21.08.2021 | Prva liga Telemach
Zadetek Krivičića dovolj za zmago Tabora

RADOMLJE - TABOR SEŽANA 0:1 (0:1)

Športni park Domžale, gledalcev 200, sodniki: Sagrković, Pospeh, Perger.
Strelec: 0:1 Krivičić (80./11 m).
Kalcer: Šugić, Ihbeisheh (od 81. Mužek), Guček, Jazbec, Žulj, Nuhanović
(od 81. Pišek), Zabukovnik, Blaić (od 75. Primc), Pogačar, Božić (od 75.
Kregar), Šarić (od 64. Varga)
CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Mihaljević, Grobry
(od 68. Stanković), Krivičić, Salkić, Bongongui (od 68. Tolić), Mavretič
(od 83. Ovsenek), Stančič (od 90. Kljun).
Rumeni kartoni: Zabukovnik, Božić, Šugić; Mihaljević, Tolić.
Rdeči karton: /.

Tekmeca sta na svojem prvem medsebojnem obračunu v prvi ligi prikazala enakovredno igro, a poln izkupiček je na koncu po uspešno izvedeni enajstmetrovki pripadel Sežancem, ki so prišli do druge zmage, medtem ko so Radomljani vpisali drugi poraz. Kaj lahko bi bilo tudi drugače, saj so slednji zapravili svoj strel z bele pike.

V vročih Domžalah ekipi v prvem polčasu nista pokazali kake posebne napadalne usmerjenosti. V sicer kar enakovrednem dvoboju sta se ekipi bolj ali manj merili med kazenskima prostoroma, le v osmi minuti je moral posredovati David Šugić po enem redkih poskusov Kraševcev, enkrat pa je bil na drugi strani premalo natančen Marko Božić.

Tudi uvod drugega dela ni bil posebej razburljiv, v 53. minuti so sicer Sežanci kar nevarno zagrozili s prostega strela, a je žoga zletela čez gol. Zatem so se večkrat v napad usmerili tudi Radomljani, ki pa niso resno ogrozili tekmečevih vrat.

Ko je kazalo tudi na mirno končnico, pa je sodnik v 80. minuti pokazal na belo točko, ko je Erika Salkića po strelu podrl eden domačih igralcev, zanesljiv izvajalec enajstmetrovke pa je bil Marko Krivičić.

Že v 82. minuti so imeli po igranju Klemna Nemaniča z roko tudi domači na voljo strel z bele pike, toda Anže Pišek je žogo poslal precej čez vrata, tako da so vse tri točke odšle na Kras.

Radomljani bodo v 7. krogu v petek gostovali v Celju, Sežanci pa bodo dan pozneje gostili Koper.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.08.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Tabor
    Močan naliv je preprečil, da bi Radomlje dvoboj z Muro odigrale do konca, mlinarji pa bodo nove točke napadli v spopadu s Taborom, ki v Domžale prihaja po porazih z Olimpijo in Mariborom.

DELI NA