10.09.2021 | 1. SFL
Vodilna za točke na Vrhniki, prenos iz Kopra

S tekmami 2. kroga se nadaljuje 1. SFL. Pred nami je prva letošnja tekma meseca, kamere futsal.si pa bodo v Kopru v tamkajšnji dvorani Arena Bonifika, kjer v tej sezoni domuje FC Bronx. V 2. krogu 1. SFL gosti KMN Oplast Kobarid, tekma pa se prične ob 20.45, prenos pa na spletni strani www.futsal.si.

Tokratni petek pa prinaša še obračun Litije in FC Hiše daril Ptuj, Silika in Dobrepolja ter tekmo KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše. Prosta je to pot ekipa FK Dobovec, za katero pa ni premora – varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo v teh dneh dvakrat pomerili s hrvaškim državnim prvakom Olmissum. Prva tekma je že končana, Dobovec je s 4:1 in goli Vedrana Matoševića, Tea Turka, Žige Čeha in Klemna Duščaka slavil zmago.

1. SFL, 2. krog, 10.9.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
Siliko Vrhnika – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše (20.30)
FC Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.45)

Ptuj prepušča vlogo favorita Litiji

Litijani se bodo prvič predstavili doma, v svoji dvorani, z novim trenerjem in plejado novincev. Na drugi strani jim bo stal Ptuj, ki je v prvem krogu pustil izredno dober vtis proti Dobovcu. Obe ekipi, tako Litija in FC Hiša daril Ptuj, prihajata na tekmo s točko iz 1. kroga.

»Ptujčani me s točko proti Dobovcu niso presenetili. Nadaljujejo z dobrim delom, imajo kvalitetno zasedbo. Dobovec se na začetku sezone še malce lovi,« trener Litije Andrej Dobovičnik pohvali ekipo Roberta Grdovića. »Kot sem že večkrat rekel za našo ekipo: treniramo, rastemo, potrebujemo pa čas. V prvi vrsti si danes želim, da pokažemo pravi pristop,« opozarja Dobovičnik.

»Proti Dobovcu smo si zaslužili malce več. Ob koncu nam je padla zbranost,« se na tekmo 1. kroga proti prvaku Dobovcu ozira Robert Grdović, ki bo skušal letos z ekipo narediti še korak naprej.
»Žal mi je, nismo imeli sreče. Bili smo v situaciji, da bi zabili za 3:1. Moja ekipa me je presenetila in navdušila. Čeprav nismo bili v popolni postavi, smo dokazali, da se bomo tudi letos borili za najvišja mesta. Prostora za evforijo pa ni. Pri nas je prostora dovolj le za napredek,« razmišlja Grdović, ki pred današnjo tekmo vlogo favorita prepušča Litijanom.

»Če ponovimo zbrano igro, potem je možno vse. Se pa nam vidi, da še nismo uigrani. To se vidi predvsem v posesti igre. Proti Dobovcu smo v določenih trenutkih še vedno preskakovali igro, a to je nekaj normalnega. Imamo dober material, rabimo pa še nekaj časa, da se uigramo do konca,« sklene hrvaški strokovnjak.

Po 18 letih 1. SFL, Mlinše odkrito po točke

Prvič doma, po 18 letih pa sploh prvič v 1. SFL, pa se bo predstavil KMN Meteorplast Šic Bar, ki vstopa v sezono z 20 treningi in dvema prijateljskima tekmama v nogah. Z 1:3 jih je ugnal Dobovec, z 1:7 še FC Hiša daril Ptuj. Ekipa je doživela nekaj sprememb, uvod v sezono pa bosta zaradi poškodbe izpustila Žan Krajnc in Jakob Žuman. »Čaka nas zahtevno prvenstvo. Ni enostavno prestopiti v prvoligaško konkurenco. Z delom bomo lahko nadomestili pomanjkanje izkušenj. Priložnost bodo dobili tudi mladi, ki bodo v tej sezoni še lahko nastopali za selekcijo U19, v prihodnje pa bodo tvorili okostje članske ekipe,« pred začetkom sezone zapišejo v taboru novinca, povratnika v ligo.

V ŠD Mlinše so več pričakovali od uvodne tekme, ki so jo doma izgubili s 6:8, točke so šle na Vrhniko. »Ta teden je bil malce drugačen. Smo pa dali v prvi vrsti fokus in pozornost na sebe, na našo igro. Zavedamo se svojih kvalitet in izkušenj v primerjavi s konkurenco, zato odhajamo v Ljutomer po tri točke,« na glas pove trener ŠD Mlinše Gregor Ceglar, ki obžaluje, da je igralcem proti Siliku ob koncu popustila zbranost, opozori pa, da so tekmo izgubili v obrambi, ne pa v napadu.

Opozarja, da niso več naivni

Kvalitetna tekma pa se obeta tudi na Vrhniki, kjer se bosta pomerili ekipi, ki sta v 1. krogu 1. SFL slavili zmago. Siliko je premagal Mlinše, Dobrepolje pa FC Bronx. Trener Mile Simeunovič je že pred dnevi v pogovoru za futsal.si opozoril, da je Dobrepolje naredil korak naprej v primerjavi s prejšnjo sezono, predvsem pa, tako trener Silika, Dobrepolje ni več naivna ekipa. Tekme na Vrhniki se veselijo tudi v Dobrepolju, kjer jim je po sploh prvi zmagi v 1. SFL zrasla samozavest.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA