03.11.2009 | A
Velik naval na vstopnice

Zaradi izjemnega povpraševanja po nakupu vstopnic za tekmo z Rusijo so bili na udaru strežniki NZS.si. Slednji so sicer zdržali, nakupi pa so bili zelo upočasnjeni in celo prekinjani. Prodaja se je tako dokončno zaključila šele okrog 15. ure in 50 minut, tekma Slovenija : Rusija pa je zdaj dokončno razprodana.

NZS se je pred domačo tekmo dodatnih kvalifikacij z Rusijo znašla v nehvaležnem položaju. Razlog pa je zgolj eden, število ljubiteljev slovenske nogometne reprezentance, ki bi si želeli v živo podpirati našo reprezentanco, je bilo vsaj trikrat večje od števila razpoložljivih sedežev na mariborskem stadionu. Odločitev NZS glede razporeditve kvot med internetni nakup (4.726 vstopnic), navijaške skupine (2.017), rusko zvezo (1.266), poslovne kupce (730), člane reprezentance (464), sponzorje, oglaševalce in komercialne partnerje (1.145) in t.i. 'nogometno družino' (2.162) je autonomna in transparentna odločitev NZS, ki pa žal ne more zadovoljiti vseh deležnikov, pri čemer se na NZS zavedamo, da bo žal tudi razočaranih veliko.
Pri takem povpraševanju, ki je za nekajkrat preseglo ponudbo, so možnosti uspešnega nakupa vstopnic majhne in tudi drugačna razdelitev kvot bistveno ne bi povečala možnosti za splošno javnost, kvečjemu za nekaj odstotkov. Pri tem je treba poudariti, da ima večina zgoraj omenjenih deležnikov pogodbeno prioritetno možnost nakupa vstopnic, pri drugih, npr. nogometni družini, pa gre za člane NZS, katerih večina si prav tako, kljub temu da dnevno in povečini brez nadomestila delajo v nogometu, ne bo mogla ogledati tekme v živo. Dejstvo je, da bi bil v podobnih primerih edina vsaj delna rešitev večji stadion.

Dolžni smo tudi nekaj tehničnih pojasnil glede samega internetnega nakupa vstopnic. Podobno kot se dogaja ob prevelikih obremenitvah, so strežniki naključno omogočali izpeljavo nakupnega procesa in žal se je prenekateremu potencialnemu kupcu pripetilo, da je bil njegov nakupni postopek prekinjen. Ob tem lahko samo omenimo, da bo NZS razmislila o drugačnih možnostih za podobne tekme, pri čemer se trenutno kot edina uveljavljena možnost ponuja žreb.

Naj na koncu vseeno poudarimo, da bomo reprezentantom predali sporočilo, da bo 14. in 18.11. 2009, pa čeprav samo pred TV sprejemniki (TV SLO 2), z njimi večstotisoč navijačev.

Srce bije za Slovenijo!

Tekst: NZS/US
Foto: NZS/Taka

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2023 | A
  Šporar in Šeško natančna v evropskih tekmovanjih
  V preteklem tednu so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Z zadetkoma v evropskih pokalih sta bila zanesljiva Benjamin Šeško in Andraž Šporar, z asistenco pa se je izkazal Adam Gnezda Čerin.
 • 19.09.2023 | A
  Celar dvakrat natančen v pokalu
  Po opravljenih reprezentačnih aktivnostih so bili slovenski reprezentanti pretekli konec tedna znova na delu v svojih klubih. Tokrat se je z dvema zadetkoma v pokalu izkazal Žan Celar, asistenco pa sta zabeležila Adam Gnezda Čerin ter Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Štirje zadetki za novo zmago
  Reprezentanca Slovenije je v San Marinu dobila tudi drugo septembrsko preizkušnjo. V domači mreži so končali štiri žoge, slovensko izbrano vrsto so do zmage popeljali Žan Vipotnik, Jan Mlakar, Sandi Lovrić in Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Danes s San Marinom po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v drevi ob 20.45 igrala svojo šesto tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Cilji v gosteh proti San Marinu so jasni. Vse razen nove zmage Slovenije, ta bi bila njena četrta v skupini H, bi bila senzacija. Tri točke so jasen cilj tudi slovenskega tabora.
 • 08.09.2023 | A
  V prodaji vstopnice za tekmi s Finsko in Kazahstanom
  Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji so se prevesile v drugo polovico, slovensko nogometno reprezentanco pa čakata še dve domači preizkušnji. 14. oktobra ob 18:00 v Ljubljani gostujejo Finci, 20. novembra pa v Stožice prihaja še reprezentanca Kazahstana. Vstopnice so že v prodaji.
 • 08.09.2023 | A
  Odmevi po zmagi nad Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca je osredotočenost že usmerila proti nedeljski kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024 proti San Marinu. Tja bo šla s pozitivnimi mislimi po pomembni četrtkovi zmagi proti Severni Irski (4:2) in v nesporni vlogi favorita.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenci pred več kot 12 tisoč gledalci napolnili mrežo Severne Irske
  Izbrana vrsta Slovenije je v Stožicah pred več kot 12 tisoč gledalci dobila še tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Slovenci so na krilih Benjamin Šeška, Andraža Šporarja, Petra Stojanovića, Jana Oblaka in ostalih s 4:2 premagala Severno Irsko.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenija danes proti Severni Irski
  Slovensko nogometno reprezentanco danes v Stožicah čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Slovenija v precej strnjeni skupini H cilja na nove tri točke v boju za dve mesti, ki vodita na turnir v Nemčiji.
 • 07.09.2023 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v četrtek, 7. septembra 2023, ob 20.45 v Stožicah pomerila s Severno Irsko. Ker bo na osrednjem slovenskem stadionu prisotno veliko število gledalcev, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
 • 06.09.2023 | A
  Kek: Severnih Ircev se je treba lotiti s spoštovanjem
  Slovensko nogometno reprezentanco v četrtek čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci napovedal, da se bo Slovenija tekmeca, ki ji je v preteklih kvalifikacijah že povzročal precej težav, lotila s spoštovanjem in analitično.

DELI NA