19.10.2010 | Futsal AA
Visoka zmaga nad Andoro


Slovenska futsal reprezentanca je v Rogatcu gostila zasedbo Andore in jo krepko ugnala z visokih 7:1. Dva zadetka je prispeval Damir Pertič. Jutri, v torek, se bosta reprezentanci pomerili v Dolu pri Hrastniku (18.30). Tudi druga tekma sodi v sklopu priprav Slovenije na kvalifikacije za Euro 2012, ki jih bo februarja 2011 gostilo Laško, prvenstvo pa januarja 2012 Zagreb in Split.

Pripravljalna tekma, Rogatec, 18.10.
Slovenija - Andora 7:1 (4:1)
1:0 Simič (11.), 2:0 Mordej (14.), 2:1 Rabentos (16.), 3:1 Osredkar (18.), 4:1 Drobne (20.), 5:1 Pertič (29.), 6:1 Pertič (29.), 7:1 Hrvatin (39.)

Pobuda Slovenije

Slovenija je tekmo začela v postavi Rok Mordej, Marko Hrvatin, Kristjan Čujec, Benjamin Melink, na vratih pa je bil Damir Puškar. Da je Andora tekmec po meri za uvod v priprave, je bilo jasno kaj kmalu. Celoten prvi del pa je minil v terenski premoči Slovenije, ki si je ustvarila precej priložnosti za strel, ob vsem tem pa je šlo za izdelane akcije.

Melink v okvir vrat

Že v 1. minuti sta merila Hrvatin in Melink, slednji je prišel do žoge po podaji Čujca, ki je na sredini terena gostom ukradel okroglo usnje. V naslednji minuti je kapetan Melink stresel okvir vrat, za tem pa sta poizkusila še Čujec ter znova Hrvatin. Gostje so do prve priložnosti prišli v 3. minuti.

Simič in Mordej za 2:0

Strokovni štab Slovenije je po dobrih treh minutah na teren poslal novo četverico – tvorili so jo Alen Fetič, Dejan Simič, Igor Osredkar in Damir Pertič. Prav Pertič in Simič sta najbolj zaslužna ob andorski obrambi za vodstvo Slovenije v 11. minuti. Litijana sta lepo izigrala goste, zadel pa je Simič. V 14. minuti je bilo že 2:0, uspešen pa domačin Mordej.

Andorci znižali na 1:2


Ob majhni nepozornosti v domači obrambi so gostje hitro to kaznovali, v 15. minuti je Margai Rabentos matiral Puškarja.

Zaključek po slovenskih notah

Kljub temu to ni zmedlo Slovenije, zadnjih šest minut je pripadlo varovancev selektorja Andreja Dobovičnika. Na 3:1 je povišal Igor Osredkar, za 4:1 pa je bil v izdihljajih prvega polčasa uspešen Sebastijan Drobne, igralec domačega kluba Dobovec Trgovine Jager.

Nespremenjeno razmerje moči

V drugem polčasu se razmerje moči na parketu ni spremenilo. Ritem igre so narekovali gostitelji, žoga pa sprva ni hotela v mrežo. Precej blizu je bil v 22. minuti Melink, na drugi strani pa se je v 26. minuti izkazal Puškar, ki je zaustavil strel Oriola Anglore. V 29. minuti so gostitelji nadoknadili prej zapravljeno – v dveh napadih se je dvakrat med strelce vpisal Pertič, temu pa je sledila minuta odmora na zahtevo gostujoče klopi. Končni rezultat je v 39. minuti končni rezultat postavil lanskoletni kralj strelcev 1. SFL Marko Hrvatin.

Plaketi za gostitelje

Komisija za mali nogomet pri Nogometni zvezi Slovenije se je med polčasom zahvalila občini Rogatec in klubu KMN Dobovec Trgovine Jager za gostoljubje in dobro organizacijo. Iz rok Patrika Peroše, podpredsednika KMN pri NZS, ter Staneta Kokalja, izvršnega sekretarja za futsal pri NZS-ju, sta plaketi prejela župan občine Rogatec Martin Mikolič ter predsednik kluba Slavko Pavlovič.

 

Tekst in foto: Drago Perko/futsal.si

 

SORODNE NOVICE

 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.
 • 05.02.2024 | Futsal AA
  V torek v Podčetrtku
  „Želja je, da smo rezultatsko in v sami igri uspešnejši, kot smo bili v soboto. Je tudi res, da je do torka malo časa, da bi nekaj drastično menjali. Ti dve tekmi s Hrvaško jemljemo bolj kot pripravo na to, kar sledi: decembra začnemo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sestavljamo koščke za naš končni izdelek,“ tekmo proti Hrvaški napoveduje Žiga Čeh.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sosedom
  V Štorah v Športni dvorani je Slovenija tesno z rezultatom 1:2 klonila proti Hrvaški. Gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Danes v Štorah prva proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Podčetrtku, danes ob 18.30 pa jo v Štorah čaka prva od dveh prijateljskih tekem s Hrvaško. Drugo bo na sporedu v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku
 • 02.02.2024 | Futsal AA
  Razpoloženi pred reprezentančnima tekmama
  Pred našimi reprezentanti sta tekmi proti Hrvaški, jutri že prva v Štorah. Kar nekaj reprezentantov pa uspešno igra na tujem.
 • 01.02.2024 | Futsal AA
  Pripravljeni na Hrvaško
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. V soboto, 3.2., bo Slovenija v Štorah ob 18.30 gostila Hrvaško, s katero se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata pomerili še v torek, 6.2., ob 17.30.
 • 30.01.2024 | Futsal AA
  V Štorah in Podčetrtku proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. Z mislijo so vsaj malo že pri decembrskem pričetku kvalifikacija za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo januarja 2026 v Litvi in Latviji.

DELI NA