11.10.2022 | WU19
Z zmago ostale med elito

Dekliška mladinska reprezentanca je prvi del kvalifikacij za EP 2023 sklenila z zmago proti Slovaški. Gola za prve tri dragocene točke sta prispevali Nina Kajzba in Anja Eferl. Slovenija si je s to zmago zagotovila, da kvalifikacije za EP 2023 nadaljuje v elitni Ligi A.

Na drugi današnji tekmi v naši skupini sta Danska in Anglija remizirali (1:1).

Reprezentanci, ki jo vodi selektorica Petra Mikeln, je uspelo. Na zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja na Slovaškem je pokazala najboljšo igro. Brez napak resda ni šlo, a sta dva gola odtehtala vse in bila dovolj za končno 3. mesto.

Domačinke so povedle v 26. minuti. Bayerova je pobegnila naši obrambi po levi strani, sledil je predložek pred gol, kjer je Iva Kocijan v prvo dobro posredovala, v drugo pa je bila nemočna.

Odgovor Slovenije je bil izvrsten. Minuto po vodstvu so naše igralke že izenačile. Nina Kajzba je, četudi obkrožena s štirimi igralkami Slovaške, prišla do strela in z žogo, ki jo po tleh končala v spodnjem desnem kotu, izenačila rezultat.

V 57. minuti se je stresel slovenski okvir vrat (merila je domača kapetanka Karen Mak), v 59. minuti pa se je še drugič stresla slovaška mreža. Slovenija je prestregla napad Slovaške, zaključek pa je minil v režiji Nine Kajzba, ki je s prodorom v sredino s podajo v kazenskem prostoru našla dobro postavljeno Anjo Eferl, ki je zadela za (končnih) 2:1.

„V tekmo smo šli zelo nervozno, a odločno z željo po zmagi. V prvem polčasu smo dobivali žoge po dobrem skoku na sredini igrišča in si priigrali kar nekaj priložnosti. V 2. polčasu je želel nasprotnik malce zapreti igro, a smo uspeli doseči 2. gol. Kasneje smo v igri tudi malce padli, a kljub temu uspeli uspešno pripeljati tekmo. Z zmago smo ostali v Ligi A,“ je po tekmi povedala selektorica Petra Mikeln.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2023
SLOVENIJA  – SLOVAŠKA 2:1 (1:1)
Nacionalni trening center Poprad (Slovaška). Sodnice: Peşu (ROM), Iugulescu (ROM), Esteves (ŠPA), Acevedo (ŠPA).
Strelke: 0:1 Ilkova (26.), 1:1 Kajzba (27.), 2:1 Eferl (59.)
Rumeni kartoni: Vilčnik, Šoštarič, Gerjol, Bayerova, Surova,
Rdeč karton: Šenk
Slovaška: Štefanikova, Bayerova, Vargova, Narožna, Škerdova, Ferencova, Surova, Mak, Hruzikova, Bederkova (Matušicova od 60.), Ilkova (Obertova od 72.).
Slovenija: Kocijan, Vilčnik, Rovšek (Balažic od 89.), Rakovec, Šoštarič, Janež, Gerjol (Rojnik od 89.), Kajzba, Bizjak (Dodič od 72.), Eferl (Tasič od 66.), Brumen (Šenk od 46.)

Videoposnetek tekme:

Slovenija WU19:

Korina Lara Janež (FC Leipzig), Timea Rojnik (FK Slovan Bratislava), Neža Forštnarič (LUV Graz), Tia Tasič (SV Südburgenland), Nina Kajzba (Roma), Vita Dodič (ND Primorje), Gaja Bizjak (ND Primorje), Iva Kocijan (ŽNK Pomurje), Anja Eferl (ŽNK Pomurje), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje), Tija Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje), Margit Kosirnik (ŽNK Radomlje), Laura Šenk (ŽNK Radomlje),Tajda Hlebec (ŽNK Radomlje), Dairine Rovšek (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Tija Zakrajšek (ŽNK Ljubljana), Nika Brumen (ŽNK Cerklje).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.06.2024 | WU19
  Mladinke v lovu na Ligo A tudi proti Hrvaški
  Slovenija bo kvalifikacije začela v Ligi B, žreb ji je namenil skupino B4, v njej pa poleg Slovenije še Hrvaška, Luksemburg in Malta.
 • 09.04.2024 | WU19
  Grčija v zadnji tekmi boljša od Slovenije
  Dekliška mladinska reprezentanca se seli v Ligo B. Na zadnji tekmi kvalifikacij je Slovenija doma z 0:2 klonila proti Grčiji, ki si je ob Danski zagotovila obstanek v Ligi A. Zmagovalka skupine, Španija, pa bo igrala na evropskem prvenstvu v Litvi.
 • 09.04.2024 | WU19
  Proti Grčiji za obstanek v Ligi A
  Slovenija je uvodoma klonila proti močni Španiji (0:5), precej bližje točki pa je bila po dobri igri proti Danski (0:1). Prav na tekmi proti Danski je naša reprezentanca dobila potrditev, da lahko igra tudi proti tako kvalitetnim ekipam.
 • 06.04.2024 | WU19
  Dobro kljubovale Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Radencih doživela tesen poraz (0:1). Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A.
 • 06.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca v soboto nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po porazu proti Španiji se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Dansko, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 03.04.2024 | WU19
  Španija prevelik zalogaj
  V Radencih in Bakovcih so se danes začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija je v izjemno zahtevni skupini uvodoma z 0:5 klonila proti Španiji, ki je lani v tej starostni kategoriji osvojila naslov evropskih prvakinj.
 • 03.04.2024 | WU19
  Mladinke pred kamerami proti Španiji
  V Radencih in Bakovcih se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, bo ob 12. uri igrala uvodno tekmo proti Španiji, na drugi tekmi v Bakovcih se bosta pomerila Danska in Grčija.
 • 01.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti evropskim prvakinjam
  Danes se je zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 22.03.2024 | WU19
  Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP 2024
  Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 23.02.2024 | WU19
  Z igro in goli do zmage v Dekanih
  Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je na drugi prijateljski tekmi v Dekanih s 3:1 premagala hrvaške vrstnice.

DELI NA