31.03.2023 | 1. SŽNL
Začenja se zadnja tretjina sezone

S tekmami 15. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje državno prvenstvo članic vstopa v zadnjo tretjino. Sobota prinaša dve tekmi v Ljubljani in obračun v Radomljah. Najboljše štiri ekipe po 14. krogu tvorijo zgornji del in se bodo po dvakrat pomerile med sabo v naslednjih šestih krogih. Ekipe spodnjega dela, tri ekipe, pa med sabo.

SŽNL, 15. krog, 1.4.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana (12.00)
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Mura Nona (16.00)
Krim – Primorje Gaia Naturelle (19.00)

Vrstni red lige za prvaka:
ŽNK Mura Nona 39
ŽNK Olimpija Ljubljana 31
ŽNK Ljubljana 27
ŽNK Radomlje Medex 22

Ljubljanski derbi

V Ljubljani se bosta ob 12. uri pomerili ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija Ljubljana, 3. in 2. ekipa lige. To bo šesta medsebojna tekma, vseh poprejšnjih pet je dobila Olimpija.

„Pričakujemo težko tekmo. Olimpijo poznamo, imajo nekaj odličnih posameznic, na katere bomo morali biti še posebej pozorni. Kot sem že omenila, ekipa dobro trenira, sedaj je čas, da vse to prenesemo na tekme. Vedno nas zanima samo zmaga, na koncu bi bili verjetno zadovoljni tudi z neodločenim izidom, po preteklih izkušnjah pa lahko rečem, da nas bi poraz samo še bolj povezal. Zato si želim, da punce igrajo sproščeno, a hkrati odgovorno in na zmago,“ svojo napoved strne trenerka Ljubljane Urška Žganec.

„Dobro delamo, gremo iz tekme do tekme,“ pa pove Zlatko Gabor, trener Olimpije. „Vemo, kakšen cilj smo si zadali: do konca sezone želimo zmagati na vsaki tekmi. Nova priložnost bo že v soboto, ko gostujemo pri dobri in kvalitetni ekipi Ljubljane. Tekmice cenimo, a naš cilj je jasen,“ pove Gabor, ki se po derbiju in zmagi proti Radomljam zaveda, da ima ekipa še precej rezerv.

„Menim, da imamo še 50 odstotkov rezerv. Zato sem prepričan, da lahko nekaj od tega pokažemo že proti Ljubljani. Zavedamo se, da so noge še malce težke, trdo smo trenirali, zadnjič smo šli z umetne trave na naravno. Vse to ima svoj vpliv. A kot sem poudaril, naš cilj je jasen,“ optimistično zre trener Gabor v končnico prvenstva.

Ob tem ne pozabimo: ekipi sta tekmeca tudi v ženskem pokalu, kjer se bosta med sabo pomerili v polfinalu.

Derbi v Radomljah

ŽNK Mura Nona odhaja na gostovanje v Radomlje, to bo že 32. medsebojna tekma teh dveh ekip. 30 so jih dobile Pomurke, ena tekma se je končala z remijem. „Veselimo se močnih tekem,“ pa v zadnji del sezone pogleduje trener Mure Amir Karič. „Komaj čakamo tekmo proti Radomljam, ki so dobra, mlada ekipa. Predvsem si želim, da popravimo vtis s prve tekme v spomladanskem delu, ko nismo najboljše igrali. Predvsem ni bilo na nivoju odigravanje v zadnji liniji, saj punce niso bile pri stvari. Na treningu precej treniramo izpeljave. Nekaj napak je bilo tudi v obrambi, predvsem vratarke. Takih golov si ne smemo dovoliti,“ se je Amir Karič ozrl na zadnjo medsebojno tekmo – 2:3 je bilo za Pomurke. „Smo v vlogi favorita, imamo najbolj kvalitetno ekipo v ligi. Premalo pa je to imeti na papirju, ampak je treba to potrditi na papirju,“ odločno zaključi Amir Karič.

„Pred nami je nova tekma, prihajamo v kolesje derbijev. Do konca spomladi bo tako. Kot sem pa že rekel: na zadnjih tekmah smo dobili potrebno potrditev: da enostavno zmoremo igrati tudi z najboljšimi v ligi,“ pa trener Radomljank Aljaž Gornik ne skriva navdušenja nad formatom lige in sobotno tekmo, ko bi radi stopili še korak bližje vodilnemu dvojcu.

„Zadnji rezultati in igra nas navdajajo z optimizmom, punce so dobile dodaten motiv in zagon,“ nadaljuje Gornik, ki se zaveda, da jih v soboto čaka zahtevno delo. „Pri nas je tako, da bolj izhajamo iz sebe kot pa tekmic. Trdim pa, da imamo največ rezerv v zaključku napada. Premalo smo nevarni za gol, premalokrat se odločamo za zaključek. Pri Muri pa je tako, da imajo nekaj fantastičnih igralk, prednjačita Špela Kolbl in Kaja Korošec. Če ju ustavimo, potem se tudi igra Mure zatrese,“ nadaljuje Gornik, ki si želi, da ekipa vnovič deluje na visokih obratih, kot je letos že dvakrat.

Ob tem ne pozabimo: ekipi sta tekmeca tudi v ženskem pokalu, kjer se bosta med sabo pomerili v polfinalu.

V spodnjem domu pa bo na sporedu tekma med krimovkami in Ajdovkami.

„Nestrpno pričakujemo sobotno tekmo, punce so željne igre in dokazovanja. Na sobotni tekmi lahko odkrito povem, da pričakujemo prve točke v sezoni! Kader sedaj premore dovolj kvalitete, da lahko lovimo točke na vseh prihajajočih tekmah v drugem delu sezone. Dekleta so pokazale veliko dobrega v zadnjih mesecih, tako da lahko samozavestno pristopijo sobotnemu obračunu na Kodeljevem. Sicer bomo pogrešali nekaj igralk, poleg prve vratarke smo poslali nekaj igralk na kadetsko tekmo, saj bo ta prav tako odigrana v soboto. Definitivno pa to ne spremeni našega cilja in pričakovanj, katerega imamo do sobotne tekme,“ trener krimovk Žiga Grgasovič napove derbi začelja.

„S Krimom smo letos dvakrat že igrali in obakrat zmagali. Tokrat pričakujem veliko težjo tekmo, saj so se Krimovke pozimi nekoliko okrepilo, ena izmed okrepitev je Julija Poplašen, ki se je nogometno izobrazila v našem klubu. Taktično se bomo nekoliko drugače pripravili kot v prejšnjih dveh tekmah, kako točno, pa naj ostane skrivnost. Prav tako bom sam nekoliko spremenil samo pripravo na tekmo, nekako še iščem nek pravi način kako dekletom dati hkrati dovolj motivacije, odgovornosti, zabave na igrišču. Večkrat se nam je že zgodilo, da smo na tekmah proti nasprotnikom, s katerimi se lahko enakovredno kosamo, na koncu pregoreli v preveliki želji, saj smo si naložili preveliko breme pričakovanj. Upam in verjamem, da bo v soboto drugače!“ pa napoved zaključitrener Ajdovk Jan Polanc.

Ekipi se bosta pomerili na jubilejni 20. medsebojni tekmi: 14 jih je dobil Krim, pet Ajdovke.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
 • 22.04.2023 | 1. SŽNL
  Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
  Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.
 • 14.08.2022 | 1. SŽNL
  Le ŽNK Cerklje doma, derbi Pomurkam
  Derbi v Ljubljani je s 4:0 pripadel ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana je s 7:0 zmagal v Ajdovščini, ŽNK Cerklje pa so bile doma s 3:0 boljše od Krima. V soboto, 20. avgusta, bo še tekma na Ptuju, ko bo pri ŽNK Doxakey gostovala zasedba ŽNK Radomlje Medex.
 • 12.08.2022 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami in novim sponzorjem lige
  Jutri, v soboto, 13.8., se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Sledita še dve tekmi, ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje Medex se bosta pomerila prihodnjo soboto (20.8.).
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 03.05.2022 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Šest prvoligaških in štiri evropske licence
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2022/23. Šest klubov s prvoligaškimi licencami na prvi stopnji, štirje uspešni tudi z evropsko.
 • 10.03.2022 | 1. SŽNL
  Našli novo golmanko, o derbiju še ne razmišljajo
  V dresu Pomurk pomladni del sezone začenjata dve hrvaški igralki: na boku Janja Čanjevec, ki je prišla namesto Helene Božić, na desnem krilu je novinka njena rojakinja Ivana Kirilenko.

DELI NA