Zmaji so se veselili po loteriji enajstmetrovk

Nogometaši Olimpije bodo zaigrali v tretjem krogu kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Dvoboj z Birkirkaro je bil odločen po strelih z bele točke. Nejc Vidmar je v peti seriji prebral namero Mbonge, odločilni udarec pa je izkoristil Aldair Djalo.

KVALIFIKACIJE UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE - DRUGI KROG

BIRKIRKARA - OLIMPIJA LJUBLJANA 5:5* (1:0, 1:0)

* - Olimpija je napredovala po izvajanju enajstmetrovk

Stadion Centenary, sodniki: Van Driessche, De Neve in Monteny (vsi Belgija).
Strelec: Venancio (27.).
Rumeni kartoni: Pepe, Yankam, Aguirre, Briffa; Delamea Mlinar, Aldair Djalo, Korun.
Rdeči karton: /.
Birkirkara: Fernandes, Pepe, Carniello, Attard, Zamit, Yankam (od 106. Bezzina), Venancio, Bonanni (od 79. Scicluna), Macedo (od 90. Aguirre), Montebello (od 95. Mbong), Falcone (od 101. Briffa).
Olimpija: Vidmar, Gliha (od 56. Pavlović), Delamea Mlinar, Korun, Boakye (od 106. Andrejašič), Tomić, Kapun (od 66. Elšnik), Petrov (od 56. Kurež), Sešlar (od 106. Ostrc), Aldair Djalo, Nukić (od 95. Špehar).

Ljubljančani na Malti niso navdušili, tako kot tudi ne domača ekipa, ki pa ji je vendarle uspelo izsiliti dodaten igralni čas in enajstmetrovke. Pri streljanju z bele pike pa so bili bolj zbrani zeleno-beli in si priigrali tretji krog, v katerem se bodo merili proti makedonskemu Škupiju ali portugalski Santa Clari. Zelo verjetno proti slednji, ki je že v gosteh na prvi tekmi slavila s 3:0.

Ekipi v prvem polčasu v hudi pripeki nista navdušili. Ljubljančani so imeli na voljo več prekinitev in v prvih 25 minutah tudi več resnejših strelov, a Daniela Fernandesa niso premagali. V šesti minuti je slednji obranil strel po prodoru Save Petrova po levi strani v kazenski prostor, v 17. minuti je Mustafa Nukić žogo z volejem iz bližine poslal malce čez gol, isti igralec pa je v 24. tudi zadel vratnico, a iz prepovedanega položaja.

V 27. minuti pa so Maltežani povedli. Antonio Delamea Mlinar je 20 metrov od svojih vrat naredil prekršek, s prostega strela pa je nato Diego Venancio žogo poslal v levi zgornji kot vrat vratarja Nejca Vidmarja za vodstvo z 1:0. To je bila tudi zadnja resna akcija prvega dela.

V drugem polčasu je v 57. minuti Svit Sešlar prišel do odprtega strela v kazenskem prostoru, toda žogo poslal čez gol. V 78. minuti so Ljubljančani znova prišli do obetavnega položaja za strel, na desni strani kazenskega prostora je sprožil Aldair Djalo, toda Fernandes je bil na mestu.

Že v sodniškem dodatku je Sešlar v kazenskem prostoru prišel do nove priložnosti, a je spet streljal previsoko, to pa je bila zadnja priložnost rednega dela, tako da je sledil podaljšek.

V prvem delu tega ni bilo prave nevarnosti za ena ali druga vrata, izjema je bila priložnost Olimpije tik pred koncem prvega dela, ko je Uroš Korun poskusil ob drugi vratnici, a je Fernandes preprečil veselje Olimpijinemu branilcu. V drugem delu podaljška pa prave priložnosti ni bilo, tako da so sledile enajstmetrovke.

Pri teh sta bili obe ekipi v prvih štirih serijah zanesljivi, v peti pa je slab strel Paula Mbonga obranil Vidmar. Odločilni gol je dosegel Aldair Djalo.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Radomlje se v zaključek sezone podajajo z novim trenerjem, ki bo ognjeni krst doživel v Stožicah. S kakšnim izidom se bo predstavil Darjan Slavic?
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Bristrić odločil v korist Olimpije
    Nogometaši Rogaške so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 2:3 (1:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Olimpija
    Vroča Rogaška pričakuje Olimpijo, ki še ni opustila sanj o končnem slavju. Kdo bo boljši?
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija zabila tri gole za nove tri točke
    Nogometaši Olimpije so v 28. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:2 (2:0).
  • 29.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Koper
    Olimpija po treh remijih gosti Koper, ki je z zmago na zaostali tekmi proti Muri prekinil negativno serijo rezultatov. Kdo se bo veselil na prenovljeni zelenici v Stožicah?
  • 16.03.2024 | Prva liga Telemach
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Nogometaši Brava Kostela in Olimpije so se v 27. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 15.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Olimpija
    27. krog Prve lige Telemach odpira mestni derbi. Kako se bo razpletel?

DELI NA