23.03.2023 | 1. SFL
Zadnji krog odloča, prenos iz Rogaške Slatine

S tekmami 21. kroga se bo sklenil redni del tekmovanja v 1. SFL. Zadnji krog prinaša številne odgovore, tudi to, kdo bo osvojil 1. mesto po rednem delu in kdo izpade. Vse tekme se začnejo ob 20. uri, prenos pa boste lahko spremljali iz Rogaške Slatine, kjer bosta igrali vodilni ekipi lige FK Dobovec in Siliko Vrhnika.

Iz osemčlanske 1. SFL šest ekip napreduje, sedmouvrščena bo igrala dodatni tekmi kvalifikacij za 1. SFL z drugo ekipo 2. SFL, medtem ko 8. ekipa izpade v 2. SFL. Že zdaj je jasno, da se iz 2. SFL v 1. SFL seli ŠD Extrem. Prva in druga ekipa rednega dela se direktno uvrstita v polfinale, ekipe od 3. do 6. mesta pa igrajo četrtfinale.

V Rogaški Slatini bo obračun vodilnih ekip lige. Dobovec prihaja na tekmo s točko prednosti (51:50). Če Dobovec ne izgubi, bo odšel v izločilne boje s prednostjo domačega terena. Že zdaj je jasno, da bo KMN Meteorplast Šic bar 3. po rednem delu, FK Dobrepolje pa bo šesto, zato se bosta ekipi med sabo pomerili za vstop v polfinale.

Drugi par četrtfinala pa predstavljata KMN Bronx Škofije in KMN Oplast Kobarid, oboji imajo po 20 krogih po 26 točk. Tokratni tekmi 21. kroga odločata o prednosti domačega terena v tem primorskem obračunu za vstop v polfinale. Če bosta ekipi poravnani tudi po petkovi tekmi, bo 4. mesto zasedel Oplast, ki je boljši v medsebojnih tekmah v tej sezoni.

Na dnu lestvice sta KMN Sevnica in ŠD Mlinše. Sevničani so zbrali 10 točk, ŠD Mlinše devet. ŠD Mlinše si zagotovijo obstanek v primeru, da zmagajo, Sevnica pa remizira ali izgubi.

1.SFL, 21. krog, 24.2.
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

Prepoved igranja:
Kristjan Čujec (FK Dobovec)
Gal Škulj (FK Dobrepolje)
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar)
Rok Šnofl (KMN Meteorplast Šic bar)
Rok Bešter (KMN Oplast Kobarid)
Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid)

Lestvica strelcev:
Jure Suban (FK Siliko) 24
Patrik Pasariček (FK Dobovec) 19
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 17
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 17
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 16
Vedran Matošević (FK Dobovec) 16

V Rogaški Slatini za 1. mesto

„Menim, da je tokratni tekmovalni sistem povsem upravičil svoja pričakovanja. Imamo boj za vrh, za sredino lestvice in za obstanek,“ se trener Silika Mile Simeunovič v napovedi derbija z Dobovcem najprej dotakne sistema tekmovanja.

„Prvo mesto ni nepomembno. Kako do zmage? Kar nekaj stvari se mora zgoditi: v prvi vrsti mora biti na nivoju naš golman Nejc Berzelak. Njegova forma se dviguje. Vedeti pa moramo, da so golmani zreli, ko dopolnijo 25 let. V naši igri v polju bomo morali v Rogaški Slatini brez neumnosti, zmanjšati bo treba število akumuraliranih prekrškov in ohraniti učinkovit napad,“ Mile Simeunovič o pogojih, ki jih mora Siliko izpolniti, če želi do zmage nad Dobovcem in 1. mesta po rednem delu. „Vemo, da ne bo enostavno. Dobovec je bil petkrat zapored prvak in vsakič prvi po rednem delu,“ poudari Simeunovič, ki se zaveda, da bodo domačini brez Kristjana Čujca.

„To je res, a Dobovec ni en igralec, ampak ekipa. Ki ve, kaj dela,“ pove Simeunovič, ki opozori na hitrega in prodornega Kolumbijca Echeverryja, ki je Siliku težave povzročal na polfinalu pokala Terme Olimia.

Ekipi sta se letos merili štirikrat: superpokal je pripadel Siliku (3:4), polfinale pokala Dobovcu (11:10), v 1. SFL pa se je tekma na Vrhniki končala z remijem (0:0), v Obsotelju pa je bilo 3:2 za Dobovec.

„Dobro smo se pripravili na tekmo,“ pa pove trener Kujtim Morina, ki sedi na klopi Dobovca.
„Vse naše letošnje tekme so bile izenačene in napete do konca. Pričakujem nekaj takega tudi v petek. Naredili bomo vse, da ostanemo na 1. mestu po rednem delu. Se pa tudi zavedamo, da bo treba za to zasukati rokave,“ nadaljuje Morina, ki je za vsaj mesec dni ostal brez Kristjana Čujca. Le ta je opravil operativni poseg na obeh gležnjih. „Kristjan je igral in treniral z bolečino, to ni več imelo smisla. Odločili smo se za poseg. Nisem srečen povsem, a je v tem hipu to najboljša rešitev,“ Kujtim Morina o odsotnosti Kristjana Čujca. Hrvaški strateg na klopi prvakov pričakuje, da ostali igralci prevzamejo več odgovornosti in nekako zapolnijo vrzel ob odsotnosti izkušenega sidraša. „Na tem mestu bi povabil gledalce, da si tekmo ogledajo,“ Morina povabi vse, vstop v dvorano pa je prost.

V Zagorju Mlinše lovijo dodatne kvalifikacije

Ljutomerčani, ki imajo 39 točk, so si že pred časom zagotovili tretje mesto na razpredelnici in boljše izhodišče v četrtfinalnih obračunih. Prejšnji teden so dobili tudi nasprotnika, s katerim se bodo merili za polfinalno vstopnico. To je Dobrepolje. A preden se prične končnica za naslov prvaka, se bo prleško moštvo ta petek odpravilo v Zagorje ob Savi. Nasprotnik bodo Mlinše, ki se krčevito bori za predzadnje, sedmo mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije. Mlinše so sedaj osme (9 točk), točko za Sevnico.

Kot večji del te sezone bodo Ljutomerčani tudi v Zagorju ob Savi zdesetkani. Denis Kneževič bo zaradi kazni še zadnjič tekmo spremljal s tribune, kjer se mu bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov pridružil tudi Rok Šnofl. Poškodbe nastopov ne dovolijo Tilnu Rajterju, Kristianu Škergetu in Thomasu Pihlerju, nekaj težav z boleznijo pa ima tudi vratar Tjaž Lovrenčič. Zaradi nastopa na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo U19 v Moldaviji v ekipi za petkovo tekmo proti Mlinšam ne bo tudi Alena Ruisa. "Pričakujemo težko tekmo in vemo, da bodo domačini, pred svojimi gledalci dali vse od sebe, da bi si zagotovili obstanek. Kljub temu, da na tekmo odhajamo močno oslabljeni in z zagotovljenim tretjim mestom, bomo poskušali odigrati po svojih najboljših močeh in zmagati za dvig samozavesti po domačem porazu in za dobro popotnico pred končnico. Navsezadnje nismo pozabili zadnje domače tekme z njimi, ko smo po vodstvu z 2:0 le remizirali," pove pred tekmo v Zagorju ob Savi Žiga Tkalčič.

„V sredo smo še trenirali in dogovorili vse podrobnosti,“ pa petkovo tekmo napove Gregor Ceglar, ki vodi ŠD Mlinše.

„Zavedamo se, da za nas šteje le in samo zmaga. Verjamem, da se bo tudi KMN Bronx v Sevnici boril do konca, saj se bori za končno 4. mesto. Mi gostimo KMN Meteorplast Šic bar, ki je že na tretjem mestu in mu ta tekma ne pomeni praktično nič. Če pri njih ni nič na kocki, je pri nas na kocki prav vse. Verjamem v te fante, verjamem v dobro reakcijo,“ napoveduje trener Ceglar.

Vsak s svojo računico

Bronx in Oplast sta v igri za 4. mesto. Bronxi, domicil imajo na Škofijah, tekme pa igrajo v Kopru, odhajajo v Sevnico. „Najboljše je, ker o svoji usodi odločamo sami. V petek zvečer bo jasno, ali si zaslužimo, da se uvrstimo v dodatne kvalifikacije ali ne. Če bomo pravi, nam bo uspelo,“ napove trener Sevnice Matej Zakšek, ki bo imel na voljo vse fante.

Gostje s Škofij prihajajo v oslabljeni postavi, za nameček je zbolel še Tilen Kamenčič. „Upam, da Tilen okreva. Sicer pa smo še vedno v igri za 4. mesto. Poleg tega pa me zanima, da stopnjujemo formo za končnico. Da nadaljujemo dober niz, da upoštevamo dogovorjeno in da tudi mentalno rastemo in v optimalni formi pričakamo končnico,“ trener Damir Pertič od svojih fantov pričakuje odločen boj v Sevnici. „Lani smo bili v isti poziciji. Ko se boriš za obstanek, je vsaka tekma za življenje in smrt. Vem, da ima Sevnica svojo računico, a imamo tudi mi svojo,“ sklene Pertič.

Oplast v igri za 4. mesto

Dobrepolje, letos so se prvič uvrstili v finale pokala in v končnico, za konec rednega dela doma gosti Oplast. „Z njim smo letos odigrali kar nekaj tekem. So eden redkih klubov, s katerim imamo pozitivno bilanco. So tudi ekipa, čigar igra nam zelo ustreza. To bi radi potrdili tudi v petek,“ obračun Dobrepolja in Oplasta napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

„Na tekmi proti Oplastu pričakujem polno dvorano. Vsi gledalci se bodo lahko po tekmi slikali s pokalom, ki smo ga osvojili kot drugouvrščena ekipa v pokalu. Omogočili bomo tudi druženje igralcev in gledalcev. Obeta se nam pravi praznik futsala. Ob tako polni dvorani o čem drugem kot zmagi niti ne smemo razmišljati,“ napove trener Dani Kaljevič, v ekipi pa bo znova tudi Anej Kmetič.

„Pripravljamo se na končnico 1. SFL,“ pa pove trener Oplasta Matej Kavčič, ki odhaja na gostovanje brez dvojca Nejc Kovačič&Rok Bešter, ki počivata zaradi kartonov. „Čeprav nas je Dobrepolje izločilo v pokalu, pa menimo, da niso naši dolžniki. To sta dve različni tekmovanji. V ligi nas letos še niso premagali,“ pove Kavčič, ki se nadeja, da tako ostane.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 05.07.2023 | 1. SFL
  V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
  Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
 • 29.10.2022 | 1. SFL
  Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
  Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 23.02.2021 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
  Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
  Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
 • 15.02.2021 | 1. SFL
  Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
  V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
 • 05.11.2020 | 1. SFL
  Zelena luč tudi za 1. SFL
  Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
  Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
 • 27.12.2017 | 1. SFL
  Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
  Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
 • 22.12.2017 | 1. SFL
  Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
  Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA