17.06.2021 | WU17
Za konec sezone še NZS center za dekleta U17

Nogometna Zveza Slovenije bo v sredo, 23.6., med 15.00 do 17.00 na igrišču z naravno travo v Termah Čatež, izvedla NZS center za dekleta U17. Po končanem NZS centru sledi ogled tekme ženskih U19 reprezentanc Slovenije in BIH.

Vabljene igralke:
Viktoria Bittendorfer (SV Horn AVS), Žana Bjelkić (Gažon Obala), Vita Dodič (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Katjuša Kern (NK Krim), Zara Kramžar (NK Krim), Rubi Krmelj (NK Krim), Maša Osojnik (NK Krim), Naja Poje Mihelič (NK Krim), Tinkara Testen (NK Krim), Nuša Vidrih (NK Krim), Ines Rozman (ŽNK Cerklje), Varja Špiler (ŽNK Cerklje), Lea Dolinar (ŽNK MSM Ptuj), Neža Hrga (ŽNK MSM Ptuj), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Tara Knego (ŽNK Olimpija), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Tia Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Ana Gerjol (ŽNK Radomlje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje), Niki Kobal (ŽNK Radomlje), Nea Podbevšek (ŽNK Radomlje), Taja Vrhovnik (ŽNK Radomlje) in Ana Lenka Bedrač Plazovnik (ŽNK Savinja).

Igralke na čakanju:
Gaja Zirnstein (Gažon Obala), Metka Markočič (ND Primorje), Špela Bremec (ND Renče), Neža Čebašek (ŽNK Cerklje). Tonja Hojnik (ŽNK Radlje), Tija Krivc (ŽNK Radlje), Tisa Podkrajšek (ŽNK Radomlje), Iza Svetlin (ŽNK Radomlje) in Tjaša Jasenc Jakop (ŽNK Savinja).

„Nekoliko širši izbor reprezentančne selekcije DU17 bo v naslednjem tednu opravil še zadnji skupni trening v tej sezoni. Tako bomo v strokovnem vodstvu pridobili še podrobnejši vpogled o igralskem kadru, ki ga premoremo v tej generaciji. Z letošnjo generacijo bomo imeli pred kvalifikacijami zelo malo skupnih priprav in aktivnosti, zato je za nas pomemben vsak trening, ki ga bomo lahko opravili do samih kvalifikacij. Po opravljeni aktivnosti si bomo s strokovnim vodstvom in dekleti ogledali tekmo med reprezentancama Slovenije in Bosne, v kategoriji WU19. Reprezentančne in mednarodne klubske tekme, finale pokala in podobni dogodki morajo biti praznik ženskega nogometa, zato v strokovnem vodstvu reprezentance DU17 podpiramo tovrstne dogodke in se jih z veseljem udeležujemo. Zelo pozitivno pa je, ko so na teh dogodkih zbrana dekleta različnih selekcij in generacij ter se podpirajo med seboj,“ je ob tem povedala Tina Kelenberger, selektorica dekliške izbrane vrste do 17 let.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 11.03.2021 | WU17
  Kadetinje dobile tekmice v kvalifikacijah za EP 2022
  Na sedežu Evropske nogometne zveze Uefa je bil opravljen žreb skupin kvalifikacij za evropsko prvenstvo dekliških vrst. Kvalifikacije se začnejo 1. avgusta, sklenile se bodo do 14. novembra. Gostitelj finalnega turnirja bo prihodnje leto Bosna in Hercegovina.
 • 04.09.2020 | WU17
  Po pripravah že pogledujejo proti februarju 2021
  Konec avgusta je v Termah Čatež trenirala dekliška kadetska reprezentanca, ki jo vodi selektorica Tina Kelenberger.
 • 18.08.2020 | WU17
  Kadetinje na priprave
  V prihodnjih dneh se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki bo med 24. in 28. avgustom trenirala v Termah Čatež. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 05.03.2020 | WU17
  Tesen poraz na Madžarskem
  Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je na Madžarskem doživela tesen poraz (1:2). Edini zadetek za našo vrsto je prispevala Nina Kajzba. To je bil zadnji test pred skorajšnjim začetkom elitnega dela kvalifikacij za Euro 2020.
 • 03.03.2020 | WU17
  Madžarska slavila v Cerkvenjaku
  Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je na uvodni pripravljalni tekmi proti Madžarski doživela poraz v Cerkvenjaku, 0:3 je bilo. Ekipi se bosta vnovič pomerili v četrtek.
 • 02.03.2020 | WU17
  Začenja se generalka za elitni del kvalifikacij
  Reprezentanca do 17 let pa bo prihodnji mesec igrala v elitnem delu kvalifikacij za Euro 2020. Slovenija odhaja na Portugalsko, v skupini 6 pa bodo ob domačinkah še Španija in Turčija. Evropsko prvenstvo DU17 2020. bo gostila Švedska.
 • 25.02.2020 | WU17
  Dvakrat proti Madžarski
  Dekliška reprezentanca do 17 let se bo zbrala prihodnji teden, ko jo čakata tudi tekmi proti madžarskim vrstnicam. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa. Zbor igral bo v ponedeljek, 2.3.
 • 29.11.2019 | WU17
  Dekliški selekciji dobili tekmice v kvalifikacijah
  V Nyonu sta danes dekliški reprezentančni selekciji dobili tekmice za kvalifikacije za Euro 2021, dekliška selekcija DU17 pa je dobila tudi nasprotnice za kvalifikacije za Euro 2020.
 • 04.11.2019 | WU17
  Gledati dalje in si postavljati nove cilje
  Slovenski dekliški kadetski reprezentanci je uspelo, da se je uvrstila v elitni del kvalifikacij za Euro 2020. V skupini 5 je zasedla 2. mesto z dvema zmagama in porazom.

DELI NA