29.07.2010 | A
Vstopnice za Avstralijo najprej na NZS.si

Vstopnice - Slovenija : Avstralija

Slovenska nogometna reprezentanca je v mesecu juniju osrečila marsikaterega nogometnega zanesenjaka z odličnim nastopom na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, sedaj pa bo prvič po letu 2004 odigrala reprezentančno tekmo na najvišjem nivoju v Ljubljani.

Slovenski nogomet je s štadionom v Stožicah dobil novo izjemno pridobitev, kar pomeni, da bo poleg Maribora tekme najvišjega nogometnega ranga lahko gostila tudi Ljubljana. Odsotnost reprezentančnega nogometa je v prestolnici pustila svoje posledice, predvsem kar se tiče zanimanja za najbolj pomembno postransko stvar na svetu, strast do igre pa je po celotni Sloveniji ponovno narasla do vrelišča zahvaljujoč odmevnim nastopom slovenske članske reprezentance v kvalifikacijah in kasneje na svetovnem prvenstvu.

Sedaj smo pred začetkom nove zgodbe. Tekma z Avstralijo je ravno prava preizkušnja pred novimi kvalifikacijami, kjer se bo Kekova četa poskusila prebiti na naslednje veliko tekmovanje. Kakor Slovenci, tudi Avstralci letos niso imeli veliko časa za počitek. Nastope na svetovnem prvenstvu so Avstralci, podobno kot Slovenija, zaključili na tretjem mestu s štirimi točkami, z zmago v zadnjem krogu pa domov poslali tudi Srbijo.

Nogometni ljubitelji si bodo tako lahko v Ljubljani ogledali dvoboj dveh reprezentanc s pravkar končanega Mundiala, cene vstopnic pa bodo dostopne prav za vsak žep. Tako bo na štadion, ki nudi odličen pogled na zeleno površino prav z vsakega sedeža, moč vstopiti že za 15 €, kolikor bodo stale vstopnice tretje kategorije (priložena shema kategorij), medtem ko bodo tisti bolj zahtevni lahko izbrali sedež 2. kategorije za 20 € ali 1. kategorije za 30 €.

Novost na Stožicah bo predstavljala družinska tribuna, ki bo namenjena staršem z otroci. Na družinski tribuni bo v veljavi nekaj omejitev glede nakupa vstopnic, saj bodo družine omejene na nakup štirih vstopnic, veljalo pa bo tudi pravilo večjega nakupa otroških kot odraslih vstopnic, izjema bo veljala le v primeru, če bo družina želela kupiti dve odrasli in eno otroško. Treh odraslih vstopnic in ene otroško za družinsko tribuno ne bo moč kupiti.

Ceni vstopnic na družinski tribuni bosta 20 € za starše/odrasle in 10 € za otroke do 14. leta starosti.

V Športnem parku Stožice pa bo Nogometna zveza Slovenije v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije posebno pozornost namenila tudi gibalno omejenim osebam. Ti si bodo vstopnice za tekmo zagotovili pri Zvezi paraplegikov Slovenije (Štihova ul. 14, 1000 Ljubljana, 01/43-27-138, hmen?yudy`,o`q`okdfhjnu-bnl">hmen?yudy`,o`q`okdfhjnu-bnl), vstopnice zanje bodo brezplačne.

Vstopnice je možno kupiti preko uradnega spletnega mesta Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si), od ponedeljka naprej pa tudi na stalnih prodajnih mestih Eventima, Petrolovih bencinskih servisih in poslovalnicah Kompasa. Nogometna zveza prodaje na svojem sedežu ne vrši. Do ponedeljka bo na spletu moč kupiti le polovico vstopnic namenjenih splošni javnosti, druga polovica bo sproščena v ponedeljek, ko se pridružijo tudi ostala prodajna mesta.

Kategorije:

Družinski sektor: 20 € / 10 € (otroci do 14. leta starosti)
3. kategorija: 15 €
2. kategorija: 20 €
1. kartegorija: 30 €

 

Razdelnik vstopnic za tekmo Slovenija : Avstralija, 11.8.2010, v odstotkih:

CELOTNA KAPACITETA STADIONA

16135

 

 

 

Odstotki

Redna prodaja - plačilo

 

42.8

Org. navijaške skupine - plačilo

 

11.5

Nogometna družina - gratis in plačilo

 

11.9

A reprezentanca - gratis in plačilo

 

2.1

Sponzorji in drugi poslovni partnerji - gratis in plačilo

 

6.7

MOL - gratis

 

16.3

Avstralska nogometna zveza - gratis

 

0.6

Tuje nogometne zveze, klubi (opazovalci, agenti)

 

0.1

Mediji

 

1.3

Vip in lože

 

4.5

Gibalno omejene osebe + spremljevalci

 

2.1

 

 

 

 


Klikni na sliko za povečavo.

 

Tekst: NZS/MaK
Foto: Andreja Potočnik

 

SORODNE NOVICE

 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.
 • 21.11.2023 | A
  Kek po preboju na evropsko prvenstvo: Slovenija je spet dihala kot eno
  Po zadnji kvalifikacijski tekmi za nogometno evropsko prvenstvo 2024, na kateri je Slovenija danes v Stožicah premagala Kazahstan in se uvrstila na Euro 2024, je selektor Matjaž Kek poudaril, da morajo biti v ospredju nogometaši, ki so si res zaslužili ta velik dosežek.
 • 21.11.2023 | A
  Hvala, navijači - slavje se nadaljuje na Kongresnem trgu
  Nogometna reprezentanca Slovenije je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2024 poskrbela za novo evforijo med navijači, primerljivo s tistimi ob prebojih na velika tekmovanja v preteklosti. Reprezentanti so se v družbi navijačev veselili že po tekmi, slavje pa se ob 16. uri nadaljuje na Kongresnem trgu.
 • 21.11.2023 | A
  Navijaj ponosno za Slovenijo
  Naša srca so včeraj zvečer družno utripala za reprezentante Slovenije, ki se je v odločilnem obračunu s Kazahstanom uvrstila na evropskem prvenstvu 2024.
 • 20.11.2023 | A
  SLOVENIJA JE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
  Slovenska reprezentanca bo zaigrala na evropskem prvenstvu 2024. Izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Matjaža Keka je z goloma Benjamina Šeška in Benjamina Verbiča v razprodanih Stožicah pred 16.432 navijači dobila odločilno tekmo s Kazahstanom in potrdila preboj na prvenstvo stare celine.
 • 20.11.2023 | A
  Slovenija danes v polnih Stožicah za evropsko prvenstvo!
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah igrala zadnjo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po dolgem času v položaju, ko se spet lahko prebijejo na veliko tekmovanje. Pomembno je dejstvo, da so odvisni sami od sebe. Proti Kazahstanu morajo za pot v Nemčijo osvojiti vsaj točko.
 • 20.11.2023 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Kazahstanom
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v ponedeljek, 20. novembra 2023, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Kazahstanom. Ker je osrednji slovenski stadion za nepozaben spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA