Ženski pokal: Velenjčanke izzivajo prvakinje

Otvoritev finalnega dne pokalnih tekmovanj pripada nežnejšemu spolu. V Kopru se bodo še četrto leto zapored srečale igralke ŽNK Teleing Pomurja in ŽNK Rudar Škal, ki se bodo skušale Beltinčankam oddolžiti za pretekle poraze.

Na domačem prizorišču v zadnjih letih prevladujejo nogometašice ŽNK Teleing Pomurja, ki so si nedavno uspele zagotoviti že peti naslov državnih prvakinj.  Pomurke imajo pet naslovov tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so v zadnjih treh sezonah v velikem finalu premagale Velenjčanke. Igralke ŽNK Rudar Škal se tako odpravljajo na Bonifiko po tretjo pokalno lovoriko še dodatno motivirane, saj jim Beltinčanke v zadnjem času kvarijo tudi ligaške načrte.

Igralke Rudarja so letošnje pokalne ambicije izrazile že v 1. krogu, ko so Ajdovkam zabile kar dvajset golov. Takrat smo spremljali pravi strelski šov Lare Prašnikar in Anje Levačič, ki sta dosegli osem oziroma pet zadetkov. Precej bolj tesno je bilo na polfinalnem gostovanju v Radomljah, kjer so Velenjčanke zatrle ambiciozne gostiteljice šele s poznim zadetkom Moire Marolt.

Pomurke so začele s pokalnim tekmovanjem v polfinalu, ko so se srečale s sosednjim Mariborom. Dvom o potniku v veliki finale se je razblinil že v prvem polčasu, ko so Beltinčanke zabile kar štiri gole. V nadaljevanju je strelsko zbirko oplemenitila  še Tjaša Tibaut, s štiridesetimi zadetki trenutno druga strelka prvenstva.

Finale Ženskega pokala 2014/15:

20.5. ob 16h: ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Rudar Škale

Stadion: ŠRC Bonifika
Glavna sodnica: Aleksandra Česen
Video prenos: NZS.si

ŽNK Teleing Pomurje, pot do finala: ŽNK Maribor–ŽNK Teleing Pomurje 0:6 (3x Tibaut, Conjar, Rogan, Rozmanič)
ŽNK Rudar Škale, pot do finala: Ajdovščina-ŽNK Rudar Škale 0:20 (8x Prašnikar, 5x Levačič, 4x Praprotnik, Sevšek, Marolt, Gomboc); ŽNK Radomlje–ŽNK Rudar Škale 0:2 (Marolt, Murič)

Tekst: MKo
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Murašice do 11. pokalnega naslova
  S finalom v Stožicah se je sklenila 25. sezona ženskega pokala. Nogometašice ŽNK Mura Nona so obranile naslov in tako prišle po zmagi proti ŽNK Ljubljana (5:1) do 11. pokalne lovorike. Za zmago so zadele Yana Malakhova (2), Lea Dolinar, Špela Kolbl in Lucija Gol.
 • 24.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Mura Nona enajstič ali ŽNK Ljubljana prvič
  V Stožicah se bosta za naslov pokalnih prvakinj, zmagovalk ženskega pokala NZS, ob 16.30 pomerili ekipi ŽNK Ljubljane in ŽNK Mure Nona. Pokal branijo murašice, ki lovijo svoj 11. naslov. ŽNK Ljubljana je drugič v finalu, želi pa si do prve klubske članske lovorike.
 • 23.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Mala nogometna družina želi do naslova
  „Mi smo si že na začetku postavili zelo ambiciozne cilje. Eden od teh je tudi osvojitev pokalnega naslova,“ napoved petkovega finala ženskega pokala NZS začne Urška Žganec, ki uspešno vodi ŽNK Ljubljano. V petek ob 16.30 bodo Ljubljančanke še drugič igrale finale pokala, na drugi strani bo ŽNK Mura Nona.
 • 21.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Finale bodo igrale tudi za poškodovano Evelino
  Za naslov prvakinj se bodo pomerile igralke ŽNK Mure Nona in ŽNK Ljubljane. Finale bo v petek, 24.5., ob 16.30. Tudi v prenosu na Sportklubu. ŽNK Mura Nona lovi 11. naslov, ŽNK Ljubljana prvega oz. sploh prvo lovoriko v članski konkurenci.
 • 25.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana za pokalni naslov
  Prve finalistke so pred 500 gledalci po domači minimalni zmagi (1:0) postale nogometašice ŽNK Mura Nona, ki so doma porazile ŽNK Olimpijo Ljubljano. Druge finalistke so igralke ŽNK Ljubljane, ki so bile doma s 6:0 boljše od WFC Drave Ptuj.
 • 24.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V četrtek pred kamerami do finalistk pokala
  Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekmo iz Murske Sobote boste lahko spremljali na Sportklubu, tekma iz Ljubljane pa na voljo v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 08.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Znana para polfinala ženskega pokala
  Letos je na sporedu jubilejna 25. sezona ženskega nogometnega pokala. V oddaji Pod prečko, ki jo predvaja Sportklub, je bil nocoj opravljen žreb polfinala. Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Ptujčanke prvič v polfinalu
  V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
  Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
 • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Deseta jubilejna lovorika za Muro
  Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).

DELI NA