28.08.2023 | A
Vipotnika do strelskega prvenca, zadela tudi Gnezda Čerin in Verbič

Pretekli konec tedna so svoje klubske obveznosti znova opravljali slovenski reprezentanti. Medtem, ko sta Gnezda Čerin in Verbič prišla do svojih prvih zadetkov v novi sezoni, pa je Žan Vipotnik dosegel prvi gol v dresu francoskega Bordeauxa.

Slovenska trojica, ki igra za Panathinaikos, je v preteklem tednu odigrala dve srečanji. Sprva so se Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič že med tednom s svojim moštvom pomerili z Brago. Portugalci so v Bragi na prvem srečanju play-offa za UEFA Ligo prvakov slavili z 2:1, povratno srečanje pa bo na sporedu v Atenah, v torek, 29. avgusta ob 21:00. V soboto pa je moštvo velikana iz Aten odigralo svojo prvo prvenstveno tekmo v novi sezoni. Panathinaikos je doma pričakal Volos in s pomočjo Gnezde Čerina ter Verbiča slavil s 3:0. Gnezda Čerin je dosegel prvi zadetek za svoje moštvo, tretjega pa je prispeval Verbič.

Do svojega prvenca v francoski Ligue 2 pa je prišel reprezentačni napadalec Žan Vipotnik. S svojim Bordeauxom je doma gostil Amiens in slavil z 2:0. Žan Vipotnik je v igro vstopil ob koncu prvega polčasa in se podpisal pod prvi zadetek Girondincev, ki ga je slovenski napadalec dosegel v 47. minuti srečanja. Po štirih odigranih tekmah Bordeaux na lestvici zaseda 7. mesto in za prvouvrčenim Caenom zaostaja za 6 točk. Moštvo Vipotnika se bo v prihodnjem krogu pomerilo z ekipo Auxerreja.

Pretekli konec tedna pa je za svoj nov klub debitiral Petar Stojanović. Reprezentančni bočni branilec je pred dnevi uspešno opravil prestop iz Empolija v Sampdorio in v soboto že debitiral za svoje novo moštvi v drugi italijanski ligi. ”Bluecerchiati” so v drugem krogu tekmovanja Serie B doma proti Pisi klonili z 0:2. Petar Stojanović bo imel naslednjo priložnost za dokazovanje že v nedeljo, ko bo Sampdoria gostovala pri Cittadelli.

Novo ligaško zmago je pretekli konec tedna dosegel avstrijski Sturm iz Gradca, kjer si kruh služita reprezentančna vezista Jon Gorenc Stanković ter Tomi Horvat. Črno-beli iz Štajerske so doma s 4:1 ugnali Linz in tako dosegli že četrto zmago v novi sezoni. Moštvo Sturma na lestvici zaseda drugo mesto in po petih odigranih krogih za prvouvrščenim Red Bullom iz Salzburga zaostaja za dve točki. Gorenc Stanković in Horvat bosta v prihodnjem krogu gostovala pri moštvu Rheindorf Altach.   

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Alanyaspor 0-0 Hatayspor od 84' -
Vid Belec APOEL (CIP) Gent 2-0 APOEL 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Salernitana - Udinese (danes ob 18:30) - -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Lech - Krakow (prestavljeno) - -
David Brekalo Viking (NOR) Molde - Viking (prestavljeno) - -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Saint-Gilloise 2-0 Lugano do 84' -
Domen Črnigoj Venezia (ITA) Venezia 1-1 Cosenza - -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Sochi 0-1 Lokomotiv 90' -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Olimpija 2-4 Celje
Olimpija 0-2 Qarabag
90'
90'
-
-
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 3-0 Volos
Braga 2-1 Panathinaikos
90'
od 76'
gol
-
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Sturm 4-1 Linz 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Sturm 4-1 Linz od 82' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Domžale 1-2 Celje 90' -
Jasmin Kurtić Universitatea (ROM) Farul Constanta 2-0 Universitatea Craiova do 45' -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Salernitana - Udinese (danes ob 18:30) - -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Rayo Vallecano - Atletico (nocoj ob 21:30) - -
Petar Stojanović Sampdoria (ITA) Sampdoria 0-2 Pisa 90' -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Lepzig 5-1 Stuttgart od 79' -
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 3-0 Volos
Braga 2-1 Panathinaikos
od 58'
do 65'
-
-
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 3-0 Volos
Braga 2-1 Panathinaikos
90'
klop
gol
-
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Olimpija 2-4 Celje
Olimpija 0-2 Qarabag
90'
90'
-
-
Žan Vipotnik Bordeaux (FRA) Bordeaux 2-0 Amiens od 45' gol
Andres Vombergar Al-Ittihad Kalba (ZAE) Al Bataeh 0-0 Al-Ittihad do 78' -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon - Legia (prestavljeno) - -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Fenerbahče 5-1 Twente
Samsunspor 0-2 Fenerbahče
-
-
-
-

Tekst: LD
Foto: M24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 07.05.2024 | A
    Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
    Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.

DELI NA