco je prvi pravi dan priprav na Kidričevem. Selektor Stojanović je vodil prvi trening, ki je minil brez posebnosti. Vzdušje v ekipi odlično, fantje optimistični.

Od jutra pa vse do večera so slovenski reprezentanti še naprej kapljali v standardno reprezentančno bazo na Ptuju. Zadnji je, medtem ko so bili soigralci na večerji, prispel Jan Oblak, ki bo jutri zjutraj prvič treniral z ekipo. Selektor Stojanović bo v teh dneh še posebno pozornost namreč namenil vratarjem, saj, kot je povedal že na zboru, za mesto med vratnicama kandidirajo prav vsi trije.

Po uvodnem večeru na Ptuju je današnji dan že minil v pravem pripravljalnem duhu na eno najpomembnejših tekem te generacije. Vsak začetek je težak, začetek kvalifikacij, kjer te v uvodnih tekmah čakata najmočnejša nasprotnika, za nameček pa ekipa ostane še brez svojega kapetana med vratnicama, pa je še toliko težji. Toda v nogometu velja tisto nenapisano pravilo. “Kogar ni, brez tega se mora,” je tako Mišo Brečko danes zapisal na twitter profilu Nogometne zveze Slovenije (@nzs_si), ko je odgovarjal na vprašanja bralcev o poškdobi Samirja Handanoviča in med drugim izpostavil tudi, da ima Slovenija tokrat na Ptuju tri zelo kvalitetne vratarje. Brečko je povedal še, da so si Švicarje ogledali v video posnetkih že med prejšnjim zborom, seveda pa si jih bodo tudi tokrat. “Nanje bomo dobro pripravljeni, poznamo tudi uspehe te generacije v mlajših selekcijah, vendar se jih ne bojimo,” je še v odgovorih zapisal Brečko.

Sicer so imeli fantje dopoldan, peščica tistih, ki je sinoči prispela, prosto, nekateri so po kosilu še oddelali medisjke aktivnosti, pred treningom pa so že opravili prvi sestanek.

Prvi trening na Kidričevem je minil v sproščenem vzdušju, saj je ga je Stojanović predvsem izkorsitil za regeneracijo bodisi od tekem, bodisi od poti utrujenih nogometašev. Tempo se bo sedaj stopnjeval, jutri pa bodo fantje trenirali zjutraj (9:30) in ob popoldan (18:00), vmes pa si ogledali še video analizo tekme z Romunijo.

Vstopnice za tekmo med Slovenijo in Švico so sicer še na voljo, reprezentanti pa si v petek želijo predvsem podpore s tribun. Tekma s švicarsko reprezentanco bo vse prej kot lahka, Mišo Brečko pa je danes spregovoril tudi o tem, kako žvižgi peščice nepotrpežljivih vplivajo na igralce med tekmo. “Igralci na igrišču vedno damo vse od sebe, obstajajo pa boljši načini, da se nas spodbudi med tekmo. Žvižgi lahko le zbijejo samozavest,” je povedal standardni člen naše udarne zasedbe, prikimal pa mu je tudi Jasmin Kurtič: “Želimo si podpore s tribun, da bi bili navijači ponovno naš dvanajsti igralec. Z njimi bomo močnejši.”

Galerija s prvega treninga - Facebook NZS

Tekst in foto: NZS/MaK?

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2024 | A
    Kek izbral za Norveško in Kazahstan
    Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekmi Uefa lige narodov z Norveško in Kazahstanom. Slovenci bodo v Osli gostovali 10. oktobra ob 20.45, tri dni kasneje pa jih ob 15.00 čaka še dvoboj v Almatyju.
  • 01.10.2024 | A
    Novembrska tekma z Norveško že razprodana
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo Uefa lige narodov proti Norveški odigrala pred nabito polnimi Stožicami, saj so več kot mesec dni pred obračunom pošle še zadnje vstopnice. Tekma med Slovenijo in Norveško bo 14. novembra ob 20.45.
  • 30.09.2024 | A
    Stopnjevanje strelske forme pred obračunom z Norveško
    Slovenske reprezentante od obračuna z Norveško ločita manj kot dva tedna. Pretekli konec so bili strelsko uspešni Vanja Drkušić, Josip Iličić ter Benjamin Šeško, ki je mrežo nasprotnika zatresel dvakrat ob tem pa prispeval še asistenco. Podajalsko se je izkazal tudi Timi Max Elšnik, ki je do zadetka pomagal svojemu reprezentančnem kolegu.
  • 23.09.2024 | A
    Elšnik na derbiju proti Partizanu priigral enajstmetrovko in ob visoki zmagi prispeval še asistenco
    Pretekle dni so bili v klubih ponovno dejavni slovenski reprezentanti. Timi Max Elšnik je zaigral na svojem prvem derbiju proti Partizanu in pustil velik vtis pri zmagi gostov s 4:0.
  • 17.09.2024 | A
    Bijol in Lovrić po preobratu z Udinesejem na vrhu lestvice
    Po reprezentančnem premoru so bili v svojih klubih ponovno na delu slovenski reprezentanti. V domačem prvenstvu se je z novo asistenco izkazal Josip Iličić, v 4. krogu Serie A pa sta Jaka Bijol in Sandi Lovrić sodelovala pri preobratu Udineseja proti Parmi in se razveselila že tretje zmage v novi sezoni.
  • 11.09.2024 | A
    Kek in Vogrin s priznanjem MO Maribor
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek in vodja zdravniške službe reprezentance, dr. Matjaž Vogrin, sta danes v Mariboru prejela posebno priznanje svoje občine – mestni pečat Maribora, zaradi posebnih zaslug vsakega na svojem strokovnem področju.
  • 10.09.2024 | A
    Odmevi po zmagi proti Kazahstanu
    Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek zvečer v UEFA Ligi narodov gostila Kazahstan in dosegla prepričljivo zmago s 3:0. Po remiju z Avstrijo v prvem krogu so Slovenci v drugem krogu slavili še zmago in se povzpeli na vrh svoje skupine.
  • 09.09.2024 | A
    Na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška boljši od Kazahstana
    Slovenski nogometaši so na 63. rojstni dan selektorja Matjaža Keka dobili drugo tekmo UEFA Lige narodov, v Stožicah so na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška ugnali Kazahstan.
  • 09.09.2024 | A
    Zagotovi si vstopnice za gostujočo tekmo z Avstrijo
    Pričela se je prodaja vstopnic za zadnjo tekmo slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov. Slovenija bo 17. novembra ob 18.00 gostovala na Dunaju, tekma pa bi lahko odločilno vplivala na končno razvrstitev v skupini.
  • 09.09.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmo z Norveško
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo v aktualni izvedbi Uefa lige narodov odigrala 14. novembra ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah. Vstopnice za nogometni spektakel so že v prodaji!

DELI NA