26.02.2010 | U18
Zmaga, a ne finale

 

Tretja tekma v treh dneh je slovenskim reprezentantom prinesla novo prestižno zmago in sicer so premagali vrstnike iz Romunije z rezultatom 1:0 po zadetku Valenčiča v 50. minuti trde in borbene tekme.

Tokrat je taktika selektorja Jarca slonela na čvrsti in disciplinirani obrambni igri proti nasprotniku, ki je pokazal zavidljivo tehnično raven nogometne igre in celo tekmo organizirano napadal. Vendar pa naši fantje nasprotniku niso dovolili pripraviti veliko priložnosti, sploh pa ne izrazitih. Glede na to, da je to bila že tretja tekma v treh dneh, je bilo pričakovati, da bodo igralci imeli precej težav z mišicami (vse tekme se igrajo na umetni podlagi, ki ni zadnje generacije) vendar so tokrat  prikazali res veliko mero borbenosti. Motiv je očitno ležal v zamujeni priložnosti na včerajšnji tekmi in pa tudi v imenu nasprotnika.

Na našo žalost pa so zaradi specifičnih pravil (točke se v primeru neodločenega rezultata delijo tudi po streljanju enajstmetrovk, kot je to pri hokeju) in kljub temu, da so dvakrat zmagali in enkrat igrali neodločeo (izgubili so šele po streljanju enajstmetrovk), osvojili le drugo mesto v skupini. Prvouvrščeni Grki so namreč ponovno po streljanju enajstmetrovk premagali Angleže in tako ob eni zmagi zabeležili še dva neodločena izida oziroma dve zmagi po enajstmetrovkah, kar jim je prineslo enako število točk kot nam. Zaradi zmage po enajstmetrovkah proti nam pa tudi prvo mesto.

Vsekakor pa je selektor Jarc ter strokovni štab z doseženim zelo zadovoljen saj so vsi igralci, ki so dobili priložnost, odigrali borbeno in pokazali, da selektor lahko računa na njih. Poleg tega ne gre prezreti tudi dejstva, da so ostale reprezentance igrale z leto starejšimi igralci.

Prvi dve tekmi si je ogledal tudi direktor reprezentanc, dr.Zdenko Verdenik.

Tekmo so odigrali: Andrič, Kous, Popovič, Dedič, Žibert, Valenčič, Ljubijankič, Stančič, Derviševič, Roškar in Mitrovič. V igro pa so vstopili še Gaber, Klinar ter Bratanovič

Rezultati zadnjega kola:

Slovenija : Romunija 1:0
Grčija : Anglija 0:0 (po enajstmetrovkah 5:4)

Končni vrstni red v skupini je naslednji:
1.    Grčija – 7 točk
2.    Slovenija – 7 točk
3.    Romunija – 3 točke
4.    Anglija  – 1 točka  

V skupini 2 se je zgodila skoraj identična zgodba. Rezultata zadnjega kola:
Italija : Pokrajina Lazio 1:0 ter Ciper : Latvija 1:1 (po enajstmetrovkah 6:4)

Končni vrstni red:
1.    Ciper – 7 točk
2.    Italija – 7 točk
3.    Pokrajina Lazio – 3 točke
4.    Latvija – 1 točka


V finalni tekmi se bosta v soboto pomerila Grčija in Ciper.

 

Tekst: NZS/Aleks Štolfa

 

SORODNE NOVICE

 • 16.05.2024 | U18
  Slovenija vnovič remiziral z Bosno in Hercegovino
  Slovenska izbrana vrsta do 18 let je odigrala še drugo srečanje z Bosno in Hercegovino ter po zaostanku znova remizirala. Tokrat je za varovance Miša Brečka zadel Grlić.
 • 14.05.2024 | U18
  Mladinci remizirali z Bosno in Hercegovino
  Slovenska izbrana vrsta do 18 let je na prvi prijateljski tekmi z Bosno in Hercegovino vknjižila remi. Edini zadetek za Slovenijo je dosegel Zabukovnik. Druga tekmo bo na sporedu v četrtek.
 • 06.05.2024 | U18
  Brečko izbral za prijateljska obračuna z Bosno in Hercegovino
  Slovenska mladinska izbrana vrsta bo jeseni pričela nov ciklus kvalifikacij za evropsko prvenstvo. V luči priprav na jesenske kvalifikacije se bo četa Miša Brečka sredi maja dvakrat pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine.
 • 15.06.2023 | U18
  Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
  Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
 • 13.06.2023 | U18
  Slovenija ugnala Poljsko
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
 • 02.06.2023 | U18
  Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
  Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
 • 11.05.2023 | U18
  Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
 • 09.05.2023 | U18
  Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
 • 02.05.2023 | U18
  Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
  Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
 • 09.06.2022 | U18
  V Čatežu premagali Severno Makedonijo
  Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA