13.11.2021 | A
Z zmago zaključiti cikel

Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 15. uri v Stožicah igrala še zadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Izbranci Matjaža Keka možnosti za SP nimajo več, si pa želijo z zmago končati ta cikel.

V skupini H je v osnovnem pogledu pomemben zgolj še nedeljski obračun Hrvaške in Rusije v Splitu, kjer bosta ekipi odločali o prvem mestu v skupini in neposredni uvrstitvi na SP. Pri tem imajo Rusi dve točki prednosti pred Hrvati.

Slovenija in Slovaška sta pristali v sredini te šesterice, obe imata po enajst točk, obe si želita končati na tretjem mestu in obe v zadnjem krogu igrata proti ekipama iz spodnjega dela lestvice, ki sta doslej zbrali po pet točk. Slovaška bo gostovala pri Malti, Slovenija pa bo gostila Ciper. Prav na prvi medsebojni tekmi s Ciprčani v teh kvalifikacijah je Slovenija pustila zelo slab vtis ob porazu z 0:1.

"Kar nekaj je teh razlogov za dober konec kvalifikacij. Eden tistih, ki mene najbolj žene, je tekma v Nikoziji, ko smo izgledali slabo, ko smo izgubili in ko je bil mogoče prelomen trenutek teh kvalifikacij. Zato pričakujem motivirano, organizirano, angažirano Slovenijo. Cilj in razmišljanja so zaključiti kvalifikacije z zmago," je na spletni novinarski konferenci pred nedeljskim obračunom pojasnil Kek.

Nič drugače ne razmišlja Miha Zajc, ki je v Trnavi odigrali eno svojih boljših reprezentančnih tekem, samozavest po dobri formi v klubu in tudi zadetku na Slovaškem bo tako v nedeljo še večja.

"Tako kot na vsaki tekmi hočemo pokazati dobro predstavo, da končamo ta cikel z zmago in s tremi točkami, čeprav te niso pomembne za samo napredovanje. Bi pa zmaga vsekakor pomenila lepšo popotnico za naprej," je povedal vezist Fenerbahčeja, ki ne verjame, da so se Ciprčani po visokem porazu z Rusijo (0:6) že nekako vdali in da bo v Stožicah lažje delo.

"Mislim, da gredo vsi vsako tekmo na zmago in na vso moč. Smo profesionalci in to je naša služba. Ob tem imajo Ciprčani kakovost, z njimi smo že imeli težave v preteklosti, tako da pričakujem nov težak test, a hkrati dober konec kvalifikacij," je še dodal Zajc.

Zajc je med tistimi, ki bo skoraj zagotovo nared za dvoboj s Ciprom, vprašljiv pa je, kot je razkril selektor, Andraž Šporar, tudi nekaj drugih še nosi posledice iz Trnave. "Toda vračajo se Jaka Bijol, Jasmin Kurtić in Adam Gnezda Čerin, tako da imamo nekoliko širši kader," je povedal Kek in dodal, da sta se od reprezentance že poslovila poškodovani Haris Vučkić in kaznovani Miha Blažič, ki je na Slovaškem dobil rdeči karton.

Kek je dodal, da bo ekipo za jutri določil po današnjem treningu, prav zaradi odsotnosti, kartonov in zdravstvenih težav pa bo postava drugačna kot na Slovaškem. Tudi ta pa bo pred domačimi navijači skušala pustiti dober vtis za naprej.

"Vedno je pozitiven vtis dobrodošel za nadaljnje delo, je pa najprej treba nekaj narediti, dati še enkrat vse na igrišču. Upam, da bomo jutri uspešni in se s pogledom usmerili proti boljši prihodnosti. Po koncu cikla pa bomo analizirali," je zaključil selektor.

Slovenija (64. na lestvici Mednarodne nogometne zveze) ima s Ciprom (103.) pet zmag, tri remije in tri poraze.

Nogometna zveza pričakuje, da si bo tekmo na stadionu Stožice ogledalo med 4.000 in 5.000 gledalcev. Na ploščadi pred stadionom bo možnost brezplačnega hitrega testiranja na novi koronavirus.

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.

DELI NA