12.09.2022 | U19
Žlogar izbral nogometaše za kvalifikacijski turnir

Nogometna jesen prinaša tekmovalne izzive tudi za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. Četa Antona Žlogarja bo preboj v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo napadala na Nizozemskem, selektor pa je danes razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na turnirju. 

"Pred nami so kvalifikacije za evropsko prvenstvo. V zadnjem obdobju smo opravili dve akciji, na zahtevnih tekmah proti Poljakom, Bolgarom in Severnim Makedoncem pa smo bili relativno uspešni. Najbolj pomemben del leta so kvalifikacije, čaka nas težka skupina. Nekaj fantov je poškodovanih, generacija 2004 pa se še praktično nikoli ni uspela zbrati v povsem popolni zasedbi, je pa vsak, ki je bil doslej vpoklican, dal svoj doprinos k dobrim rezultatom," je uvodoma dejal selektor Žlogar, ki bo reprezentanco zbral v soboto, 17. septembra. 

Slovenci bodo prvo tekmo odigrali v sredo, 21. septembra, ko se bodo ob 19:30 pomerili s Severno Irsko, tri dni zatem, v soboto, ob 15. uri, pa bo odigran še obračun z Moldavijo. Izbrance selektorja Antona Žlogarja najmočnejši tekmec čaka ob koncu turnirja, v torek, 27. septembra, ko se bodo Slovenci ob 19:30 udarili še z gostitelji Nizozemci.

"Odigrali bomo tri težke tekme, že prva proti Severni Irski bo zelo pomembna. Gre za dobro reprezentanco, gledal sem jo na nekaj tekmah, o Nizozemski ni potrebno izgubljati besed, medtem ko so Moldavci nekakšna neznanka. Cilj je, da odigramo tri dobre tekme, se uvrstimo v elitni krog kvalifikacij in bi ciklus nadaljevali tako, da bi fantje odigrali čim več mednarodnih tekem," Žlogar pravi dober teden pred uvodno preizkušnjo kvalifikacij.

Na reprezentančnem seznamu najdemo nekaj imen, ki že nabirajo članske izkušnje v prvi in drugi ligi. "Mislim, da je to zelo pomembno, predvsem zato, ker se pozna, da je članski nogomet hitrejši in agresivnejši. To so nekateri fantje, ki že igrajo v članski konkurenci, že dokazali na tekmah. Eden od kriterijev pri oblikovanju selekcije je bilo tudi to, da fantje igrajo v prvi ali drugi ligi in so priključeni v trenažni proces članske ekipe. Mislim, da je to v teh starostnih selekcijah že zelo pomembno," je sklenil Primorec na čelu mladinske reprezentance.  

V elitni del kvalilifikacij za evropsko prvenstvo peljeta prvo in drugo mesto vsake od 13 skupin, napredovala pa bo tudi tretjeuvrščena ekipa z najboljšim izkupičkom na tekmah s prvo in drugo reprezentanco skupine.

SEZNAM POVABLJENIH REPREZENTANTOV:
Matjaž Kamenšek Pahič (Frosinone/ITA), Jaka Čuber Potočnik (Köln/NEM), Srđan Kuzmić (Mura), Niko Kasalo (Mura), Tom Kerezovič (Koper), Nejc Dermastija (Ilirija), Nejc Klašnja (Bistrica), Kristjan Trdin (Bravo), Beno Selan (Bravo), Gal Puconja (Bravo), Aleks Ristić (Brinje Grosuplje), Nino Milić (Celje), Mitja Ilenič (Domžale), Luka Turudija (Domžale), Lukas Tomažič (Maribor), Marcel Lorber (Maribor), Anel Zulić (Radomlje), Tom Kljun (Tabor Sežana), Edvin Krupić (Dob), Gašper Černe (Dob). 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.03.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za elitni krog kvalifikacijskega turnirja
  Nogometna pomlad prinaša tekmovalne izzive tudi za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. Četa Antona Žlogarja bo preboj na Uefa evropsko prvenstvo do 19 let napadala v Nemčiji, selektor pa je danes razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na turnirju. 
 • 15.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca ugnala vrstnike s Kitajske
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let je na prijateljskem turnirju na Hrvaškem slavila še drugič. Z minimalno zmago je bila boljša od reprezentance Kitajske.
 • 12.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca po preobratu ugnala Latvijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Umagu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem na Hrvaškem.
 • 02.02.2023 | U19
  Žlogar izbral potnike za prijateljski turnir na Hrvaškem
  Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, bo med 9. in 15. februarjem na Hrvaškem sodelovala na prijateljskem turnirju.
 • 08.12.2022 | U19
  Mladincem skupina treh evropskih prvakov
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij pa jo je uvrstil v izjemno kakovostno skupino s tremi bivšimi evropskimi prvaki.
 • 17.11.2022 | U19
  Mladinska reprezentanca tudi v drugo boljša od Romunije
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prijateljsko tekmo z Romuni in ponovno slavila.
 • 15.11.2022 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca zanesljivo ugnala Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Romuniji.
 • 07.11.2022 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za prijateljska obračuna z Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, se bo sredi novembra na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Romunije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen objavil seznam nogometašev, katerim bo dal priložnost na prihajajočih obračunih z Romunijo, ki se je tako kot Slovenija uvrstila v naslednji krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
 • 27.09.2022 | U19
  Z novo točko v elitni krog kvalifikacij
  Mladinska reprezentanca je z neodločenim rezultatom na tekmi z Nizozemsko potrdila uvrstitev v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. Obračun z gostitelji ni ponudil zadetkov, Slovenci pa so v zahtevni skupini na Nizozemskem osvojili pet točk in prvo mesto.
 • 26.09.2022 | U19
  Proti Nizozemski za potrditev elitnega kroga
  Članska izbrana vrsta bo torkovem večeru v Stockholmu potrjevala obstanek v drugem razredu UEFA Lige narodov, že pred tem pa bo odločilno tekmo za preboj v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odigrala mladinska reprezentanca. Mladi Slovenci se bodo ob 19:30 pomerili z Nizozemci.

DELI NA