Začenjajo se kvalifikacije, Slovenija oktobra

Vse je nared, da se 5. maja začne predkrog kvalifikacij za 2. evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto marca. Slovenska futsal reprezentanca pa je prevetrila svoje vrste, v Spodnjem Dupleku pa opravila priprave.

Predkvalifikacije za EP 2022:
skupina A: Srbija, Litva*, Slovaška, Severna Irska
skupina B: Nizozemska, Armenija, BiH, Moldavija*
skupina C: Kazahstan, Belgija, Gibraltar*

Kvalifikacije za EP 2022, 19.-22.10.
skupina 1: Rusija, Madžarska, Belorusija*, zmagovalka predkvalifikacijske skupine B
skupina 2: Portugalska, Hrvaška*, Poljska, Slovenija
skupina 3: Ukrajina*, Finska, Češka, zmagovalka predkvalifikacijske skupine C
skupina 4: Španija, Italija, Švedska*, zmagovalka predkvalifikacijske skupine A

* - gostitelj turnirja

Jeseni na Hrvaško

V predkvalifikacijah se meri 13 ekip, deljene so v tri skupine (turnir v Litvi in Gibraltarju se začne 5. maja, turnir v Moldaviji pa 15.8.), prvakinje skupin pa se bodo uvrstile v osrednji del kvalifikacij, ki bo med 19. in 22. oktobrom. Tu se bo v tekmovanje vključila tudi naša ženska futsal reprezentanca, ki je prejšnji teden opravila priprave v Spodnjem Dupleku.
Slovenija bo igrala v kvalifikacijski skupini 2, ob njej pa še Portugalska, Poljska in Hrvaška, ki bo kvalifikacije tudi gostila. Prvakinje štirih kvalifikacijskih skupin se uvrstijo na EP, naknadno pa bo znana tudi država gostiteljica.

„Zbrali smo se po letu in štirih mesecih, igralke pa željne dela in dokazovanja. Vse skupaj pa je v jasni funkciji, da pridemo pripravljeni na oktobrske kvalifikacije,“ uvodoma pove selektor Dejan Kramberger.

„Vsi smo se zelo razveselili tega zbora. Je pa ekipa v primerjavi z zadnjo akcijo precej prevetrena, ostalo je pet igralk, dodali smo nove, tudi iz nogometa. Vse pa z namenom, da dvignemo kvaliteto. Z videnim smo lahko zelo zadovoljni,“ nadaljuje Kramberger, ob njem pa kot trenerja v štabu delujeta Dejan Kraut ter Ivan Bratič, ki bdi nad delom vratark.

„Vadili smo obe fazi igre, tako obrambo kot napad, lotili smo se postavitev in presinga ter izhoda iz presinga,“ je še dodal Kramberger. Reprezentanco je v Spodnjem Dupleku obiskal tudi Vlado Močnik, član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.

Leta 2018 prvič

Slovenija je že sodelovala v kvalifikacijah za Euro 2019, v Karlovcu je izgubila tri tekme. Evropske prvakinje so leta 2019 postale Španke, srebrne so bile Portugalke, bronaste Rusinje.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju NZS Futsal centra za futsal igralke
  Nogometna zveza Slovenije bo v okviru NZS centrov v mesecu decembru izvedla prvi pregledni trening igralk, na katere bi lahko v bodoče računal selektor ženske futsal reprezentance Drago Adamič, ki bo igralke zbral v soboto, 10.12., v Športni dvorani v Spodnjem Dupleku.
 • 22.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Portugalska prevelik zalogaj
  Portugalska je potrdila, da je v izvrstni formi in da odkrito cilja na svojo tretjo zaporedno uvrstitev na evropsko prvenstvo. Dosedaj je bila tam dvakrat, vsakič pa je v finalu klonila proti Španiji.
 • 20.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po dobrem prvem polčasu v nadaljevanju pošle moči
  Slovenija je s porazom proti Italiji začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Jutri se bo Slovenija pomerila z evropskimi podprvakinjami Portugalsko.
 • 19.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Odpotovale na Portugalsko, jutri proti Italiji
  Po pripravah v Novi Gorici je ženska futsal reprezentanca odpotovala na Portugalsko, kjer jutri, v četrtek, začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Uvodoma se bo Slovenija pomerila z Italijo, reprezentanca pa je ostala brez Anje Žvokelj, ki je zaradi poškodbe ostala doma.
 • 17.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ambiciozno in odločno na Portugalsko
  „Vedno sem ambiciozen, težim k zmagovalni mentaliteti. Sem pa tudi realen. Zavedam se, da so vse tri reprezentance v kvalifikacijah po ratingu močnejše od nas. Je pa naša naloga, da se jim približamo, odigramo po najboljših močeh in skušamo do kake točke ali kaj več,“ sklene Adamič.
 • 15.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  V Novi Gorici zbor ženske futsal reprezentance
  To so tretje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v katerih Slovenija sodeluje. Dosedaj je v glavnem delu kvalifikacij odigrala šest tekem in jih vseh šest izgubila. Letos je Slovenija tekmovanje začela že v predkvalifikacijah, kjer pa je nanizala tri zmage v prav toliko tekmah. Tokrat jo na Portugalskem čakajo tri tekme – proti Italiji, Portugalski in Belorusiji.
 • 10.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po pripravah v Novi Gorici na kvalifikacije
  Pred žensko futsal reprezentanco so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Naša izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Drago Adamič, se bo zbrala v soboto, 15.10., v Novi Gorici. Tam bo reprezentanca opravila priprave, 18.10. pa odletela na kvalifikacije na Portugalsko.
 • 01.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Še druga zmaga v dveh dneh
  Ženska futsal reprezentanca je tudi na drugi pripravljalni tekmi premagala Češko. Danes je dva gola k zmagi dodala Anja Ložar, enega pa Maja Zajc, tekma se je končala z rezultatom 3:1. To je bil zadnji in zelo uspešen test reprezentance pred skorajšnjimi kvalifikacijami za EP 2023.
 • 30.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Slovenija premagala Češko
  Ženska futsal reprezentanca je na prvi od dveh pripravljalnih tekem v gosteh s 3:1 porazila Češko. Anja Žvokelj je dosegla dva gola, Ines Ermenc enega, druga tekma bo jutri dopoldan.
 • 30.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na Češko po korak naprej
  „Dosedaj smo imeli štiri, pet, morda šest igralk, ki so lahko delno spremljale tempo tekme, potem smo padli. Sedaj smo ta nabor igralk razširili, to je sedaj dodana vrednost. Zagotovo bomo lahko več tekli in dlje spremljali in bili posledično tudi enakovredni,“ pred testom s Češko razmišlja selektor Adamič.

DELI NA