Zmaji do polfinala po maratonskih enajstmetrovkah

Kot zadnji so se v polfinale Pokala Pivovarna Union prebili še nogometaši Olimpije. Ljubljančani so se veselili po desetih serijah enajstmetrovk, odločilni strel z bele točke je po dveh zaporednih obrambah Matevža Vidovška izkoristil Nemanja Gavrić.

POKAL PIVOVARNA UNION - ČETRTFINALE

OLIMPIJA LJUBLJANA - CELJE 6:5* (0:0, 0:0)

* Po enajstmetrovkah
Olimpija: Vidovšek, Krefl, Estrada, Crnomarković (113’ Karamatić), Sualehe, Krdžalić (70’ Posavec), Doffo (113’ Gavrić), Elšnik, Aldair (70’ Rui Pedro), Sešlar (106’ Špehar), Kvesić. Trener: Albert Riera.
Celje: Obradović, Ajhmajer (116’ Štefulj), Nemanič, Zec, Karničnik, Zabukovnik, Popović, Kouter (62’ Vrbanec), Matko, Bizjak, Ikwuemesi (110’ Bajde). Trener: Roman Pilipčuk.

Timi Max Elšnik je bil že v uvodu srečanje blizu zadetka, saj je po prodoru sprožil z 22 metrov in zadel vratnico. V šesti minuti, po podaji Maria Kvesića, se je v obetavnem položaju znašel Aljaž Krefl, ki pa je streljal v Matka Obradovića. Zatem je dvakrat poskušal še David Sualaehe.

V 34. minuti se je Ljubljančanom ponudila nova priložnost. Akcijo Olimpije je z udarcem z vrha kazenskega prostora zaključil Mario Kvesić, na mestu pa je bil Matko Obradović.

Celjski vratar je bil na mestu tudi v 57. minuti, ko je Kvesić sprožil še z leve strani igrišča. Po uri igre so zapretili tudi gostje. Lovro Bizjak žoge ni najbolje zadel z glavo, Nino Kouter pa je nekaj sekund kasneje z razdalje streljal mimo vrat. S podobnega položaja je v 66. minuti udaril še Denis Popović, Matevž Vidovšek pa je bil na mestu.

Več dela je imel v naslednji minuti Obradović, ki pa je ukrotil močan udarec Svita Sešlarja z razdalje 19 metrov. Celjani so si po zatišju v 85. minuti priigrali najlepšo priložnost na tekmi, Vidovšek pa je bil na mestu po zvitem poskusu Charlesa Ikwuemesija, po kotu pa je izbil še strel Davida Zeca.

Izid je po 90 minutah igre ostal nespremenjen, tudi podaljški pa niso ponudili pravih priložnosti, zato so o potniku v polfinale odločali udarci z bele točke. Denis Popović je prvi strel poslal preko vrat, Ljubljančani pa so prednost zapravili v tretji seriji, ko je zgrešil Mateo Karamatić. Po štirih natančnih strelih v četrti in peti seriji je Matic Vrbanec zadel vratnico, strel Manuela Estrade pa je zaustavil Matko Obradović. 

Podoben scenarij je sledil v sedmi seriji. Mark Zabukovnik je zatresel okvir gola, Obradović pa je prebral namero Davida Sualeha. David Zec in Aljaž Krefl sta bila uspešna, strel Žana Karničnika pa je ukrotil Matevž Vidovšek, Ivan Posavec pa meril v prečnik. Sledila je deseta serija, Vidovšek pa je zaustavil še poskus Klemna Nemaniča, zaključno žogo pa je nato izkoristil Nemanja Gavrić ter Olimpijo obdržal v igri za dvojno krono.

Ljubljančani bodo nasprotnika v polfinalu Pokala Pivovarna Union dobili po jutrišnjem žrebu, med potencialnimi nasprotniki pa so Aluminij, Bistrica in Maribor.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.03.2024 | Prva liga Telemach
    Remi na derbiju v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Celja so se v 24. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 28.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Štiri, sedem ali deset točk? Kakšna bo razlika med vodilnima kluboma Prve lige Telemach po koncu dvoboja med Olimpijo in Celjem. Zmaji napadajo zaplet v boju za vrh lestvice, grofje se želijo znova oddaljiti.
  • 05.01.2024 | Prva liga Telemach
    Krefl oblekel celjski dres
    Aljaž Krefl, ki je pred dnevi po izteku pogodbe zapustil Olimpijo, je novi član Celja. Bočni branilec je z vodilno ekipo Prve lige Telemach sklenil sodelovanje do konca sezone 2025/26.
  • 05.11.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija z zmago v Celju bližje vrhu
    Nogometaši Celja so v 15. krogu Prve lige Telemach izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:1 (0:1).
  • 03.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    V tekmi kroga se bosta udarila Celje in Olimpija. Kako se bo razpletel dvoboj vrha lestvice?
  • 27.08.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani dobili derbi proti Olimpiji
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 6. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 2:4 (1:2).
  • 25.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Derbi šestega kroga Prve lige Telemach bo odigran v Stožicah. V dvoboju najboljših ekip minule sezone se bodo za nove točke pomerili nogometaši Olimpije in Celja. Kdo bo uspešnejši?
  • 19.07.2023 | Prva liga Telemach
    Po Olimpiji za Celje
    V minuli sezoni je Olimpiji pomagal do dvojne krone, od danes je član Celja. Izkušeni Mario Kvesić je z grofi podpisal pogodbo, ki velja do junija 2026.
  • 20.05.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani dobili derbi pri Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:2 (0:1).
  • 18.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    V Stožicah bodo v soboto slavili dvojno krono, dvoboj Olimpije in Celja pa bo pomemben tudi za končno uvrstitev na drugo mesto. S tremi točkami prednosti pred Mariborom ga branijo grofje.

DELI NA