20.07.2009 | U15
Vzhodnjaki reprezentance U15 v Planico


Prvi širši izbor reprezentance U15 se je v današnjih dopoldanskih urah odpravil na štiridnevne priprave v Planico in Kranjsko Goro. Na seznamu je 23 nogometašev, ki so letos igrali v prvi ligi U14 vzhod. Zahodnjaki bodo podobne priprave opravili konec meseca julija.

Z zborom pred sedežem Nogometne zveze Slovenije v Ljubljani se je začela kadetska zgodba triindvajsetih nogometašev vzhodnega predela Slovenije. Pod vodstvom selektorja Miloša Rusa ter trenerjev Aleša Čeha in Rajka Korenta bodo fantje, nastanjeni v CŠOD Planica, trenirali v Kranjski Gori na zelenici pri Porentovem domu.

V primerjavi s prvotnim seznamom v zadnjih trenutkih ni prišlo do večjih sprememb. Prisotnost sta odpovedala le dva nogometaša, in sicer Aleks Pihler in Aldin Omerovič. Namesto njiju je selektor Rus vpoklical Nejca Plesca iz Dravograda ter Matjaža Tropa, člana velenjskega Rudarja.

Celotne seznam udeležencev in vodstva:


Sebastian RAJNAR      MURA 05
Niki SLANA                 MURA 05
Primož SERŠEN            MURA 05
Tomi GOLOB               MURA 05
Mitja LOTRIČ               MURA 05
Aljaž MUSIČ                NŠ NK MARIBOR
Aleksander NARIČ        NŠ NK MARIBOR
Luka KRAJNC               NŠ NK MARIBOR
Nejc PLESEC                   NŠ DRAVOGRAD
Žan VIRAG                 NŠ NK MARIBOR
Gašper VOUK             SIMER ŠAMPION
Alen KAHTERAN          SIMER ŠAMPION
Žiga ŠKOFLEK           SIMER ŠAMPION
Matic TEPEŠ               MIK CMC CELJE
Darko PRANJIČ          MIK CMC CELJE
Marcel BOŠKOVIČ      NISSAN FERK JARENINA
Jernej TOPLER           NISSAN FERK JARENINA
Denis ŠME                 RUDAR VELENJE
Matjaž TROP              RUDAR VELENJE
Miha KRŽAN               BREŽICE
Gregor SIKOŠEK         BREŽICE
Alen VEGI KALAMAR    TEHNOSTROJ VERŽEJ
Timotej ANTOLIČ        NŠ DRAVOGRAD

Strokovno vodstvo:

1. Rus Miloš                      Selektor
2. Čeh Aleš                       Trener            
3. Korent Rajko                 Trener
4. Kovačevič Mile               Fizioterapevt
5. Corn Rudi                     Tehnični vodja


Nogometaši bodo po predvidenem urniku opravili dva treninga na dan, in sicer dopoldanskega in popoldanskega. Vmes bo vodstvo opravilo tudi posamezne pogovore z igralci, večeri pa bodo namenjeni analizi treningov. Zadnji dan bo na sporedu tudi medsebojno srečanje, na kar se vsi igralci v petek po kosilu odpravijo nazaj proti domu.

Tekst in foto: Marko Premrl

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2024 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 27.04.2024 | U15
  Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA