27.06.2021 | U16
Zmaga Rusom, Slovencem drugo mesto

Reprezentanca Slovenije do 16 let je na 17. izvedbi Turnirja narodov zasedla drugo mesto. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so morali po dveh zmagah priznati premoč Rusije, ki je turnir osvojila s tremi učinkovitimi predstavami.

TURNIR NARODOV - TRETJA TEKMA

SLOVENIJA U16 - RUSIJA U16 0:4 (0:1)

Strelci: Smelov (13'), Kišijev (38'), Kozlov (50'), Gurilev (69')
Slovenija: Tomažič, Poredoš, Zajc, Stojinovič, Štricelj, Selan (Schlauer), Potočnik (Hojc), Hribar, Štefanec (Baš), Kasalo (Jarković), Šerbec (Vuković). Selektor: Aleksander Radosavljević.
Rusija: Veselov, Ščetinin, Kišijev (Sidelnikov), Pljuščenko, Lobov (Belorusov), Rožkov, Baranovskij (Gurilev), Šilenok (Makarov), Ivanikov, Kozlov (Kolišev), Smelov (Čenčikov). Selektor: Volček.

Obračun v italijanskem Gradišču so bolje odprli Rusi, ki so povedli v 13. minuti igre. Po dolgi podaji vratarja Veselova in asistenci Kozlova je akcijo z diagonalnim strelom z leve strani kazenskega prostora dokončal Smelov. Izid se v nadaljevanju prvenstva polčasa ni več spremenil, reprezentanca Rusije pa je na odmor odšla z minimalno prednostjo. 

Četa Aleksandra Radosavljevića je v nadaljevanje tekme zakorakala z željo, da izniči zaostanek, a so Rusi hitro podvojili svojo prednost. Slovenci so ob poskusu napada izgubili žogo na nasprotnikovi polovici, fantje v rdečem pa so izpeljali bliskovit napad in preko hitrega Kišijeva zadeli še drugič. Ob koncu 50. minute je bil z nekaj sreče natančen Kozlov, tik pred koncem tekme pa je piko na i z natančnim strelom z roba kazenskega prostora postavil še Gurilev.  

"Videl sem fizično zelo močno Rusijo, ki je zelo nevarna iz protinapadov. Na ta način so tudi danes dosegli zadetke. Mi smo skušali graditi svoj napad, Rusi pa so bili izjemno učinkoviti po odvzeti žogi in dosegli štiri gole. Za nas je bilo to dobra preizkušnja proti nasprotniku, ki je na visokem nivoju. Takšno tekmo smo potrebovali, da vidimo, kje smo trenutno. Igralcem sem po tekmi dejal, da moramo iti naprej. Danes so videli, kaj pomeni najkakovostnejši rang. Še naprej moramo delati in se pripravljati na kvalifikacije," je po koncu turnirja dejal selektor Aleksandar Radosavljević.

Kadetska reprezentanca se bo znova zbrala avgusta, ko bo opravila krajše priprave, septembra pa bo odigrala še dve pripravljalni preizkušnji.

Tekst: PDo
Foto: Torneo della Nazioni

SORODNE NOVICE

 • 25.06.2021 | U16
  Uspešni tudi v dvoboju s Severno Makedonijo
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je dobila tudi drugo tekmo Turnirja narodov. Srečanje s Severno Makedonijo je odločil zadetek ob koncu prvega polčasa, ki je padel po strelu Nika Kasala.
 • 23.06.2021 | U16
  Slovenci dobili prvo tekmo Turnirja narodov
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v italijanskem Gradišču dobila prvo tekmo Turnirja narodov. Slovenci so po dveh zadetkih Nika Kasala v drugem polčasu premagali Albanijo.
 • 16.06.2021 | U16
  Trikrat na Turnirju narodov
  Reprezentanco Slovenije do 16 let v zaključku junija čakajo nove tri mednarodne preizkušnje na 17. Turnirju narodov. Četa selektorja Aleksandra Radosavljevića se bo v italijanskem Gradišču in Ajdovščini pomerila Albanijo, Severno Makedonijo in Rusijo.
 • 09.06.2021 | U16
  Slovenci dobili drugo tekmo s Poljaki
  Reprezentanca do 16 let je priprave v Kranjski Gori zaključila z zmago. Izbranci selektorja Aleksandra Radosaljevića so dobili drugo prijateljsko tekmo s Poljsko, ki je na Gorenjskem klonila s 3:2. V prvem polčasu je dvakrat zadel Niko Kasalo, po uri igre je bil uspešen še Tilen Kovačič.
 • 06.06.2021 | U16
  Na prvi tekmi s Poljsko tesen porazuvod
  Reprezentanca Slovenije do 16 let se po zaključku klubske sezone pripravlja v Kranjski Gori, kjer je danes odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s Poljsko. Četa Aleksandra Radosaljevića je ob nekaj neizkoriščenih priložnostih doživela tesen poraz, selektor pa je zadovoljen s podobo svojih izbrancev.
 • 28.05.2021 | U16
  V Kranjski Gori dvakrat s Poljsko
  Po zaključku klubske sezone se bo v začetku junija zbrala tudi reprezentanca do 16 let, ki jo vodi Aleksandar Radosavljević. Mladi Slovenci se bodo dvakrat pomerili s Poljsko.
 • 19.09.2019 | U16
  Druga tekma pripadla Madžarom
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Veliki Kaniži odigrala še drugo prijateljsko tekmo z Madžari. Drugo srečanje se je, potem ko so Slovenci v Gornji Radgoni slavili z izidom 3:0, razpletlo v korist Madžarske.
 • 17.09.2019 | U16
  Slovenci boljši od Madžarov
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Gornji Radgoni dobila prvo prijateljsko srečanje z Madžarsko. V mreži vzhodnih sosedov so že v prvem polčasu končale tri žoge. Dvakrat je zadel Enej Marsetič, v polno je meril še Matjaž Kamenšek Pahič.
 • 14.09.2019 | U16
  Dvakrat z Madžari
  Reprezentanca Slovenije do 16 let, ki jo vodi Tomaž Petrovič, se bo 17. in 19. septembra pomerila z vrstniki iz Madžarske. Prvo srečanje bo odigrano v Gornji Radgoni, drugo pa v madžarski Veliki Kaniži.

DELI NA