14.12.2018 | Pokal Terme Olimia
Začenja se četrtfinale pokala Terme Olimia

Tokratni petek bo minil v znamenju futsal pokala Terme Olimia, na sporedu so uvodne četrtfinalne tekme, povratne pa bodo na sporedu 18. januarja. Pred ekipami v 1. in 2. SFL sta v letu 2018 še dve dejanji. Danes so to štiri tekme pokala, prihodnji teden pa so na sporedu še obračunu 11. kroga. Povsem brez ligaškega pridiha pa vendarle ne gre danes! Ob 20.00 bo v Mariboru zaostala tekma 9. kroga 2. SFL; KMN Miklavž TBS Team24 gosti FK Dobrepolje!

Trikrat 1. SFL

Gremo nazaj k pokalu: Na sporedu so trije prvoligaški obračuni. Branilec naslova Dobovec MB Monting odhaja v goste v Kobarid, kjer jih čaka domači Oplast. Ekipi s sestavo ekipe nimata težav, ob pogledu na lestvico 1. SFL pa je jasno, da so varovanci trenerja Kujtima Morine nesporni favorit za napredovanje. V letošnji 1. SFL sta se ekipi merili enkrat, 4:1 je bilo za Dobovec.

Škofjeločani gostijo Mariborčane, ki se spogledujejo z novo lovoriko, v letih 2016 in 2017 so bili dvakrat prvaki pokala. Prva medsebojna tekma v 1. SFL se je končala z uspehom ekipe trenerja Tomislava Horvata. Pokal je tekmovanje, presenečenj, na to se zanašajo v taboru FSK Stripyja.

Jezni Simeunović

Vnovič bo zanimivo na Škofijah, kjer bomo v mesecu in pol videli tri medsebojne tekme KMN Bronca in Silika Mkeršmanc. Pred tednom dni so Primorci odčitali lekcijo Vrhničanov. Trener gostov Mile Simeunovič je bil besen kot ris, najbolj pa zato, ker so njegovi fantje podcenili domačine, ki bi radi vnovič na finalni turnir pokala.

Litijani so vsaj na papirju dobili najlažjega tekmeca. A trener Damir Pertič o tem niti slišati ne želi. Njegova ekipa je v dosedanjem poteku sezone v 1. SFL imela dvakrat največ težav z ekipama z dna lestvice.

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 14.12.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec MB Monting (20.00)
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc (20.30)
FSK Stripy – FutureNet Maribor (20.30)
FC Litija – KMN Slemen (20.00)

Prepoved nastopa na 1. tekmi četrtfinala pokala Terme Olimia:
Alan Muratagić (Siliko Mkeršmanc)

Marca v Podčetrtku

Finalni turnir bo potekal 2. in 3. marca 2019 v Podčetrtku. Od leta 2011 je sponzor pokala NZS podjetje Terme Olimia, Podčetrtek pa od leta 2013 redno gosti finalne turnirje pokalnega tekmovanja. V dosedanjih triindvajset sezonah je naslov devetkrat pristal v Litiji, po trikrat sta slavila Oplast in Puntar, po dvakrat mariborski Luvin in Proen Maribor, po enkrat celjski Pelikani (Maxi klub), KMN Gorica in Bronx Škofije ter Dobovec MB-Monting.

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobrepolje in Dobovec v finale
  V prvi tekmi polfinala pokala Terme Olimia je Dobrepolje s 4:2 premagalo FC Bronx, v drugem polfinalu pa si je finale priboril Dobovec, ki je po streljanju 6-metrovk z 11:10 izločil Siliko.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Trije spletni prenosi, finale na Šport TV-ju
  V Podčetrtku se danes začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Ob 18. uri je na sporedu prvi polfinale, ob 21. uri še drugi. Jutri ob 16. uri je na sporedu finale ženskega futsal pokala, ob 20.30 še finale pokala Terme Olimia.
 • 16.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Himno želijo slišati na parketu
  Bronxi bodo letos slavili 10 let, odkar do osvojili prvi in edini pokalni naslov. 3. marca 2013 so v finalu premagali Dobovec. Od tedanje postave Bronxov je ostal le še sedanji kapetan Nik Zajc. Tudi letos škofjoti prihajajo s svojo računico na pokal, kjer bi radi spet opozorili nase. Če se po jutru dan pozna, so pripravljeni.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S hitrostjo in mladostjo in visokimi cilji v Podčetrtek
  „Pred nami je prvi vrhunec sezone, igramo proti najboljši ekipi, igramo proti Dobovcu. Želim si, da se maksimalno pripravimo. Da minimaliziramo tisto, kar dobro dela Dobovec. Da ta ne bi izgledal dobro,“ pa je plan, ki nam ga razkrije Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S Čujcem in okrepitvama po šesti zaporedni naslov
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo v taboru FK Dobovec. Branilec naslova tudi na tokratnem finalnem turnirju ne skriva ambicij in želja po novem, šestem po vrsti, naslovu pokalnega prvaka.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Prvič med elitno pokalno četverico
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia začenjamo v Dobrepolju. Tamkajšnji klub se je sploh prvič uvrstil med najboljše štiri v pokalu. V polfinalu se bo v petek, 17.2., pomeril z KMN Bronx Škofije.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju futsal pokalnega dvodnevja v Obsotelju
  Pred nami sta dva tekmovalna vrhunca sezone – v soboto bomo dobili pokalne prvakinje ženskega futsal pokala in pokalne zmagovalce pokala Terme Olimia.
 • 06.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila danes zjutraj opravljena dva žreba. V prvem smo dobili para polfinala pokala Terme Olimia, opravljen je bil tudi žreb prvo imenovane ekipe ženskega futsal pokala.

DELI NA