20.07.2009 | U15
Vzhodnjaki reprezentance U15 v Planico


Prvi širši izbor reprezentance U15 se je v današnjih dopoldanskih urah odpravil na štiridnevne priprave v Planico in Kranjsko Goro. Na seznamu je 23 nogometašev, ki so letos igrali v prvi ligi U14 vzhod. Zahodnjaki bodo podobne priprave opravili konec meseca julija.

Z zborom pred sedežem Nogometne zveze Slovenije v Ljubljani se je začela kadetska zgodba triindvajsetih nogometašev vzhodnega predela Slovenije. Pod vodstvom selektorja Miloša Rusa ter trenerjev Aleša Čeha in Rajka Korenta bodo fantje, nastanjeni v CŠOD Planica, trenirali v Kranjski Gori na zelenici pri Porentovem domu.

V primerjavi s prvotnim seznamom v zadnjih trenutkih ni prišlo do večjih sprememb. Prisotnost sta odpovedala le dva nogometaša, in sicer Aleks Pihler in Aldin Omerovič. Namesto njiju je selektor Rus vpoklical Nejca Plesca iz Dravograda ter Matjaža Tropa, člana velenjskega Rudarja.

Celotne seznam udeležencev in vodstva:


Sebastian RAJNAR      MURA 05
Niki SLANA                 MURA 05
Primož SERŠEN            MURA 05
Tomi GOLOB               MURA 05
Mitja LOTRIČ               MURA 05
Aljaž MUSIČ                NŠ NK MARIBOR
Aleksander NARIČ        NŠ NK MARIBOR
Luka KRAJNC               NŠ NK MARIBOR
Nejc PLESEC                   NŠ DRAVOGRAD
Žan VIRAG                 NŠ NK MARIBOR
Gašper VOUK             SIMER ŠAMPION
Alen KAHTERAN          SIMER ŠAMPION
Žiga ŠKOFLEK           SIMER ŠAMPION
Matic TEPEŠ               MIK CMC CELJE
Darko PRANJIČ          MIK CMC CELJE
Marcel BOŠKOVIČ      NISSAN FERK JARENINA
Jernej TOPLER           NISSAN FERK JARENINA
Denis ŠME                 RUDAR VELENJE
Matjaž TROP              RUDAR VELENJE
Miha KRŽAN               BREŽICE
Gregor SIKOŠEK         BREŽICE
Alen VEGI KALAMAR    TEHNOSTROJ VERŽEJ
Timotej ANTOLIČ        NŠ DRAVOGRAD

Strokovno vodstvo:

1. Rus Miloš                      Selektor
2. Čeh Aleš                       Trener            
3. Korent Rajko                 Trener
4. Kovačevič Mile               Fizioterapevt
5. Corn Rudi                     Tehnični vodja


Nogometaši bodo po predvidenem urniku opravili dva treninga na dan, in sicer dopoldanskega in popoldanskega. Vmes bo vodstvo opravilo tudi posamezne pogovore z igralci, večeri pa bodo namenjeni analizi treningov. Zadnji dan bo na sporedu tudi medsebojno srečanje, na kar se vsi igralci v petek po kosilu odpravijo nazaj proti domu.

Tekst in foto: Marko Premrl

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA