05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
Za naslov prvakinj futsal pokala

V Podčetrtku bo v soboto spisan tudi pomemben list zgodovine ženskega ligaškega futsala v Sloveniji. ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice se bosta pomerila za naslov prvih pokalnih prvakinj, tekma pa bo v soboto ob 15.30 v Športni dvorani v Podčetrtku.

Ženski futsal pokal, finale, 5.3.
ŽNK Celje – KMN Slovenske gorice (15.30) (videoprenos na futsal.si)

Šesterica v pokalu

Nogometna zveza Slovenije je v želji po še večji popularizaciji futsala med dekleti dodala v repertoar še eno tekmovanje, kjer je sodelovalo vseh šest zasedb. ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice sta bila direktna finalista, v četrtfinalu pa sta bili uspešni ekipi ŠD Košane in ŠD Extrema. Vodilni ekipi Ženske futsal lige sta upravičili vlogo favorita in se prebili v finale.

ŽNK Celje prihaja v finale po nekoliko manj prepričljivih igrah v rednem delu ŽFL, kjer so Celjanke z domačima porazoma proti ŽNK Vrhniki in KMN Slovenske gorice tudi zapravile prvo mesto po rednem delu ŽFL.

Vloga favoritinjam prepuščajo tekmicam

»Pred nami je pomemben dan. Glede na dane okoliščine in letošnjo sezono pa je ekipa KMN Slovenske gorice absolutni favorit finala. Ki pa se igra in zmaguje, naša želja je, da drago prodamo svojo kožo,« napove trener Celjank Drago Adamič, ki opozori na specifično stanje svoje ekipe. »Ni še jasno, ali bomo v popolni zasedbi,« dodaja Adamič, ki pravi, da bodo vse naredili za uspeh, nekaj pa bo odločala tudi dnevna forma.

»Prišli smo v finale, radi bi zmagali,« pa je jasen tudi Dejan Kramberger, trener KMN Slovenske gorice.
»Tudi mi nismo v najboljšem stanju, bolezni in poškodbe so naredile svoje,« priznava Kramberger, ki meni, da so možnosti za naslov »50:50«.

O tem, da so v zadnjem mesecu in pol Celjanke padle, ne razmišlja. »Ukvarjamo se sami s sabo, imamo dovolj svojih težav. Sem pa vesel, ker smo postali ekipa, ki bolj igra z glavo kot v prejšnji sezoni. Danes pa bo odločala obramba. Ekipa, ki bo bolj zbrana in boljše odigrala v obrambi, bo na koncu slavila zmago,« še doda Kramberger.

53. medsebojna tekma

To bo sicer že 53. medsebojna tekma ekip, KMN Slovenske gorice premorejo 27 zmag, ŽNK Celje 17, osem tekem se je končalo z remijem. V tej sezoni sta se ekipi srečali trikrat, dvakrat so se veselile KMN Slovenske gorice, enkrat Celje.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec suvereno do 5. pokalne lovorike
  Ekipa trenerja Kujtima Morine je v finalu s 6:1 premagal FC Hišo daril Ptuj in osvojila peti zaporedni pokalni naslov. Taka serija dosedaj ni uspela še nikomur. S štirimi goli je bil prvo ime tekme Kristjan Čujec. Damir Puškar je osvojil svojo 11. pokalno lovoriko, Kutjim Morina pa je z ekipo Dobovca prišel do 10. jubilejnega naslova v Sloveniji.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  KMN Slovenske gorice prve prvakinje ženskega futsal pokala
  V finalu so varovanke trenerja Dejana Krambergerja z 2:1 premagale ŽNK Celje. Pred tekmo je Vlado Močnik, predsednik Komisije za futsal pri NZS in član IO pri NZS, podelil priznanje za najboljšo igralko minulega koledarskega leta. To priznanje je prejela Ines Ermenc (ŽNK Celje).
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec petič ali Ptuj prvič
  Medtem ko se bodo članice za sploh prvi pokalni naslov v zgodovini pomerile ob 15.30, pa nas ob 20. uri ob neposrednem prenosu na Sportklubu čaka že 27. finale futsal pokala Terme Olimia. Dobovec lovi peti (zaporedni) pokalni naslov, Ptujčani, ki so prvič v finalu, pa prvo pokalno lovoriko.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v finale po kazenskih strelih
  V polfinalu je ekipa trenerja Kujtima Morine po kazenskih strelih (po rednem delu je bilo 2:2) s 7:6 premagala Siliko Vrhnika. V sobotnem finalu, to bo že 27. po vrsti, se bosta za naslov borila FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po zmagi proti Litiji prvič v finalu
  Ptujčani so na prvi tekmi finalnega turnirja pokala Terme Olimia s 4:2 premagali Litijane. Tri gole za zmago je dosegel Denis Kneževič, enega Tilen Gajser. To je sploh prva uvrstitev FC Hiše daril Ptuj v finale pokala, Litija ostaja pri devetih pokalnih lovorikah.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Četverica začenja finalni turnir pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek, 4.3., in v soboto, 5.3., gosti finalni turnir pokala Terme Olimia. To je 27. sezona pokalnega tekmovanja, 11. sezono poteka pod imenom partnerja, sponzorja tekmovanja Terme Olimia. Podčetrtek letos jubilejno desetič gosti finalni turnir, prvi pod tem imenom sponzorja je bil v Kobaridu.
 • 03.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po peto zaporedno pokalno lovoriko
  »Verjetno smo s svojimi zadnjimi rezultati pripomogli k temu, da so tudi ostalim ekipam zrasle ambicije. Vedno je težje ponavljati uspehe, ki jih beležimo. Vsi si želijo, da »pademo«. To je povsem športno. Sam bom rekel le to: poznam svojo ekipo, poznam svoje fante, vem, kaj znajo in kaj zmorejo. Pa tudi to vem, da pokažejo pravi obraz in največ, ko je to najbolj potrebno,« se je trener Dobovca Kujtim Morina ozrl na zadnje čase malce manj prepričljive rezultate svoje ekipe.
 • 03.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po dveh polfinalih bi radi naredili korak naprej
  »V naši igri je še precej rezerv. Dokler igramo agresivno obrambo, drug za drugega, si pomagamo med sabo, delujemo in izgledamo dobro. Ko se razpustimo, pozabimo na obrambo, so težave.  Verjamem, da imamo rezerve tudi pri igri v napadu pri sodelovanje »bekov« in napadalcev. Pričakujem, da bo tudi tokrat taka tekma, da bi lahko odločala ena žoga. Zagotovo pa bo zmagi bližje tista ekipa, ki bo manj grešila,« dodaja hrvaški strokovnjak.
 • 02.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  V lovu na 10. pokalno lovoriko tudi z Brazilcem v ekipi
  »Normalno je, da imaš želje, cilje. Zelo sem zadovoljen z ekipo, ki smo jo sestavili. Da bi vse delovalo, ne bo šlo. Je pa pokal tekmovanje presenečenj. Zakaj torej ne bi ciljali na to, da ga osvojimo,« se retorično vpraša Dobovičnik, ki je v domači ligi 1. SFL nanizal osem zaporednih zmag. Veselja ni skazil niti poraz na povratni četrtfinalni tekmi pokala v Ljutomeru.

DELI NA