23.02.2024 | WU19
Z igro in goli do zmage v Dekanih

Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je na drugi prijateljski tekmi v Dekanih s 3:1 premagala hrvaške vrstnice.

Prvič v Kopru

To je bil zadnji test za obe ekipi pred aprilskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, ki bo letos v Litvi.

Slovenija in Hrvaška sta se merili v sredo v Kopru, ekipi pa sta se razšli z remijem (2:2).

Gostje povedle

Tudi tokrat so povedle gostje, v 21. minuti je z 11-metrovke našo vratarko matirala Valentina Dubravica. Poprej velja omeniti dober poizkus s prostega strela – v 12. minuti je z leve merila naša reprezentantka Tinkara Testen. V 18. minuti se je izkazala naša vratarka Nuša Vidrih, ki je obranila nevaren strel Pavle Petković.

V 30. minuti se je poškodovala Jona Javorič, ki jo je nadomestila Ula Omerzu.

Prav Ula je v 45. minuti poravnala rezultat na 1:1. Za izenačenje je z roba kazenskega prostora zadela s strelom po tleh. Tudi v 2. polčasu je več od igre imela Slovenija, ki je navdušila in lahko tudi na krilih te zmage z optimizmom odhaja na kvalifikacije.

Posnetek tekme:

Še dva gola Maše Osojnik

V 62. minuti se je Ula Omerzu na levem boku otresla svoje čuvajke, prodrla v kazenski prostor Hrvaške. Akcijo je spremljala Maša Osojnik, ki je bila hitrejša od hrvaške branilke in zadela za 2:1. V 73. minuti je Slovenija izkoristila zelo ofenzivno postavitev Hrvaške. Bliskoviti protinapad je s samostojnim prodorom in preigravanjem vratarke uspešno zaključila Maša Osojnik, ki je s svojim današnjim 2. golom postavila tudi rezultat tekme – 3:1.

Pripravljalna tekma, Koper:

21.2.
Slovenija – Hrvaška 2:2
 (1:2)
0:1 Mikulica (7.), 1:1 Vilčnik (8.), 1:2 Petković (13.), 2:2 Rakovec (50.)

Pripravljalna tekma, Dekani:

23.2.
Slovenija – Hrvaška 3:1
(1:1)
21. 0:1 Dubravica (21./11M), 1:1 Omerzu (45.), 2:1 Osojnik (62.), 3:1 Osojnik (73.)

Slovenija WU19:
Tia Tasič (LUV Graz AVT), Viktoria Bittendorfer (SK Rapid AVT), Tija Šoštarič Karič (Sturm Graz AVT), Tinkara Testen (SCU Torrense POR), Nuša Vidrih (SCU Torrense POR), Lea Dolinar (DNŠ Mura), Živa Rakovec (DNŠ Mura), Noelle Vilčnik (DNŠ Mura), Neža Hrga (DNŠ Mura), Vita Dodič (ND Primorje), Nadin Ferk (NK Gažon), Rubi Krmelj (NK Krim Hubat), Neža Čebašek (ŽNK Cerklje), Lori Škulj (ŽNK Cerklje), Zala Lucija Balažic (ŽNK Olimpija Ljubljana), Maja Madon (ŽNK Olimpija Ljubljana), Maša Osojnik (ŽNK Olimpija Ljubljana), Jona Javorič (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Ula Omerzu (ŽNK Radomlje), Varja Špiler (ŽNK Cerklje), Melissa Lakovič (U.P.C. Tavagnaco ITA).

V pričakovanju kvalifikacij

Slovenija in Hrvaška bosta aprila igrali v Ligi A in se borili za preboj na evropsko prvenstvo. Slovenija bo v skupini A1, poleg nje pa še Španija (tudi aktualne evropske prvakinje), Grčija in Danska. Prav Slovenija pa bo med 3.4. in 9.4. ta turnir tudi gostila. Hrvaška se je jeseni lani vrnila v Ligo A, letošnji del kvalifikacij pa bo odigrala v skupini A2, ob njej pa še Avstrija, Islandija in Republika Irska.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 09.04.2024 | WU19
  Grčija v zadnji tekmi boljša od Slovenije
  Dekliška mladinska reprezentanca se seli v Ligo B. Na zadnji tekmi kvalifikacij je Slovenija doma z 0:2 klonila proti Grčiji, ki si je ob Danski zagotovila obstanek v Ligi A. Zmagovalka skupine, Španija, pa bo igrala na evropskem prvenstvu v Litvi.
 • 09.04.2024 | WU19
  Proti Grčiji za obstanek v Ligi A
  Slovenija je uvodoma klonila proti močni Španiji (0:5), precej bližje točki pa je bila po dobri igri proti Danski (0:1). Prav na tekmi proti Danski je naša reprezentanca dobila potrditev, da lahko igra tudi proti tako kvalitetnim ekipam.
 • 06.04.2024 | WU19
  Dobro kljubovale Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Radencih doživela tesen poraz (0:1). Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A.
 • 06.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca v soboto nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po porazu proti Španiji se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Dansko, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 03.04.2024 | WU19
  Španija prevelik zalogaj
  V Radencih in Bakovcih so se danes začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija je v izjemno zahtevni skupini uvodoma z 0:5 klonila proti Španiji, ki je lani v tej starostni kategoriji osvojila naslov evropskih prvakinj.
 • 03.04.2024 | WU19
  Mladinke pred kamerami proti Španiji
  V Radencih in Bakovcih se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, bo ob 12. uri igrala uvodno tekmo proti Španiji, na drugi tekmi v Bakovcih se bosta pomerila Danska in Grčija.
 • 01.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti evropskim prvakinjam
  Danes se je zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 22.03.2024 | WU19
  Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP 2024
  Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 22.02.2024 | WU19
  V petek s Hrvaško v Dekanih
  Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je v sredo v Kopru odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem proti Hrvaški. V petek ob 11.30 pa se bo s Hrvaško pomerila vnovič, tekma bo v Dekanih.

DELI NA