19.09.2023 | 2. SNL
Vodilni Ajdovci v Novo mesto, Grosupeljčani po dveh porazih v Velenje

Pred drugoligaši je zgoščen ritem tekem, med tednom bodo odigrani dvoboji devetega kroga. Vodilno Primorje se bo na novomeškem Portovalu pred kamero NZS pomerilo s Krko, Grosupeljčani pa po dveh porazih odhajajo na popravni izpit v Velenje.

Sreda, ob 16.00: DRAVINJA - TABOR SEŽANA
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

Konjičani po uvodnem slavju v Dekanih čakajo na drugo zmago sezone, v sredo pa bodo na Dobravi gostili še edino ekipo brez osvojenega kompleta točk. Na Štajerskem gostujejo Sežanci, ki pa so kljub zmagovalnemu postu za petami tokratnih gostiteljev. Kraševci so na sedmih tekmah iztržili štiri remije, nazadnje pa so na domačem igrišču izgubili primorski dvoboj z Dekančani. Brez točk so se s Primorske vrnili tudi nogometaši Dravinje, ki so z 2:1 klonili pri vodilnih Ajdovcih. Letošnja novinca v 2. SNL se bosta srečala prvič po sezoni 2003/04, ko so se obakrat veselili Štajerci.

 

Sreda, ob 16.00: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - FUŽINAR
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: /

Ena od tekem devetega kroga bo odigrana le streljaj stran, v Konjičanom sosednji Slovenski Bistrici. Rdeči bodo gostili zasedbo Fužinarja, ki pri dnu lestvice tvori skupino klubov s petimi osvojenimi točkami. Ravenčani so za zdaj edino zmago slavili v četrtem krogu prvenstva, v katerem so ugnali Velenjčane, nato pa so po dveh porazih iztržili dva remija, najprej proti Dravinji in nazadnje še proti Krki. Korošci so povedli z golom mladinca Jake Krevha, a prednosti niso uspeli zadržati do zadnjega sodniškega žvižga. Bistričani, ki so pri 13 točkah, so se iz Nove Gorice vrnili praznih rok, za zmago modro-belih je četrt ure pred koncem tekem zadel Nejc Mevlja.

 

Sreda, ob 16.00: ILIRIJA 1911 - GORICA
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: /

Goričani so s štirimi zaporednimi zmagami najbolj vroča ekipa prvenstva, zasedba trenerja Mirana Srebrniča pa bo peto zmago v seriji napadala v Ljubljani. Primorci bodo v sredo gostovali pri Iliriji, ki je na sedmih odigranih tekmah zbrala šest točk. Ljubljančani so ob zmagi nabrali še tri remije, nazadnje so se brez zadetkov razšli s Triglavom. Gorica je z golom Nejca Mevlja, ki je zadel četrt ure pred koncem tekme, premagali Bistrico in na lestvici splezali na peto mesto. Lanskoletni prvoligaš se po skromnejšem začetku sezone vse bolj približuje vrh lestvice, ki ga s štirimi točkami naskoka držijo rivali iz Ajdovščine.

 

Sreda, ob 18.00: KRKA - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Edvin Suljanović (Primorje)
Neposredni prenos: NZS.si

Prav vodilno Primorje bo z večerno tekmo v Novem mestu zaključilo sredin spored devetega kroga 2. SNL. Ajdovci bodo v dolenjski prestolnici branili vodstvo na lestvici, na prvo mesto pa so se zavihteli po drugem zaporednem porazu Grosupeljčanov. Sinovi burje so že dan pred tekmo Brinja z goloma Matica Zavnika premagali Dravinjo, pred prvimi zasledovalci pa imajo dve točki naskoka. Če bodo rdeče-črni uspešni tudi na Portovalu, bodo zagotovo ostali na vrh 2. SNL, a imajo svojo računico tudi gostitelji. Krki tudi po trenerski menjavi še ni steklo, Agron Šalja pa je na dveh tekmah iztržil točko. Dolenjci so po tesnem porazu z Gorico remizirali še na Ravnah, kako pa se bo zapletel obračun pred kamero NZS?

 

Četrtek, ob 16.00: VITANEST BILJE - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Amel Begič
Prepoved igranja: Luka Marjanac (Bilje)

V četrtek bodo odigrane še štiri preizkušnje, Biljenci bodo v primorsko-gorenjskem obračunu gostili ekipo Triglava. Kranjčani so po zmagi v Grosupljem na domačem igrišču brez zadetkov remizirali z Ilirijo in tako ostali brez pete zaporedne zmage, bolje pa so se odrezali Primorci. Črno-beli so po zmagi v obračunu s Tolminom ponovili dosežek Triglava in v Grosupljem iztržili tri točke. Mrežo Dolenjcev je načel andorski reprezentnat Cucu, ki je s petim zadetkom na vrhu ligaške lestvice strelcev ujel Lana Piskuleta, zmago Bilj pa sta nato potrdila Filip Nikola Ostojić in Franci Perko. Triglav je v prejšnji sezoni izgubil oba dvoboja z Biljami, kdo bo uspešnejši v devetem krogu?

 

Četrtek, ob 16.00: NAFTA 1903 - TKK TOLMIN
Sodnik: Anže Šepec
Prepoved igranja: /

Tolminci so po petih porazih spet okusili sladkobo zmage, letošnji povratniki med drugoligaše so bili na domačem igrišču boljši od Rudarja. Velenjsko mrežo je načel Nejc Močnik, prvega strelca moštva pa je v nadaljevanju dvoboja razbremenil dvakratni strelec Ralph Kerrebijn. Nizozemec je bil tako eden od osrednjih junakov tolminske zmage, rdeče-črni pa so se z novim kompletom točk povzpeli na 11. mesto lestvice. Primorci se v četrtek še drugič to sezono odpravljajo v Prekmurje, na najdaljše gostovanje sezone, v Lendavo. Nafta po uspešnem odprtju sezone ne blesti, modri so na zadnjih štirih tekmah osvojili zgolj dve točki, po Taboru so remizirali še v sosedskem dvoboju z Beltinčani. Kdo bo boljši pod lendavskimi griči?

 

Četrtek, ob 16.00: JADRAN DEKANI - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: Matija Burin (Jadran)
Tolminci v Lendavo, Beltinčani pa v Dekane. Tudi moštvo Damjana Gajserja se v četrtek odpravlja na dolgo pot, na gostovanje, ki ga Beltinčani nimajo pretirano radi. Vsaj če sklepamo po dosedanjih rezultatih. Jadran je namreč dobil vse štiri dosedanje obračuna na domačem igrišču, še več, Prekmurci so tudi na svojem igrišču dobili zgolj enega od petih spopadov. "Žuti" se na Primorsko odpravljajo po remiju z Nafto, ki v Beltincih ni slavila že vse od leta 2018. Čeprav so Beltinčani večji del prvega polčasa lovili zaostanek, pa se zdi, da so bili s točko pred 1400 gledalci bolj zadovoljni gostje. Dekančani goste pričakujejo po treh zmagah na zadnjih štirih tekmah, v prejšnjem krogu so po preobratu slavili v Sežani.

 

Četrtek, ob 20.30: RUDAR VELENJE - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Bratislav Djukić (Rudar)

Zadnje dejanje devetega kroga prvenstva bo odigrano v Šaleški dolini, pod žarometi pa se bosta za točke udarila Rudar in Brinje. Velenjčani tudi letos niso pretirano dobro odprli sezone, saj so izgubili štiri od sedmih tekem, nazadnje so pokleknili v Tolminu. Grosupeljčani so v prvenstvo zakorakali s popotnico petih zaporednih zmag, nakar se je zataknilo, po Kranjčanih pa so se na dolenjskih tleh veselili še Biljenci. Se bo moštvo stratega Gorana Markovića pobralo v Velenju? Lansko jesen so se z gostovanja pri Rudarju vrnili brez točk, spomladanski dvoboj pa je v korist Brinja odločil Domen Klančnik.

Tekst: PDo
Foto: NK Brinje Grosuplje

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA