26.11.2021 | Ženska A
Z učinkovito in zbrano igro do visoke zmage

Ženska reprezentanca je na svoji 5. kvalifikacijski tekmi v kvalifikacijah za SP 2023 v Novi Gorici prepričljivo s 6:0 premagala Estonijo. Dva gola je prispevala Lara Prašnikar, po enega pa Kaja Korošec, Špela Kolbl in Zala Kuštrin (sploh prvi gol za člansko reprezentanco), en gol so Estonke za dosedaj najvišjo zmago Slovenije v tokratni kvalifikacijah zabile same.

Slovenija v torek, 30.11., ob 18. uri prav tako v Novi Gorici gosti Grčijo, ki nocoj gostuje v Walesu.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2023:

SLOVENIJA – ESTONIJA 6:0 (2:0)

Športni park Nova Gorica
Sodnice: Vekkeli (FIN), Paavolainen (FIN), Levalampi (FIN), Vuorio (FIN)
Strelke: 1:0 Prašnikar (9.), 2:0 Korošec (33.), 3:0 Prašnikar (38.), 4:0 Kolbl (73.), 5:0 Raadik (79./AG), 6:0 Kuštrin (88.)
Rumeni kartoni: Zver
Rdeč karton: /
Slovenija: Meršnik, Golob (Kos od 85.), Rozmarič, Korošec (Babnik ob 88.), Zver (Predanič od 73.), Čonč, Prašnikar, Kolbl (Kuštrin od 85.), Eržen, Križaj, Rogan (Makovec od 73.).
Estonija: Kork, Raadik, Merisalu (Kriisa od 80.), Daut, Aarna, Mengel (Laas od 66.), Bannikova, Lillemäe, Zlidnis, Kubassova, Treiberg.

Slovenske nogometašice so vlogo favoritinj začele hitro upravičevati (v 2. in 4. minuti sta merili Lara Prašnikar in Mateja Zver), saj je Lara Prašnikar po samostojnem prodoru po desni strani že v deveti minuti s strelom v daljši kot zadela za 1:0. Prevlada Slovenk se je nadaljevala, v 33. minuti pa je z 20 metrov prednost podvojila Kaja Korošec, ki je kronala domačo premoč po dolgotrajnem obleganju estonskega gola.

Pet minut pozneje je za nov lep zadetek poskrbela Prašnikarjeva, ko je sprožila z leve strani kazenskega prostora (prej je s prostega strela merila Mateja Zver) in z diagonalnim strelom znova premagala estonsko vratarko.

Tudi v drugem polčasu sta ekipi bolj ali manj ves čas igrali le na estonski polovici, a Slovenke ob visokem vodstvu niso bile več tako nevarne, v 73. minuti pa so vendarle znova zatresle mrežo tekmic, odbito žogo je v gol pospravila Špela Kolbl (po odbiti žogi po strelu Sare Makovec). V 76. minuti je za 5:0 poskrbel kar avtogol Pille Raadik, v 89. minuti pa je za 6:0 zadela še Zala Kuštrin z močnim strelom z desne strani.

Izjave po tekmi:

Borut Jarc, selektor:
»Punce so odigrale danes pametno. Kar smo se dogovorili, so izpeljale. Veseli me, da so bile veliko bolj koncentrirane v zaključkih, kot je bilo to v navadi malce nazaj. Upam, da taka zbranost ostane. Če hočemo zmagovati, moramo zadeti. Po današnji zmagi se bomo na kratko pri večerji poveselili in jo čimpreje pozabili. V torek nas čaka nova tekma proti Grčiji. Nujno rabimo tri točke, da bi z dobrim temeljem mirno naskakovali tisto, kar nas čaka aprila in septembra prihodnje leto.«

Mateja Zver:
»Odločno smo šle v tekmo po to zmago. Na to smo se pripravljale na treningih, ki smo jih opravile.
Zabeležile smo tri pomembne točke v lovu na to 2. mesto v kvalifikacijski skupini. Če želimo do cilja, je za nas pomembna vsaka tekma. Moramo pa sedaj takoj pozabiti to tekmo, to zmago in se ozreti proti torku, ko gostimo doma Grčijo. Nujno potrebujemo nove tri točke.«

Lara Prašnikar:
»Cel teden smo trenirale v soncu, potem pa smo prišle v Novo Gorico, kjer nas je pričakal dež. A nam to ni delalo težave. Kmalu smo dosegle vodilni gol in tako tekmo hitro obrnile v svojo korist.«

Kaja Korošec:
»Vsaka tekma je težka. Danes je bilo igrišče zelo dobro pripravljeno. Malce nas je zazeblo zaradi vremena, a smo tudi tega vajene. Prišle smo do visoke zmage. Pomagal je hitro dosežen vodilni gol. Ko je tako, vodiš igro in dosežeš še več golov. V napadu pa nam je danes steklo, lahko bi dosegle še kak gol več.«

Zala Kuštrin:
»Od začetka do konca smo odigrale super tekmo, vsaka igralka je bila na svojem maksimumu. To se je videlo tudi na terenu. Sama pa sem vesela, ker sem dosegla svoj prvi gol v članski reprezentanci. Nekaj časa sem že poleg, vesela sem, ker se mi je ponudila priložnost in sem ga dala.«

Izabela Križaj:
»Veselimo se zmage, vsaka je dala od sebe svoj maksimum. Zato smo povsem zasluženo slavile. Nam je pa hiter gol precej olajšal vse skupaj. Če ga tako hitro zabiješ, ti igra steče.«



Tekst: D.P., STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Saro Ketiš, Melania Pasar z ekipo rekordno
    Danes se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v petek, 5.4., v Ljubljani v Športnem Parku Ljubljana-Šiška čaka uvodna tekma kvalifikacij za EP 2025. Kako so se odrezale naše igralke na tujem, pa v spodnjih vrsticah.

DELI NA