12.10.2021 | U19
Zadnji spopad kvalifikacij pripadel Italiji

Mladinska reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 sklenila s porazom. V Gornji Radgoni so bili z izidom 1:3 boljši Italijani, ki so slavili še tretjo zmago. Mrežo sosedov je ob koncu srečanja zatresel Žan Bunić.

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA EP U19 2022 - TRETJA TEKMA

SLOVENIJA U19 - ITALIJA U19 1:3 (0:2)

Strelci: Bunić (85'); Zajšek (7'/ag), Fabbian (19'), Gnonto (56')
Rdeči karton: Casadei (34')
Slovenija U19: Pridgar, Kuzmić (79' Kolar), Ratnik, Zajšek, Strajnar (64' Matjaž), Rotar (71' Gavrić), Jevšenak, Kljun (64 Bunić), Černe (64' Baskera), T. Cipot, Čaušević. Selektor: Boštjan Cesar.
Italija U19: Desplanches (81' Zacchi), Scalvini, Coppola, Ghilardi, Fontanarosa, Fabbian, Faticanti (64' Sandon), Casadei, Miretti (81' Zuccon), Gnonto (64' N'Gbesso), Mancini (41' Innocenti). Selektor: Carmine Nunziata.

Italijani, ki so dobili uvodni tekmi kvalifikacijskega turnirja, so hitro prevzeli pobudo in povedli v sedmi minuti srečanja. Fabio Miretti je žogo z leve strani igrišča poslal pred gol, Domen Zajšek pa jo je ob bližnji vratnici preusmeril v lastno mrežo. 

Domača mreža se je v 19. minuti tresla še drugič. Giovanni Fabbian in Degnand Gnonto sta z dvojno podajo izigrala slovensko obrambo, Fabbian pa je z udarcem z desne strani kazenskega prostora premagal še Sama Pridgarja.

V nadaljevanju smo videli še nekaj poskuso Italije. Pridgar je v 26. minuti odbil udarec Mancinija, dve minuti kasneje pa je udarec Žana Jevšenaka končal v italijanskem bloku. V 34. minuti so Italijani nadaljevali le še z deseterico, Casadei je po prekršku nad Kuzmićem prejel še drugi rumeni karton.

Zahodni so sosedje so tudi z možem manj pripravili novo priložnost. Miretti je v 41. minuti izvedel prosti strel z leve strani igrišča, Slovence je rešil okvir gola, po odbiti žogi pa je Faticanti streljal v blok. Tik pred odmorom je z glavo meril Jevšenak, a je bil Desplanches na mestu.

Italijani so prvi zapretili tudi v drugem polčasu, v 50. minuti je Gnonto nevarno prodrl v kazenski prostor, vendar je streljal preko vrat. V 66. minuti so zapretili Slovenci, Tio Cipot je s podajo v prostor našel Žana Baskero, a so Italijani njegov udarec odbili v kot.

V 75. minuti se je z obrambo izkazal Desplanches, ki je prosti strel Jevšenaka preusmeril mimo desne vratnice. Dve minuti kasneje so bili nevarni tudi Italijani. N'Gbesso je prodrl po levi, strel Mirettija pa je ob posredovanju Pridgarja končal v vratnici.

Gavrić je v 83. minuti streljal čez slovenska vrata, uspešenjši pa je bil Žan Bunić. Slovenski rezervist je v 85. minuti zadel z desne strani kazenskega prostora in postavil končni izid srečanja.

"Spet se nam ponavljajo iste napake, tako kot na prvi tekmi. Iz prve akcije nasprotnika smo prejeli gol. Nismo dobro reagirali, težko se je potem vrniti v tekmo. Italijani so zatem dosegli še drugi gol. Po rdečem kartonu je bilo malce lažje, a smo ob naši pobudi prejeli še tretji zadetek in potem se je bilo težko pobrati in vrniti v igro," je po zadnji tekmi turnirja dejal Boštjan Cesar.

Selektor je dodal, da z osvojeno točko nihče v reprezentanci ne more biti zadovoljen: "Črto bomo potegnili po prespani noči, seveda pa nismo zadovoljni. Ne moremo biti zadovoljni, saj smo na turnirju osvojili točko. Biti moramo boljši. Res je, da je bilo potrebno dvigniti igralce, na drugi tekmi so to pokazali, ko smo igrali na en gol. Na koncu je bila ključna osredotočenost v izdihljajih tekme."

"Slovensko" skupino so z devetimi točkami osvojili prav Italijani, Islandija je z dvema zmagama zasedla drugo mesto, Litva in Slovenija pa sta osvojili točko.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.03.2023 | U19
  Mladinci na prvi tekmi elitnega kroga iztržili remi
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Tekma z Belgijo se je končala brez zadetkov.
 • 21.03.2023 | U19
  Mladinska reprezentanca elitni krog začenja proti Belgiji
  Slovenska mladinska reprezentanca je včeraj odpotovala v Nemčijo, natančneje v Bremen, kjer bo v naslednjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let.
 • 13.03.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za elitni krog kvalifikacijskega turnirja
  Nogometna pomlad prinaša tekmovalne izzive tudi za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. Četa Antona Žlogarja bo preboj na Uefa evropsko prvenstvo do 19 let napadala v Nemčiji, selektor pa je danes razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na turnirju. 
 • 15.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca ugnala vrstnike s Kitajske
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let je na prijateljskem turnirju na Hrvaškem slavila še drugič. Z minimalno zmago je bila boljša od reprezentance Kitajske.
 • 12.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca po preobratu ugnala Latvijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Umagu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem na Hrvaškem.
 • 02.02.2023 | U19
  Žlogar izbral potnike za prijateljski turnir na Hrvaškem
  Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, bo med 9. in 15. februarjem na Hrvaškem sodelovala na prijateljskem turnirju.
 • 08.12.2022 | U19
  Mladincem skupina treh evropskih prvakov
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij pa jo je uvrstil v izjemno kakovostno skupino s tremi bivšimi evropskimi prvaki.
 • 17.11.2022 | U19
  Mladinska reprezentanca tudi v drugo boljša od Romunije
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prijateljsko tekmo z Romuni in ponovno slavila.
 • 15.11.2022 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca zanesljivo ugnala Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Romuniji.
 • 07.11.2022 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za prijateljska obračuna z Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, se bo sredi novembra na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Romunije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen objavil seznam nogometašev, katerim bo dal priložnost na prihajajočih obračunih z Romunijo, ki se je tako kot Slovenija uvrstila v naslednji krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

DELI NA