15.08.2020 | 1. SŽNL
Začenja se 29. sezona SŽNL

S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip.

Po 266 dneh bo na sporedu celoten krog, zadnjič je to bilo lani, 24.11., ko je bil na sporedu 12. krog jesenskega dela minule sezone. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

SŽNL, 1. krog, 16.8.
Ajdovščina – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (18.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Maribor Tabor (17.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)

Prosta je ekipa ŽNK Radomlje.

Dosedanje državne prvakinje:
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 7
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Danes pa se začenja tudi tekmovanje za ekipe DU17.

Liga deklet U17, 1. krog, 15.8.
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK MSM Savinja Ptuj (16.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Pomurje Beltinci (11.00)
ŽNK Krim Rolljet – Ajdovščina (11.00)

Rekord v lasti ŽNK Krka

Pomurke bodo na domači sceni v SŽNL lovile svoj 8. državni naslov, toliko jih je zbrala tudi ŽNK Krka. ŽNK Olimpija je pri dveh naslovih državnih prvakinj. Prav Pomurje in Olimpija se bosta pomerila v 2. krogu, to pa bo tudi prva tekma, ki jo bomo v novi sezoni SŽNL tudi prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Uradna žoga

Nogometašice bodo sezono odigrale z uradno žogo. To bo Nike Flight, ki bo uradna žoga tudi na tekmah SŽNL.

Maribor z novim trenerjem

Ekipe so pred začetkom sezone doživele kar nekaj sprememb, Mariborčanke pa imajo tudi novega trenerja – to je postal Martin Cvetič. Pomurje so ostale brez Anje Prša in Lili Balažic, ki sta se preselili k Olimpiji, bo pa trener Pomurk Sandi Bauer lahko računal na Lano Golob in novo vratarko Ivo Kocijan.

V Olimpiji svoje delo nadaljuje trener Miki Kondič, ki bo poleg zgoraj omenjenih dveh novih imen računal še na primorski kvartet Izabela Križaj, Tina Paliska, Anja Žvokelj, Polona Petrač; Izabela se vrača po poškodbi, trojec Paliska-Žvokelj-Petrač pa prihaja z Obale. V Olimpiji še čakajo, da okreva Manca Suhoveršnik.

V ŽNK Radomlje bo trener Aljaž Gornik lahko računal na pol ducata novink, le te so: Karmen Ulbin, Maša Šibila, Tina Jesenovec, Eva Potočnik, Melani Knez, Asja Al Nawas, po poškodbi se je vrnila kapetanka Tija Vrhovnik.

Iz Krima v Litvo

V vrstah ŽNK Krim RollJet so se pred začetkom sezone poslovili od reprezentančne vratarke Maje Zajc, ki se je preselila v Litvo. Dres krimovk, vodil jih bo David Fekonja, bodo nosile po novem:
Saša Oblak, Špelca Zorjan, Tija Zakrajšek, Staša Čagran, Manuela Keršič.

Največ sprememb so verjetno doživele prav Mariborčanke, kamor so se vrnile Eva Vombergar, Aneja Lorbek in Mia Tuvić. Trojec Maša Šibila, Iva Kocijan, Eva Potočnik se je poslovil, Pija Kovačič in Sara Adam pa sta začasno prekinili z igranjem nogometa. Martin Cvetič je na trenerskem stolčku nadomestil Semirja Šabotiča.

Trener ŽNK Cerkelj Primož Štrajhar se je razveselil povratnic, ki bodo spet nosile dres gorenjskega prvoligaša. Novinke, povratnice so Gloria Alič, Hana Feratovič, Vanesa Gulan, Anita Korošec, odšla je Saša Oblak.

Nove sezone se veselijo tudi v Ajdovščini, kjer Luka Kompara s svojo ekipo skrbi za zdravo nogometno zgodbo. Kompara bo spet računal na mlade obraze, med njimi tudi kapetanka: Ana Bucik, Dorina Kiralj, Eliza Julija Štader, Vita Dodič.

ŽNK Pomurje:
kapetanka: Špela Kolbl
trener: Sandi Bauer
prihodi: Iva Kocijan, Lara Golob
odhodi: Anja Prša, Lili Balažic

Špela Kolbl, kapetanka:
„Naša pričakovanja in cilji v letošnji sezoni so enaki kot prejšnjo sezono, torej naslov prvaka v SŽNL in pokalna lovorika. Tudi na evropskih tleh želimo pustiti pečat in se uvrstiti med 32 najboljših ekip v Evropi. Našo strokovno vodstvo nas je v pripravah odlično fizično in taktično pripravilo in mislim, da z disciplino in zbranostjo lahko dosežemo veliko.“

ŽNK Olimpija Ljubljana:
kapetanka: Manja Rogan
trener: Miki Kondič
prihodi: Anja Prša, Lili Balažic, Izabela Križaj, Tina Paliska, Anja Žvokelj, Polona Petrač
odhodi: /

Manja Rogan, kapetanka:
„Priprave smo pozitivno opravili in odigrali kar nekaj prijateljskih tekem. Nestrpno že pričakujemo začetek nove sezone, v kateri so cilji visoko postavljeni. Ni nobena skrivnost, da želimo osvojiti dvojno krono. Ekipo smo nadgradili z novimi igralkami, ki so se lepo priključile in dodale novo energijo ekipi. Gremo tekmo po tekmo, pomembno je, da upoštevamo navodila in vse, kar delamo na treningu, prenesemo na tekme. Želje in motivacije nam ne manjka, storile bomo vse, da cilje izpolnimo.“

ŽNK Radomlje:
kapetanka: Tija Vrhovnik
trener: Aljaž Gornik
prihodi: Karmen Ulbin, Maša Šibila, Tina Jesenove, Eva Potočnik, Melani Knez, Asja Al Nawas
odhodi: Staša Čagran, Albina Butković

Tija Vrhovnik, kapetanka:
„Začetka nove sezone se veselim iz več razlogov. Eden izmed njih je tudi moja daljša odsotnost od ligaških tekmovanj, za kar je kriva poškodba kolena. Predvsem pa se začetka tekmovanj veselim, ker vem, da je za nami odlično opravljeno pripravljalno obdobje. Čeprav je ekipa nekoliko pomlajena, pridružile pa so se tudi nove igralke, smo v kratkem obdobju nogometno napredovale, ob enem pa izoblikovale dober ekipni duh, za katerega upam, da nas bo krasil čez celotno sezono. Zahvala za to gre ne le trenerjema, temveč tudi vodstvu kluba in vsem, ki nam stojijo ob strani ter verjamejo v zgodbo ŽNK Radomlje. Cilj za letošnjo sezono je, da vsako tekmo odigramo samozavestno, borbeno in z veliko željo po dokazovanju. Ko temu dodamo še delovno vnemo s treningov, verjamem, da dobra igra in ugoden rezultat na koncu tekme ne bi smela izostati. “

ŽNK Krim RollJet:
kapetanka: Katja Turk
trener: David Fekonja
prihodi: Saša Oblak, Špelca Zorjan, Tija Zakrajšek, Staša Čagran, Manuela Keršić
odhodi: Maja Zajc

Katja Turk, kapetanka:
„Z ekipo delamo in stremimo k temu, da v prihajajoči sezoni vsaki ekipi odvzamemo točke in si tako z naskokom zagotovimo 3. mesto v ligi ter finale pokala. Veseli pa nas predvsem dejstvo, da premoremo veliko število članskih igralk in si tako z medsebojnimi tekmami zagotovimo še boljšo pripravljenost na novo sezono. Smo pa z razočaranjem sprejeli novico, da je Koper še eden v vrsti klubov, ki so propadli in se je tako število klubov v ligi še zmanjšalo.“

ŽNK Maribor Tabor:
kapetanka: Živa Hanžič
trener: Martin Cvetič
prihodi: Eva Vombergar, Aneja Lorbek, Mia Tuvić
odhodi: Maša Šibila, Iva Kocijan, Eva Potočnik, Pija Kovačič, Sara Adam

Živa Hanžič, kapetanka:
„Zavedamo se, da nas v nedeljo, za otvoritev prvenstva, čaka zanimiva preizkušnja z vselej neumornim Krimom. Z nekaj spremembami, tako v igralskem kot tudi trenerskem kadru, pa z optimizmom začenjamo sezono. Za relevantno oceno, v kolikšni meri so te spremembe vplivale na našo igro, pa bo potrebno odigrati še nekaj tekem. Vsekakor se vsi skupaj veselimo, da se po daljši prekinitvi vračamo v tekmovalni ritem in se v Ljubljano odpravljamo z željo po pridobitvi prvih točk.“

ŽNK Cerklje:
kapetanka: Nika Koprivnikar
trener: Primož Štrajhar
prihodi: Gloria Alič, Hana Feratovič, Vanesa Gulan, Anita Korošec
odhodi: Saša Oblak

Nika Koprivnikar, kapetanka:
„Tudi v našem klubu že nestrpno pričakujemo začetek prvenstva. Punce smo zelo dobro pripravljene in si želimo v prvenstvo vstopiti optimistično ter z visokimi, a uresničljivi cilji po končnem 3. mestu. Kljub temu, da nam v prvem krogu nasproti stoji ekipa Olimpije, bomo s soigralkami dale vse od sebe ter prikazale agresivno in borbeno igro. Iz te tekme želimo pridobiti celosten vpogled v stanje ekipe in se na podlagi le-tega ustrezno pripraviti na naslednje tekme, ki so ključne za doseg našega cilja.“

ŽNK Ajdovščina:
kapetanka: Sara Ušaj
trener: Luka Kompara
prihodi: Ana Bucik, Dorina Kiralj, Eliza Julija Štader, Vita Dodič
odhodi: Izabela Križaj

Sara Ušaj, kapetanka:
„Pričakovanja za letošnjo sezono ostajajo večinoma kar enaka vsakoletnim, torej prikazati čim več dobrih predstav tako v napadu kot v obrambi. Predvsem si želimo, da ostanemo skozi celotno tekmo osredotočene, trdne in čim bolj mirne. Ponosne in vesele bi bile vsakega zadetka in dobljene tekme. V novi sezoni se lahko še bolj potrudimo in pokažemo naše trdo delo, voljo in ljubezen do nogometa. “

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Pomurje, B.R.

SORODNE NOVICE

 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
 • 22.04.2023 | 1. SŽNL
  Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
  Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.
 • 14.08.2022 | 1. SŽNL
  Le ŽNK Cerklje doma, derbi Pomurkam
  Derbi v Ljubljani je s 4:0 pripadel ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana je s 7:0 zmagal v Ajdovščini, ŽNK Cerklje pa so bile doma s 3:0 boljše od Krima. V soboto, 20. avgusta, bo še tekma na Ptuju, ko bo pri ŽNK Doxakey gostovala zasedba ŽNK Radomlje Medex.
 • 12.08.2022 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami in novim sponzorjem lige
  Jutri, v soboto, 13.8., se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Sledita še dve tekmi, ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje Medex se bosta pomerila prihodnjo soboto (20.8.).
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 03.05.2022 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Šest prvoligaških in štiri evropske licence
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2022/23. Šest klubov s prvoligaškimi licencami na prvi stopnji, štirje uspešni tudi z evropsko.
 • 10.03.2022 | 1. SŽNL
  Našli novo golmanko, o derbiju še ne razmišljajo
  V dresu Pomurk pomladni del sezone začenjata dve hrvaški igralki: na boku Janja Čanjevec, ki je prišla namesto Helene Božić, na desnem krilu je novinka njena rojakinja Ivana Kirilenko.

DELI NA