01.06.2012 | U21
V zaključku Slovenija do novih treh točk

V Lendavi sta se v kvalifikacijah za UEFA evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let merili reprezentanci Slovenije in Malte. V 32. minuti je povedla Slovenija, natančen je bil Dejan Lazarevič. Nasprotnik je izenačil v 77. minuti, zmagovalca pa je v sodniškem dodatku s prvencem v dresu Slovenije odločil Matej Podlogar.

Slovenija : Malta 2:1 (1:0)

Strelci: '32 Lazarevič, '94 Podlogar; '77 Vella

Slovenija: Oblak, Trajkovski, Mitrović, Maruško, Jović, M. Mevlja, Kampl, Jelenič (od 80. Podlogar), Rep, Lazarević, Berić (od 69. Črnčič).

Malta: Sultana, Bajada (od 53. Grech), Z. Muscat, Bugeja, R. Muscat (od 83. Caruana), Scerri, Vella, Camillieri, Kristensen, Gauci, Scicluna (od 68. Pisani).

V Lendavi se je na prvem od dveh domačih tekem varovancev Tomaža Kavčiča zbralo nekaj več kot 1000 gledalcev, Kavčič, ki je imel pred in med zborom nekaj težav s poškodbami igralcev pa je v začetno enajsterico umestil tudi Kevina Kampla. Motor slovenske igre v sredini je po včerajšnjem pregledu v bolnišnici nared, selektor pa se je odločil, da mesto poškodovanega Rapnika tokrat prepusti novincu, sicer veznemu igralcu Mure, Maticu Marušku.

Slovenci so začeli bolj podjetno, prvo pravo priložnost pa so si pripravili v deseti minuti. V sredini je žogo osvojil Enej Jelenič, Rajko Rep je poskusil s strelom z dvajsetih metrov, vratar Sultana pa njegov strel odbil v kot. V 13. minuti še dve lepi priložnosti za Slovenijo - najprej je v kazenskem prostoru do strela prišel Lazarevič, Sultana je spet odbil v kot, po kotu pa je bil najvišji Mevlja, čigar strel z glavo pa ni bil natančen.

Pritisk Slovencev se je nadaljeval tudi po teh priložnostih, beli pa so ponovno prišli blizu zadetku v 19. minuti, ko je Rep najprej nastreljal živi zid, potem pa s žogo v prostor mimo malteške obrambe v ogenj poslal Jeleniča. Slednji je toliko okleval, da sta se na koncu zapletla s soigralcem Jovičem in priložnost je splavala po vodi.

V 28. minuti se je priložnost ponudila ob dosojenem prostem strelu. Prekršek nad Kamplom kapetan ni najbolje vnovčil - podal je na oddaljeno vratnico, kjer soigralcev ni bilo. Minuto zatem je Bajada sprožil prvi strel proti slovenskim vratom.

Štiri minute zatem se je mreža Malte vendarle zatresla. Do tega trenutka morda nekoliko rezervirani Lazarević je žogo vzel v sredini, nekoliko na desni, podal na bok proti Joviču, žogo je vmes preskočil Rep, Jovič pa je z lepo podajo našel Lazareviča v sredini, ki je Slovenijo popeljal v zasluženo vodstvo. To je že četrti gol zanj v tem kvalifikacijskem ciklu.

Že v prvem polčasu je bila žoga večino časa v posesti Slovenije, zato ni bilo nič drugače niti v drugem delu. Domača izbrana vrsta je na odmor odšla z vodstvom, a vseskozi napadala za nov zadetek. Z levico je poizkušal Rep, Lazarevič je z 22 metrov skušal podvojiti prednost, sledilo je nekaj obetavnih protinapadov, žoga pa namesto v nasprotnikovi, končala v slovenski mreži. V 77. minuti se je Terrence Vella znašel sam pred Oblakom, sprožil proti desni vratnici, od koder se je žoga odbila na levo, od tam pa naravnost v mrežo Slovenije.

Še naprej je bila drznejša Kavčičeva četa, ki pa ob številnih strelih (skupno 20, nasprotnik je streljal le petkrat) ni bila uspešna. Selektor je v ogenj poslal Leona Črnčiča in Podlogarja, poživil igro a se skoraj že sprijaznil z drugim neodločenim izidom teh kvalifikacij.

Nato pa sta za preobrat v zadnji minuti sodniškega dodatka poskrbela rezervista. Črnčič je poizkusil z glavo, iz gola potegnil nasprotnikovega vratarja, medtem ko je žoga končala na Podlogarjevi desnici, ki mu ni bilo težko zadeti prazen gol. Slovenija je tako tudi v drugo premagala Malto in se utrdila na prvem mestu skupine 2.

Naslednji boj reprezentante čaka že v torek, ko bodo na Ptuju ob 17.30 gostili Fince.

Tekst: Mak/NZS in Andreja Potočnik
Foto: Erik Kavaš

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA