Začenjajo se kvalifikacije, Slovenija oktobra

Vse je nared, da se 5. maja začne predkrog kvalifikacij za 2. evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto marca. Slovenska futsal reprezentanca pa je prevetrila svoje vrste, v Spodnjem Dupleku pa opravila priprave.

Predkvalifikacije za EP 2022:
skupina A: Srbija, Litva*, Slovaška, Severna Irska
skupina B: Nizozemska, Armenija, BiH, Moldavija*
skupina C: Kazahstan, Belgija, Gibraltar*

Kvalifikacije za EP 2022, 19.-22.10.
skupina 1: Rusija, Madžarska, Belorusija*, zmagovalka predkvalifikacijske skupine B
skupina 2: Portugalska, Hrvaška*, Poljska, Slovenija
skupina 3: Ukrajina*, Finska, Češka, zmagovalka predkvalifikacijske skupine C
skupina 4: Španija, Italija, Švedska*, zmagovalka predkvalifikacijske skupine A

* - gostitelj turnirja

Jeseni na Hrvaško

V predkvalifikacijah se meri 13 ekip, deljene so v tri skupine (turnir v Litvi in Gibraltarju se začne 5. maja, turnir v Moldaviji pa 15.8.), prvakinje skupin pa se bodo uvrstile v osrednji del kvalifikacij, ki bo med 19. in 22. oktobrom. Tu se bo v tekmovanje vključila tudi naša ženska futsal reprezentanca, ki je prejšnji teden opravila priprave v Spodnjem Dupleku.
Slovenija bo igrala v kvalifikacijski skupini 2, ob njej pa še Portugalska, Poljska in Hrvaška, ki bo kvalifikacije tudi gostila. Prvakinje štirih kvalifikacijskih skupin se uvrstijo na EP, naknadno pa bo znana tudi država gostiteljica.

„Zbrali smo se po letu in štirih mesecih, igralke pa željne dela in dokazovanja. Vse skupaj pa je v jasni funkciji, da pridemo pripravljeni na oktobrske kvalifikacije,“ uvodoma pove selektor Dejan Kramberger.

„Vsi smo se zelo razveselili tega zbora. Je pa ekipa v primerjavi z zadnjo akcijo precej prevetrena, ostalo je pet igralk, dodali smo nove, tudi iz nogometa. Vse pa z namenom, da dvignemo kvaliteto. Z videnim smo lahko zelo zadovoljni,“ nadaljuje Kramberger, ob njem pa kot trenerja v štabu delujeta Dejan Kraut ter Ivan Bratič, ki bdi nad delom vratark.

„Vadili smo obe fazi igre, tako obrambo kot napad, lotili smo se postavitev in presinga ter izhoda iz presinga,“ je še dodal Kramberger. Reprezentanco je v Spodnjem Dupleku obiskal tudi Vlado Močnik, član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.

Leta 2018 prvič

Slovenija je že sodelovala v kvalifikacijah za Euro 2019, v Karlovcu je izgubila tri tekme. Evropske prvakinje so leta 2019 postale Španke, srebrne so bile Portugalke, bronaste Rusinje.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 02.06.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Veselijo se tekem proti Bosni in Hercegovini
  „To sta dve tekmi, ki ju vsi zelo nestrpno čakamo in se jih zelo veselimo. Gostij ne poznamo, gre pa zagotovo za kvalitetno ekipo. Bistven pa je poudarek in fokus na našo ekipo, našo igro,“ še doda selektor.
 • 23.05.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Dvakrat proti Bosni in Hercegovini
  Ženska futsal reprezentanca se bo ponovno zbrala konec meseca maja (29.5. in 30.5.) na dvodnevnih pripravah. Temu pa bosta sledili tudi dve tekmi – prvi vikend junija se bodo varovanke selektorja Dejana Krambergerja pomerile z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine.
 • 19.04.2021 | Futsal ženska A reprezentanca
  Zbrala se bo ženska futsal reprezentanca
  „Naš cilj je, da zgradimo čim bolj kvalitetno reprezentanco. Prepričan sem, da bodo novinke dale novo kvaliteto tej ekipi. Želimo se uigrati in pripravljeni pričakati kvalifikacije. Smo pa ostali brez Lare D´Amato, ki si je v nedeljo zlomila nos. Na tem mestu ji želimo hitro okrevanje,“ je pred zborom povedal selektor Dejan Kramberger.
 • 20.10.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  Zbrala se bo ženska futsal reprezentanca
  V soboto, 24.10., se bo vnovič zbrala ženska futsal reprezentanca. Selektor Dejan Kramberger, ki bo tudi v nadaljevanju vodil izbrano vrsto, je obelodanil seznam igralk, na katere računa.
 • 13.02.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju žreba kvalifikacij za Euro 2021
  Na sedežu evropske nogometne zveze Uefa je vse nared za današnji žreb (pred)kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo na sporedu leta 2021. Uefa je obelodanila, da bo v kvalifikacijah sodelovalo 24 držav.
 • 20.01.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  Za članicami prva akcija v letu 2020
  Minuli vikend so z delom nadaljevale futsal reprezentantke, ki so se zbrale na Štajerskem in pod taktirko selektorja Dejana Krambergerja opravili štiri treninge. To je bila prva akcija v letu 2020, ki prinaša tudi kvalifikacije za evropsko prvenstvo.
 • 11.01.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  Prihodnji teden nov zbor ženske futsal reprezentance
  Leto obeležuje nov kvalifikacijski ciklus za uvrstitev na EP 2021. Selektor Dejan Kramberger je obelodanil seznam igralk, na katere računa prihodnji vikend na pripravah na Štajerskem.
 • 08.12.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  V drugo pokazale bistveno več
  Za razliko od sobote so tokrat varovanke selektorja Dejana Krambergerja pokazale precej več, predvsem pa so popravile pristop in zbranost v igri. Svoje delo je dobro opravila tudi vratarka Valentina Tuš.
 • 22.11.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ženska futsal reprezentanca na Poljsko
  Pred žensko futsal reprezentanco Slovenije sta dve novi preizkušnji. Tokrat se odpravljalo na gostovanje na Poljsko, kjer se bodo v Toruńu (7.12.) in v Unisławu (8.12.) pomerile z domačo reprezentanco. Selektor Dejan Kramberger je obelodanil seznam igralk, na katere računa.

DELI NA

0