Z novim trenerjem in energijo nad Cluj

Bodo v Ljudskem vrtu tudi jeseni spremljali evropske preizkušnje? Romunski prvak Cluj je zadnja ovira do skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige, Štajerci pa se v dvoboj podajajo z oslabljeno zasedbo in novim trenerjem Damirjem Krznarjem.

Radovan Karanović je svoje mesto po šestih zaporednih porazih - tudi štirih evropskih - prepustil hrvaškemu strokovnjaku, ki ima bogate izkušnje v vlogi pomočnika, kot glavni trener pa se je lani preizkusil na klopi zagrebškega Dinama. Z modrimi je že ob debiju premagal Tottenham in ekipo popeljal v četrtfinale UEFA Evropske lige, na klopi Maribora pa bo skušal prekiniti rezultatsko krizo in vijoličaste popeljati v pozitivnejše tirnice.

Petdesetletnik po torkovem ustoličenju ni imel časa za drastične spremembe, saj je z ekipo opravil zgolj dva treninga. Tudi sam je na novinarski konferenci pred tekmo dejal, da čudežev ni moč pričakovati, obljublja pa boj do zadnje kaplje moči: "Časa je malo, ni moč narediti čudežev. Za pohvaliti pa je odziv igralcev na včerajšnjem treningu. Če se po jutru dan pozna, bo večer dober. Veste, da imamo nekaj kadrovskih težav, pet nogometašev je poškodovanih, Jan Repas ne sme igrati zaradi kartonov. Verjamem, da je kader, ki je na razpolago, dovolj, da odgovori na zahteve tekme. Vložek je velik, tega se zavedamo, to je zadnja stopnička do skupinskega dela konferenčne lige. Lahko obljubim, da bomo dali vse od sebe, da nam to uspe. Kot sem že dejal, ko sta prisotna energija in želja, se lahko sreča obrne na našo stran. Verjamemo, da bo tako jutri, in ne samo jutri, saj nas čaka samo prvi polčas pomembne tekme. V njo vstopamo pripravljeni."

Krznar se bo Ljudskemu vrtu predstavil z dokaj zdesetkano enajsterico, predvsem zadnja vrsta pa bo povsem spremenjena napram začetku sezone. Seznamu poškodovanih nogometašev, na katerem so že nekaj časa Martin Milec, Max Watson, Ažbe Jug in Aleks Pihler, se je v nedeljo pridružil še Nemanja Mitrović. Osrednji branilec na prvi tekmi tako ali tako ne bi smel nastopiti, saj je v Helsinkih prejel tretji rumeni karton, kar velja tudi za Jana Repasa, ki prav tako nima pravice nastopa.

Tako gre pričakovati, da bosta osrednji branilski par tvorila Luka Uskoković in Sven Šoštarič Karič, ki bo tako poveljnik zadnje vrste. "Sem pristaš tega, da mora biti vsak igralec na svoj poziciji vodja in mora dati svoj maksimum. Na koncu bo izplavalo nekaj tistih, ki bodo v ekipi postavljeni kot vodje. Sem povsem pripravljen, tako kot so tudi soigralci. Verjamem, da se vsi zavedajo, kakšna tekma nas čaka jutri. Dvoboj bo zahteven, potrebno bo biti zbran vseh 90 minut in igrati na zmago," poudarja poletni povratni v Ljudski vrt.

S Clujem se na slovenske zelenice vračata Karlo Bručić, še v minuli sezoni pomemben člen Kopra, ter Lovro Cvek, ki je pečat pustil v dresu Zavrča, Aluminija in Celja. Osemkratni romunski prvaki so evropsko sezono pričeli v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov, a so presenetljivo izpadli že v prvem krogu, v katerem jih je izločil armenski Pyunik. Po selitvi v UEFA Evropsko konferenčno ligo je nato najprej padel andorski prvak Inter, precej tesneje pa je bilo v tretjem krogu kvalifikacij. Ponovno srečanje Maribora in beloruskega Šahtarja je na povratni tekmi preprečil Jefte Betancor.

Tekmo, ki se bo v štajerski prestolnici pričela ob 20:15, bo nadziral češki delivec pravice Pavel Orel, pomagala pa mu bosta Dan Vodrazka in Jiri Kríž. Bodo Mariborčani z novo energijo prekinili slabo rezultatsko serijo?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?

DELI NA