14.04.2023 | U15
Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir

Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na mednarodnem tekmovanju reprezentanc v tej starostni kategoriji. V skupini B turnirja ”19. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Romunije ter Združenih arabskih emiratov, selektor Muamer Vudgalić pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.

Slovenska izbrana vrsta bo prvo srečanje odigrala v torek, 25.4. ob 17. uri v Novi Gorici proti reprezentanci Združenih arabskih emiratov. Drugi obračun proti Romuniji bo na sporedu naslednji dan, 26. 4. ob isti uri v Biljah. V primeru uvrstitve v izločilne boje bodo varovanci selektorja Vugdalića nastopili v polfinalu mednarodnega turnirja, ki bo na sporedu 29. aprila, finalni obračun pa bo odigran 1. maja. Lokacije omenjenih obračunov bodo znane naknadno. 

Ob objavi seznama je za našo spletno stran spregovoril tudi selektor Muamer Vugdalić: ”Najprej bi se rad zahvalil klubom, ki so z veseljem dovolili vsem igralcem, da se udeležijo mednarodnega turnirja kljub temu, da nekateri igralci že igrajo za izbrano vrsto do 17 let in imajo posledično zalo zgoščen urnik. Na turnirju se želimo predstaviti v najboljši luči in poskušati doseči najboljši rezultat. Verjamem v ekipo, saj so naši igralci zelo samozavestni, med drugim pa je prihajajoči reprezentačni zbor nova priližnost, da ta generacija odigra štiri 4 dobre mednarodne tekme.

Na turnirju bodo poleg reprezentanc Slovenije, Združenih arabskih emiratov in Romunije nastopile tudi izbrane vrste Avstrije, Norveške, Portugalske, Irske, Češke, Savdske Arabije, Severne Makedonije, Mehike in Italije.

Seznam vabljenih igralcev:

Jan Kovačič (DNŠ Mura), Kristjan Jurić (FC Ingolstadt 04/NEM), Arman Durmiši (FC Koper), Denis Videnović (ND Ilirija), Nik Belovič (ND Ilirija), Svit Blaško (NK Bravo), Matej Mehle (NK Brinje Grosuplje), Tilen Golič (NK Celje), Luka Vodušek (NK Domžale), Jaka Premrl (NK Domžale), Grega Kaluder (NK Domžale), Matt Zver (NK Domžale), Nejc Slovenc (NK Krško), Timotej Pucelj (NK Krško), Tanej Handanović (NK Maribor), Nejc Viher (NK Maribor), Žan Meško (NK Maribor), Tilen Letonja (NK Maribor), Žiga Kranjc (NK Triglav), Svit Hočevar (NK Olimpija), Tit Kostić (NK Olimpija), Matevž Šimnovec (ŠD Šenčur)  

Termini srečanj v skupini B:

25. april 2023 ob 17.00 (Nova Gorica) Slovenija - Združeni arabski emirati
26. april 2023 ob 17.00 (Bilje) Romunija - Slovenija

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2024 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 27.04.2024 | U15
  Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA