02.10.2021 | WU17
Za konec poraz z Nizozemsko

Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je s porazom proti Nizozemski (0:3) sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2022 gostila Bosna in Hercegovina. Do konca kvalifikacij v tej skupini sledi še tekma Nizozemska - Češka (5.10.).

Danes so domačinke prednjačile v igri in si na tekmi ustvarile devet priložnosti, kolikokrat so pomerile v okvir slovenskega gola. Slovenija si je priigrala en strel, merila je Zara Kramžar, ki pa je tekmo žal predčasno končala zavoljo še drugega rumenega kartona v 58. minuti.

»Nasprotnice so bile precej boljše, tehnično dobro podkovane, taktično naučene in fizično dobro pripravljene. Igralke izhajajo iz dobrih nogometnih šol, kot sta Ajax in Twente. Dekleta so prikazala dober odnos, večina časa smo se dobro branili in stabilno stali na igrišču, imeli pa smo težave pri zadrževanju žoge ob prehodu v fazo napada. Nasprotnice so bile izredno visoke in kljub višini izredno hitre. Sicer moramo pogledati posnetek, da ne sodimo prehitro, a sta oba prva zadetka nasprotnic nekoliko sumljiva, pri obeh obstaja možnost prepovedanega položaja. Precejšnjo smolo na tekmi je imela tudi igralka Zara Kramžar, saj ji je sodnica predvsem za prvi prekršek izredno hitro pokazala rumen karton, sledil je drugi prekršek in tako smo preostanek tekme odigrali v polju z igralko manj. Dekleta so se po tem precej dobro prilagodila na gibanje v obrambi, za dosego zadetka pa smo se potegnili nekoliko preveč nazaj in smo vse težje prihajali na polovico nasprotnic. Za to generacijo je to prva močna tekma s precej favoriziranim nasprotnikom. Vsekakor potrebujemo čim več takšnih tekem, v kolikor želimo napredovati v igri,« je po tekmi povedala selektorica Tina Kelenberger.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022
NIZOZEMSKA – SLOVENIJA 3:0
(2:0)
Venray (Nizozemska). Sodnice: Johansson (ŠVE), Elfstrand (ŠVE), Rasmussen (DAN), Søkjær (DAN).
Strelke: 0:1 Huizenga (24.), 0:2 Huizenga (32.), 3:0 Tolhoek (75.)
Rumeni kartoni: Osojnik, Kramžar, Kelenberger; Schilder
Rdeč karton: Kramžar (58.)
Nizozemska: Liefting, De Klonia (Frijns od 75.), Rutgers, Kardinaal, Schilder, Kroezen, Kaptein, Dupon (Thomas od 75.), Kuekelaar (De Weegh od 62.), Huizenga (Tolhoek od 62.), Kroese.
Slovenija: Vidrih, Dodič, Dasovič Ravnik, Šoštarič Karič, Poje Mihelič. Dolinar, Rakovec, Gerjol (Poplašen od 63.), Kramžar, Osojnik (Kern od 81.), Vilčnik (Podbevšek od 87.).

Slovenija DU17:
Vita Dodič (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Zara Kramžar (NK Krim), Rubi Krmelj (ŽNK Krim), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Tara Knego (ŽNK Olimpija), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Tia Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Lea Dolinar (ŽNK Radomlje), Ana Gerjol (ŽNK Radomlje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje), Katjuša Kern (ŽNK Radomlje), Maša Osojnik (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Taja Vrhovnik (ŽNK Radomlje), Nea Podbevšek (ŽNK Radomlje), Tinkara Testen (ŽNK Radomlje).

Liga A in Liga B

V kvalifikacijah kadetinj za prihodnje evropsko prvenstvo sodeluje rekordno število ekip, kar 49, prvič tudi Luksemburg. Na podlagi uspešnosti v kvalifikacijah med letoma 2015 in 2019 je Uefa razdelila ekipe v dve ligi. V Ligi A tekmuje 28 ekip (sedem skupin po 4), v Ligi B pa 21 (6 skupin; 3 po 4, 3 po 3). Sedem zmagovalcev lige A se bo uvrstilo na zaključni turnir. Šest zmagovalcev mini turnirjev v ligi B in najboljši podprvak bodo napredovali, zadnjeuvrščene ekipe v ligi A pa bodo izpadle v ligo B, kjer bodo prihodnje leto začele kvalifikacije.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 01.10.2021 | WU17
  Z mislimi pri Nizozemski
  Na Nizozemskem se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z domačinkami. Slovenija je kvalifikacije začela z remijem proti Češki, tekma proti Nizozemski pa bo za našo izbrano vrsto hkrati druga in zadnja, saj se Škotska turnirja ni udeležila.
 • 29.09.2021 | WU17
  Kadetinje začele z remijem
  Dekliška kadetska reprezentanca je s tekmo proti Češki začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto maja v Bosni in Hercegovini. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so uvodoma remizirale s Češko (1:1). Edini gol je dosegla Noelle Vilčnik.
 • 28.09.2021 | WU17
  Odločno v kvalifikacije za EP 2022
  »Pred nami so kvalifikacije. Skupina je precej pestra in kakovostna. Favoritinje so Nizozemke, nikogar pa ni za odpisati. Vsaka tekma bo težka in poglavje zase, a mi smo optimistični,« selektorici Tini Kelenberger odločnosti ne manjka. Slovenija je odpotovala na kvalifikacije z dobro popotnico, z dvema prepričljivima zmagama proti reprezentanci Bosne in Hercegovine.
 • 20.09.2021 | WU17
  Znan seznam kadetinj za kvalifikacije za EP 2022
  Slovenija bo v prvem delu kvalifikacij (začnejo se konec septembra) zavoljo izvrstnih rezultatov preteklosti nastopala v Ligi A, v skupini A2 pa bodo ob njej igrale še Nizozemska, Češka in Škotska. Turnir bo med 29.9. in 5.10. gostila Nizozemska.
 • 26.08.2021 | WU17
  Z dobro popotnico v septembrske kvalifikacije
  Dekliška kadetska reprezentanca je gostovanje v Bosni in Hercegovini sklenila še z drugo zmago. Tokrat so varovanke selektorice Tine Kelenberger slavile zmago s 4:1. Gole za Slovenijo so dosegle Vita Dodič (2), Zara Kramžar in Noelle Vilčnik.
 • 24.08.2021 | WU17
  Gostovanje začele z zmago
  Dekliška kadetska reprezentanca je odigrala danes prvo od dveh pripravljalnih tekem proti vrstnicam Bosne in Hercegovine. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so v Bihaću z 2:1 premagale domačinke, druga tekma bo v četrtek, 26.8., ob 10. uri v Veliki Kladuši.
 • 17.08.2021 | WU17
  Ključne priprave in tekmi pred kvalifikacijami
  Dekliško kadetsko reprezentanco konec septembra čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2022. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa na prihajajočih pripravah. Med 23.8. in 26.8. bodo kadetinje gostovale pri vrstnicah v Bosni in Hercegovini.
 • 17.06.2021 | WU17
  Za konec sezone še NZS center za dekleta U17
  Nogometna Zveza Slovenije bo v sredo, 23.6., med 15.00 do 17.00 na igrišču z naravno travo v Termah Čatež, izvedla NZS center za dekleta U17. Po končanem NZS centru sledi ogled tekme ženskih U19 reprezentanc Slovenije in BIH.
 • 11.03.2021 | WU17
  Kadetinje dobile tekmice v kvalifikacijah za EP 2022
  Na sedežu Evropske nogometne zveze Uefa je bil opravljen žreb skupin kvalifikacij za evropsko prvenstvo dekliških vrst. Kvalifikacije se začnejo 1. avgusta, sklenile se bodo do 14. novembra. Gostitelj finalnega turnirja bo prihodnje leto Bosna in Hercegovina.

DELI NA