26.09.2021 | 1. SŽNL
ŽNK Cerklje rešil domačo čast

Tokratni 5. krog je prinesel zmago ŽNK Olimpiji Ljubljana, ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje, ki so doma z 1:0 premagale Radomljanke. Prav Gorenjke so edina ekipa, ki je slavila zmago doma.

SŽNL, 5. krog, 26.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje 1:0 (1:0)
ŽNK Doxakey – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 0:8 (0:6)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:14 (0:10)
Krim – ŽNK Ljubljana 1:7 (0:5)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 25
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 16
Izabela Križar (ŽNK Olimpija Ljubljana) 14

SŽNL, 6. krog, 3.10.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Primorje Gaia Naturelle (11.00)
ŽNK Cerklje – Krim (11.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey (16.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (16.00)

Za tri točke

Do svoje 2. zmage v tej sezoni so prišle tudi igralke ŽNK Cerklje, ki so doma z 1:0 porazile ŽNK Radomlje. Odločilen gol je v 8. minuti dosegla Zala Šenk. V svoji četrti tekmi v članski ligi je s svojim prvencem v mrežo priborila Cerkljam tri točke, s katerimi so se točkovno izenačile z Radomljami (5 tekem, 6 točk).

Razigrane Pomurke

Ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci je prišla do druge zmage pod taktirko novega trenerja Marjana Rajbarja. Tokrat so Pomurke z 8:0 premagale Ptujčanke. Kar šest golov so gostje dosegle v 1. polčasu. Mrežo domačink je načela Špela Kolbl, ki je zadela v 9. in 13. minuti za vodstvo 1:0 oz. 2:0. Maja Dimitrijević je v 18. minuti zabila za 3:0, potem so se do konca polčasa med strelke vpisale še Špela Kolbl (to je bila njena 161. tekma v SŽNL, dosegla je 193 golov), Sara Makovec in Kaja Korošec. Prav kapetanka Kolblova in Kim Juršnik sta v 2. polčasu potrdili visoko zmago.  

»Kljub porazu smo s predstavo naših igralk zadovoljni, z malimi vendar trdnimi koraki napredujemo in zlagamo koščke mozaika. Najpomembneje je, da punce pridobivajo na samozavesti. Tudi ko igrajo proti ekipam, kot je Pomurje. Na zadnjih dveh tekmah nam je manjkalo priložnosti za napad, kar bomo poizkušali izboljšati v naslednjih tekmah. Naši dolgoročni cilji segajo izven letošnje sezone, še naprej moramo ostati potrpežljivi in vztrajati na začrtani poti,« je po tekmi povedal Uroš Šmigoc, ki vodi ŽNK Doxakey.

Pet golov Ane Milović

Podobno se je godilo tudi Ajdovkam na tekmi proti Olimpiji, ki je do polčasa dosegla 10 golov. Po štiri sta dosegli Ana Milović in Izabela Križaj, dva je dodala Manja Rogan. V drugem polčasu se je mreža domačink zatresla še štirikrat (Izabela Križaj, Ana Milović, Manja Rogan, Priscilla Hagan).

Visoka zmaga Ljubljane

ŽNK Ljubljana je vknjižila visoko zmago proti Krimu. Nika Pintarič je načela domačo mrežo v 10. minuti, potem pa zadela še za 0:3 (31.). Vmes je svoj 146. gol v SŽNL dosegla Lucija Grad.

Mirjam Kastelec je z dvema goloma poskrbela za komotno nadaljevanje gostij, ki so v nadaljevanju potrdile zmago. Častni gol za krimovke je zabila Nina Krajnc.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Cerklje

SORODNE NOVICE

 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

DELI NA