30.03.2023 | 1. SFL
Začenja se četrtfinale 1. SFL

V 1. SFL se v petek začenja končnica, četrtfinale 1. SFL. Uvodni tekmi v Ljutomeru in Kobaridu.

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma:
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)

Za polfinale in obstanek oz. napredovanje

Direktno sta se po koncu rednega dela v polfinale uvrstila prvouvrščeni Futsal klub Dobovec in drugouvrščeni Siliko Futsal, ki bosta v miru počakala na svoja dva tekmeca. Para četrtfinala, ekipe do 3. do 6. mesta po rednem delu, sta KMN Meteorplast Ljutomer – Futsal klub Dobrepolje ter KMN OPLAST Kobarid – FC Bronx. V dodatne kvalifikacije napreduje sedma ekipa rednega dela KMN Sevnica, ki se bo s KMN Kix Ajdovščina merila v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v 1. SFL, osma ekipa ŠD Mlinše se seli v 2. SFL. Iz 2. SFL v 1. SFL napreduje Športno društvo Extrem, prvak drugoligaške druščine.

V Ljutomeru

Tretja in šesta ekipa rednega dela, KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje, serijo, napredovala bo ekipa, ki bo prej pri dveh zmagah, začenjata v Ljutomeru. Ekipi sta se dosedaj pomerili petkrat v 1. SFL, štiri tekme je dobil KMN Meteorplast, enkrat pa je bilo neodločeno. V tej sezoni so vse tri tekme dobili meteori, ki so slavili s 7:4, 7:1 in 4:0.

Trener domače ekipe Robert Grdović in njegov pomočnik Tomislav Novak imata po dolgem času na razpolago večje število igralcev, saj bosta tokrat manjkala le poškodovana Kristian Škerget in Tilen Rajter. Po odsluženi kazni se v kader vračata prvi strelec ekipe (17 zadetkov) Denis Kneževič in reprezentant Rok Šnofl, s kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu U19 pa se je vrnil Alen Ruis, ki je kot kapetan Slovenijo na turnirju v Moldaviji popeljal na prvenstvo stare celine. „V petek nas čaka najpomembnejša tekma v tej sezoni. Vemo, kaka ekipa je Dobrepolje. Dviguje se iz tekme v tekmo. To so pokazali tudi v pokalu, kjer so prišli v finale. Na njih smo se dobro pripravili in gremo na zmago,“ je optimističen pred prvo tekmo končnice Aljaž Ruis, ki je s 13 zadetki tretji strelec ekipe. Pred njim sta le Kneževič in Aljaž Goznik (14).

„Želimo v polfinale,“ ambicij in želja ne skriva Dani Kaljevič, trener FK Dobrepolje, ki je letos prvič v svoji zgodovini prišel v končnico 1. SFL in v finale pokala Terme Olimia. Dobrepoljci so se zadnjih 14 dni pripravljali na KMN Meteorplast, saj je bilo po porazu proti KMN Bronx jasno, da jih čakajo meteorji.

„V Ljutomer gremo z vsemi razpoložljivimi močmi in topovi. Dobro smo analizirali ekipo trenerja Roberta Grdovića. Vemo, od kje nam preti največja nevarnost. Odhajamo k ekipi, ki ima izreden napadalni potencial. So ekipa, ki ima izjemno realizacijo. Ko pomerijo proti golu, je že skoraj gol! Ob tem pa jih krasi tudi izjemna tranzicija – ko ukradejo žogo v obrambi, so hitro v protinapadu. Vsi vemo, kdo so igralci Alen Ruis, Rok Šnofl in ostali,“ opozarja trener Kaljevič, ki pa postreže z mislimi, kako do uspeha.

„Ključna bo naša agresivnost v obrambi. Želim si, da igralci delo s treninga prenesejo na tekmo. V minulih krogih smo od njih prejeli 18 golov, bolj ali manj vse iz protinapadov. Vse to smo analizirali, v tekmo pa gremo s poudarkom na obrambi. Do uspeha bomo skušali na njihov način,“ dodaja Kaljevič.

V Dobrepolju sezono nadaljujejo brez Matevža Sodiča, ki ni več član kluba.

V Kobaridu

Primorski obračun, 4. in 5. po rednem delu, KMN Oplasta Kobarid in KMN Bronx Škofije, pa bo dal 4. polfinalista. Oboji ciljajo, da jim to uspe. A v polfinalu je prostor le za enega. Da sta ekipi resnično dokaj izenačeni, priča podatek, da so oboji zbrali po 26 točk v rednem delu. Zavoljo boljšega razmerja na medsebojnih tekmah (3:2 in 3:1 za Oplast, 7:1 za Bronx) je Oplast četrti, Bronx peti, Kobarid pa ima prednost domačega terena, zato se serija začenja v Posočju, nadaljuje pa na Obali.

Oplast je upal, da bo med štirimi v pokalu Terme Olimia, zdaj vse upe polagajo v 1. SFL, kjer so dosedaj opravili korektno in v skladu z načrti. Radi bi korak višje. Zadnjič so bili v polfinalu leta 2017.

„Zavedamo se svojih kvalitet, zavedamo se kvalitet Bronxa. Vem, da nas čaka zahtevno in izenačeno delo. Odločale bodo malenkosti. Tudi to, kdo bo v petek prvi zabil gol. Stremimo k temu, da bomo to mi. Potrudili se bomo,“ napoveduje Matej Kavčič, trener Oplasta.

„Bronx krasi energija, ki izhaja iz teh mladih fantov, svoje dodaja kapetan Nik Zajc, skupaj pa dobimo zanimivo ekipo, ki ima zanimive prekinitve in je tudi zelo agresivna. Se pa jim dogaja to, kar nam: precej nihajo,“ trener Kavčič doda še analizo tekmeca.

„Po petkovem porazu proti Sevnici smo bili razočarani. Ni nas bilo na tekmi. A s končnico se začenja novo prvenstvo, dobro in slabo iz rednega dela se pozabi. Zdaj pa se začenja najlepši del sezone za tiste, ki obožujemo končnico,“ pa tekmo v Kobaridu napove trener Damir Pertič.

„Obe tekmi v Kobaridu smo letos izgubili. Dejansko smo v gosteh letos zmagali le trikrat – dvakrat v Zagorju, enkrat pa v Sevnici. Zato bo tudi pred začetkom četrtfinalne serije pomembna, kar ključna, mentalna priprava. Brez popolne zbranosti od prve sekunde ne bo šlo. Želim si, da smo takoj po vožnji v Kobarid pravi. Da vidim prave noge že na ogrevanju. Lahko bi sicer na pot odhajali prej. A sam menim, da je vse to posledica mentalne priprave na tekmo. To se mora začeti že zjutraj, ko se zbudiš. Motivacija pa ne bi smela biti sporna,“ opozarja Damir Pertič.

„Prva tekma ni ključna, je pa pomembna. Vidim tudi, da je Oplast konsolidiral svoje vrste. Dodali so nekaj mladih, kar je dobro za slovenski futsal,“ nadaljuje trener škofjotov. V dresu gostov bo manjkal Žiga Mrak Kneževič, se pa vrača Jernej Peroša.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA