28.02.2018 | Pokal Terme Olimia
Z ambicioznostjo nimajo težav

Tudi Litijani (tako kot KMN Bronx Škodije) na pokal Terme Olimia prihajajo s trenerjem, ki se prvič v tej sezoni okuša na prvoligaški ravni. Damir Pertič je lani na klopi devetkratnih pokalnih prvakov nadomestil Tomislava Horvata. Zaenkrat mu kaže dobro: v 1. SFL je na prvem mestu, ekipa je na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. Litija lovi 10. jubilejni pokalni naslov.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 3.3.
KMN Bronx Škofije – FC Litija (17.30) (prenos na www.futsal.si)
Dobovec MB Monting – FK Siliko Rem Power (19.45) (prenos na www.futsal.si)

finale, 4.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.00) (prenos na Sportklubu)

Z ambicijami nima težav

“Všeč mi je, ker delam v klubu, kjer vedno ciljamo na najvišja mesta. To je vedno dobra motivacija, z visokimi ambicijami jaz in igralci nimamo težav. Pritiska pretiranega ne čutimo. Vsaka tekma se za nas začne z rezultatom 0:0, vedno pa nas zanima zmaga. Igralcem pa nikoli ne očitam ničesar, če sta pristop in želja prava. Tudi tokrat bomo igrali na rezultat. Ne bomo preizkušali novih zadev, ampak se poslužili preverjenih zadev, ki so nas krasile v tem delu sezone. Na prvem mestu je naš kolektiv. Tako je bilo, tako naj ostane,” Perta sprva nekaj besed nameni dejstvu, da v Litiji štejejo (le) naslovi.

Odgovorno in spoštljivo

“Sinoči in danes bomo opravili dva specialna treninga, s katerima se bomo pripravili na Bronxe. Priprave na tekmo ne menjamo, ostajamo zvesti ustaljeni praksi, ki jo sestavljajo namenski treningi in videoanaliza. Med tekmeci ni razlike, vsak ima svoje specifike. Vsakega analiziramo z enako mero odgovornosti in spoštovanja. Če kdo, si to zasluži prav Bronx, ki ni zastonj tretji na lestvici 1. SFL. Pokazali so dobre igre in zbrali precej točk,” polfinale s škofjoti (kjer je tudi sam začel prvoligaško kariero!) napoveduje Damir Pertič, ki opozarja, da jih ne smeta zavesti dve letošnji zmagi v medsebojnih obračunih!

Ni realne slike

“Ni bilo ravno tako lahko, kot kažeta rezultata. Ob tem ne smemo pozabiti, da so prišli na tekmo v Litijo precej oslabljeni, na prvi tekmi pa se je državno prvenstvo šele začenjalo. Zato realne slike nimamo. Vemo, da so neugoden tekmec. Uspešni so, ker imajo v svojih vrstah zelo izkušene igralce, ki znajo dobro igrati na določene situacije v igri. So zelo nevarni. Morda njihov kader ni tako širok, je pa zelo kvaliteten! Trojka Marko Hrvatin, Slaven Radiškovič, Nik Zajc so trojka, ki držijo to jedro ekipe in Alen Mordej na golu. To so igralci, ki jim moremo nameniti največ pozornosti. So pa tu še ostali, ki jih ne smemo pozabiti: Mataja, Peroša... So prava turnirska ekipa, ki daje od sebe vedno maksimum na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. So ekipa, proti kateri je treba igrati z zvrhano mero odgovornosti. Vem, da se bodo moji fantje Bronxov lotili resno. Vso energijo usmerjamo v polfinale, da ne bi kdo slučajno pomislil, da smo že v finalu. Takrat se lahko hitro opečeš, spomnim se, kako se nam je to zgodilo, ko sem bil še igralec,” Pertič nameni nekaj več besed tekmecu, potem pa misli usmeri k svoji vrsti.

Brez Vrhovca

“Smo vodilna ekipa 1. SFL, zato od vloge favorita ne bežimo. Dosegamo dobre izide. A to še ne pomeni, da smo kar zmagali. Kot sem rekel, vsaka tekma se začne z 0:0. Nisem najbolj zadovoljen s formo svoje ekipe. Nismo še pravi, nekaj je bilo poškodb. Zdaj je jasno, da bo manjkal Gašper Vrhovec. Pričakujem, da bomo rasli iz tekme v tekmo. Upam, da pridemo na pokal in končnico v dobri formi. V Podčetrtek odhajamo že v petek. Želim si, da se v miru in skupaj pravimo na sobotni polfinale. Vesel sem, ker je to nekako postala kar praksa vseh klubov, ki odhajajo na pokalni turnir že dan prej. Sam se še iz igralskih dni spomnim, kako smo npr. tudi v Kobarid šli dan prej, prespali smo v enem od apartmajev. To je dobro za ekipo in njen kolektivni duh ter maksimalno koncentracijo pred tekmo,”se Pertič zaveda, da bo iz tekme v tekmo zasedba v boljši formi.

“Obe polfinalni tekmi bosta zelo gledljivi, zato vabim vse gledalce, da pridejo in podprejo svoje ekipe in da nadaljujemo ta trend popularnosti in popularizacije futsala, ki se je začel v času evropskega prvenstva,” Pertič verjame v polno dvorano v Podčetrtku, v isti sapi pa v drugem polfinalnem paru daje prednost Dobovcu MB-Montingu, ki se bo pomeril s Silikom Rem Power.

Medsebojne tekme Litije in KMN Bronx Škofije v tej sezoni:
KMN Bronx Škofije – FC Litija 2:7
FC Litija – KMN Bronx Škofije 3:0

Pot FC Litije do polfinala:

osmina finala:
FC Litija – Benedikt Avtodeli Džauš 6:1

četrtfinale:
FC Litija – KMN Oplast Kobarid 4:4
KMN Oplast Kobarid – FC Litija 2:4

Najboljši strelci FC Litije v pokalu:
Klemen Duščak 4
Teo Turk 3
Alen Fetić 2
Denis Totoškovič 2

Tekst: D.P.
Foto: FC Litija

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA