12.04.2009 | U15
Velikonja odločil ljubljansko-goriški derbi

Tudi v 28. krogu PLTS pomemben prispevek članov mlajših reprezentanc Slovenije.

Tekma med Koprom in Mariborom se je končala brez zmagovalca. V postavi Kopra je na klopi sedel tudi član reprezentance U19, Aljaž Struna, ki je priložnost za igro dobil v 79. minuti, ko je zamenjal Patrika Ipavca.
Na mariborski strani sta v začetni enajsterici zaigrala kapetan mlade reprezentance, Rene Mihelič ter njegov soigralec v selekciji U21, Armin Bačinovič. Slednjega je v 1. minuti nadaljevanja zamenjal član hrvaške mlade reprezentance, Dejan Školnik. Mihelič je igro zapustil v 72. minuti.

Na drugem srečanju tega kroga, ki se je prav tako končalo z rezultatom 0 : 0, sta se pomerila Primorje in Domžale. Na klopi Domžal sta na svojo priložnost čakala Jovan Vidovič (U21) ter Adnan Bešič (U18). Trener Vlado Badžim ju ni poslal v igro.

Tekma med Rudarjem in Celjem, ki jo je zaznamovalo nešportno vedenje igralcev obeh klubov ob koncu prvega dela, je Celjane še bolj približala vodilnim Mariborčanom. Za domačine so v  začetni enajsterici priložnost dobili trije člani mlade reprezentance – Nik Omladič, Nikola Tolimir in Boris Mijatovič. Nik Omladič je bil zamenjan v 73. minuti.
Pri Celjanih je Rajko Rep (U19) tekmo presedel na klopi za rezervne igralce.

Na Ptuju sta se srečala Labod Drava in Nafta iz Lendave. Prepričljivi zmagovalci so bili domačini, pri katerih je Robert Kurež (U18) tekmo spremljal s klopi. Za goste je Klemen Medved odigral celo tekmo.

Druga tekma v tem tednu, odigrana na stadionu ŽAK v Ljubljani, se tokrat ni končala z zmagoslavjem domačih. Čeprav so po golu Josipa Iličića (U21) prišli do izenačenja, je Etien Velikonja (U21) v zadnji sekundi zagotovil zmago Gorici.  Poleg Iličića sta tekmo v prvi enajsterici na strani domačih začela še Robert Berič (U19) in Blaž Božič (U19). Beriča je v 76. minuti zamenjal Luka Majcen (U21), Blaž Božič pa je odigral celo tekmo. Matej Rapnik tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro.
Tudi v začetni enajsterici Goričanov so nastopili kar trije člani mlade reprezentance – poleg Velikonje tudi Gregor Balažic in Matija Škarabot. Vsi trije so odigrali celo tekmo.


 


Tekst: NZS/LS
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2024 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 27.04.2024 | U15
  Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA