15.11.2022 | A
Za fanti drugi trening, reprezentančni tabor zapustil Črnigoj

Slovenska nogometna reprezentanca je danes v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravila drugi trening pred četrtkovo tekmo z Romunijo v Cluju. Selektor Matjaž Kek je razpolagal z vsemi nogometaši razen Domna Črnigoja, ki je zapustil reprezentančni tabor zaradi bolezni.

Razpoloženje na treningu je bilo dobro, kar je posledica tudi uspešnih nastopov naših fantov v Uefa ligi narodov. »Lepo je, ko vzpostaviš pozitivno atmosfero. Začutili smo podporo navijačev, kar je zelo pomembno tudi za naprej. Z obstankom v Uefa ligi narodov smo uresničili cilj, je pa to sedaj že za nami. Misli smo preusmerili na prihajajoči pripravljalni tekmi, potem pa se bomo posvetili prihajajočim kvalifikacijam za evropsko prvenstvo,« je osredotočen na prihajajoče izzive Adam Gnezda Čerin, ki je vesel vsake reprezentančne akcije.

»Predvsem smo veseli, da se spet srečamo s soigralci, saj se ne videvamo preveč pogosto. Skušali bomo izkoristiti čas, ki nam je na voljo. Vsak zbor je dobrodošel za preizkušanje novosti in piljenje ostalih zadev,« pravi nepogrešljiv vezist grškega Panathinaikosa, ki se ne obremenjuje s kakovostjo Romunije in Črne gore. »Gledali bomo bolj nase, saj želimo izboljšati določene stvari iz zadnjih akcij in se ustrezno pripraviti na naslednje kvalifikacije. Nasprotnika tokrat ne bosta toliko v prvem planu, ju bomo pa nedvomno ustrezno analizirali, saj želimo vsako tekmo zmagati.«

Tako bo tudi v nedeljo ob 15.00 v Stožicah, kjer želijo fantje skleniti uspešno tekmovalno leto pred čim večjim številom gledalcev. »Vedno je lepo igrati pred polnimi tribunami. Upam, da bo podobno tudi proti Črni gori. Vse navijače vabim, da se nam pridružijo, mi pa bomo poskrbeli za eno dobro predstavo,« obljublja Gnezda Čerin.

Na pravo podobo slovenske reprezentance računa tudi Jure Balkovec, ki upa, da bosta zadnji tekmi v koledarskem letu dobra popotnica v kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. »Tekmi z Romunijo in Črno goro želimo izkoristiti za novo uigravanje. Selektorju mora vsak posameznik pokazati, na kakšen način lahko pomaga reprezentanci. Oba nasprotnika sta sicer zelo kakovostna in sodita v naš rang. Nadejam se dveh dobrih tekem, na katerih bomo poskušali zmagati. Verjamem, da smo tega tudi sposobni,« doda krilni branilec, ki bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu navijal za Brazilijo.

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.03.2023 | A
  Kek si ob novi zmagi želi tudi dobro zasedenih tribun
  Reprezentanca Slovenije se na Brdu pri Kranju pripravlja na nedeljsko tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti San Marinu. Slovenci so po uvodnem uspehu v Kazahstanu favoriti tudi na drugem obračunu kvalifikacij, ki se bo začel ob 18. uri. Tri točke so tako jasen cilj.
 • 25.03.2023 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s San Marinom
  Pred prvo domačo tekmo Slovenije v Stožicah, kjer v nedeljo gostuje San Marino, vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 24.03.2023 | A
  Po zmagovalnem uvodu po uspešno nadaljevanje v Stožice
  Slovenska reprezantanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla s tremi točkami. Bijol, Vipotnik, Brekalo in Oblak, ki so stopili pred novinarske mikrofone, so se strinjali, da je zmaga v Kazahstanu dober začetek, a je potrebno uvodu že v nedeljo dodati uspešno nadaljevanje.
 • 23.03.2023 | A
  Prvenca Brekala in Vipotnika za preobrat in zmago Slovenije
  Reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla z zmago. Slovenci so v oddaljeni Astani po preobratu ugnali Kazahstan, tri točke sta s strelskim prvencem v dresu izbrane vrste priigrala David Brekalo in Žan Vipotnik.
 • 23.03.2023 | A
  Slovenija danes pričenja kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024.
 • 22.03.2023 | A
  Kek: Igramo za Slovenijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka, med katerimi manjkata Andraž Šporar in Jasmin Kurtić, nekaj pa je še načetih igralcev, imajo za obračun s Kazahstanom tri točke.
 • 22.03.2023 | A
  Slovenci prispeli v Astano, popoldan uradni trening
  Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj po sedem ur dolgem letu nekaj čez 22.00 po slovenskem času prispela v Astano, ki je naše fante pričakala z desetimi stopinjami pod ničlo. Reprezentanci se je pridružil tudi Vanja Drkušić, ki je v kazahstansko prestolnico priletel iz Sočija.
 • 21.03.2023 | A
  Bijol: Ne bežimo od vloge favorita
  Slovenska nogometna reprezentanca se intenzivno pripravlja na uvodni kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu in San Marinu. Fantje so včeraj trenirali na igrišču z umetno podlago v Kranju, danes pa na naravni zelenici v Nacionalnem nogometnem centru Brdo
 • 20.03.2023 | A
  Slovenska reprezentanca pričela s pripravami na uvodna kvalifikacijska obračuna
  Slovenska nogometa reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer se bo pripravljala na uvodni tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka bodo v četrtek ob 16.00 gostovali v Kazahstanu, medtem ko jih v nedeljo, 26. marca čaka še obračun s San Marinom v ljubljanskih Stožicah.
 • 20.03.2023 | A
  Šeško in Celar pred začetkom kvalifikacij strelsko dobro razpoložena
  Pred kratkim je selektor slovenske A reprezentance Matjaž Kek objavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih obračunih proti Kazahstanu in San Marinu. V tem času so slovenski reprezentanti opravili še zadnje klubske dolžnosti in pretekli konec tedna sta bila v svojih klubih strelsko uspšena Benjamin Šeško in Žan Celar. Jan Oblak je že drugič zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

DELI NA