03.09.2012 | A
V torek le še Šuler

Za slovensko reprezentanco je prvi pravi dan priprav na Kidričevem. Selektor Stojanović je vodil prvi trening, ki je minil brez posebnosti. Vzdušje v ekipi odlično, fantje optimistični.

Od jutra pa vse do večera so slovenski reprezentanti še naprej kapljali v standardno reprezentančno bazo na Ptuju. Zadnji je, medtem ko so bili soigralci na večerji, prispel Jan Oblak, ki bo jutri zjutraj prvič treniral z ekipo. Selektor Stojanović bo v teh dneh še posebno pozornost namreč namenil vratarjem, saj, kot je povedal že na zboru, za mesto med vratnicama kandidirajo prav vsi trije.

Po uvodnem večeru na Ptuju je današnji dan že minil v pravem pripravljalnem duhu na eno najpomembnejših tekem te generacije. Vsak začetek je težak, začetek kvalifikacij, kjer te v uvodnih tekmah čakata najmočnejša nasprotnika, za nameček pa ekipa ostane še brez svojega kapetana med vratnicama, pa je še toliko težji. Toda v nogometu velja tisto nenapisano pravilo. “Kogar ni, brez tega se mora,” je tako Mišo Brečko danes zapisal na twitter profilu Nogometne zveze Slovenije (@nzs_si), ko je odgovarjal na vprašanja bralcev o poškdobi Samirja Handanoviča in med drugim izpostavil tudi, da ima Slovenija tokrat na Ptuju tri zelo kvalitetne vratarje. Brečko je povedal še, da so si Švicarje ogledali v video posnetkih že med prejšnjim zborom, seveda pa si jih bodo tudi tokrat. “Nanje bomo dobro pripravljeni, poznamo tudi uspehe te generacije v mlajših selekcijah, vendar se jih ne bojimo,” je še v odgovorih zapisal Brečko.

Sicer so imeli fantje dopoldan, peščica tistih, ki je sinoči prispela, prosto, nekateri so po kosilu še oddelali medisjke aktivnosti, pred treningom pa so že opravili prvi sestanek.

Prvi trening na Kidričevem je minil v sproščenem vzdušju, saj je ga je Stojanović predvsem izkorsitil za regeneracijo bodisi od tekem, bodisi od poti utrujenih nogometašev. Tempo se bo sedaj stopnjeval, jutri pa bodo fantje trenirali zjutraj (9:30) in ob popoldan (18:00), vmes pa si ogledali še video analizo tekme z Romunijo.

Vstopnice za tekmo med Slovenijo in Švico so sicer še na voljo, reprezentanti pa si v petek želijo predvsem podpore s tribun. Tekma s švicarsko reprezentanco bo vse prej kot lahka, Mišo Brečko pa je danes spregovoril tudi o tem, kako žvižgi peščice nepotrpežljivih vplivajo na igralce med tekmo. “Igralci na igrišču vedno damo vse od sebe, obstajajo pa boljši načini, da se nas spodbudi med tekmo. Žvižgi lahko le zbijejo samozavest,” je povedal standardni člen naše udarne zasedbe, prikimal pa mu je tudi Jasmin Kurtič: “Želimo si podpore s tribun, da bi bili navijači ponovno naš dvanajsti igralec. Z njimi bomo močnejši.”

Galerija s prvega treninga - Facebook NZS

Tekst in foto: NZS/MaK?

SORODNE NOVICE

 • 21.02.2024 | A
  Kek ostaja selektor do novembra 2025
  Nogometna zveza Slovenije oziroma predsednik Radenko Mijatović je danes s selektorjem Kekom uskladil dogovor, da bo Matjaž Kek vodil nogometno izbrano vrsto Slovenije še vsaj do konca kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2026.
 • 20.02.2024 | A
  Balkovec natančen s prostega strela, Gorenc Stankovič zadel v Konferenčni ligi
  V preteklih dneh so bili slovenski reprezentanti ponovno na delu v svojih klubih. Z zadetkom sta se tokrat izkazala Jure Balkovec in Jon Gorenc Stankovič.
 • 13.02.2024 | A
  Slovenski reprezentanti v dobri podajalski in strelski formi
  Minuli konec tedna so se v pogon vrnili reprezentanti, ki si kruh služijo doma v Sloveniji, na Poljskem in v Avstriji. S ključnimi podajami sta se izkazala Žan Karničnik in Timi Max Elšnik, ki se je vpisal tudi med strelce. Gol so dosegli tudi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Žan Vipotnik.
 • 09.02.2024 | A
  Za uvod dvakrat doma, zaključek v Avstriji
  Po včerajšnjem žrebu skupin za Uefa liga narodov so postali znani termini vseh tekem. Slovenija bo ligo B v skupini 3 odprla 6. septembra ob 20.45 pred domačimi gledalci proti Avstriji.
 • 08.02.2024 | A
  Slovenija v Uefa ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom
  Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra.
 • 06.02.2024 | A
  Šeško do devetega gola, sedem reprezentantov pričenja spomladanski del sezone
  Pretekli konec tedna se je z novim zadetkom v Bundesligi izkazal Benjamin Šeško, v prihajajočih dneh pa bodo znova na delu reprezentanti, ki so v zimskem času prestajali premor. Vračajo se tisti varovanci selektorja Keka, ki si kruh služijo na Poljskem, v Avstriji ter v Prvi ligi Telemach.
 • 01.02.2024 | A
  Pred Eurom z Armenci in Bolgari
  Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna partnerja za tekme evropskega prvenstva 2024. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari.
 • 25.01.2024 | A
  Euro 2024: Danes znani rezultati žreba
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes pričela z obveščanjem navijačev o rezultatih žreba za nakup vstopnic za Euro 2024.
 • 24.01.2024 | A
  Pred Portugalsko Kekovi izbranci še na Malto
  Slovenska reprezentanca se bo po uspešni reprezentančni akciji v ZDA ponovno zbrala marca, ko varovance Matjaža Keka čakajo nove preizkušnje. Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom.
 • 22.01.2024 | A
  Mlakar stopnjuje strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili s svojimi klubi znova na delu člani slovenske A reprezentance. Kapetan slednje je s svojim Atleticom napredoval v naslednji krog pokalnega tekmovanja, Jan Mlakar pa se je znova vpisal med strelce pri Pisi.

DELI NA