06.03.2023 | WU17
Znan seznam igralk za kvalifikacije v Sloveniji

Leto 2023 prinaša izzive tudi dekliški reprezentanci do 17 let. Med 17. marcem in 23. marcem bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger doma (Čatež pri Brežicah) igrale kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo med 14. in 26. majem v Estoniji.

Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa na kvalifikacijskem turnirju Lige A.

Slovenija WU17:
Zara Kramžar (A.S. Roma), Zala Omerza (ŽNK Olimpija), Nikki Kobal (ŽNK Olimpija), Sara Medič (ŽNK Olimpija), Lea Dolinar (NDŠ Mura), Teja Truntič (DNŠ Mura), Neža Hrga (DNŠ Mura), Lana Jakšič (DNŠ Mura), Hana Serec (DNŠ Mura), Katjuša Kern (ŽNK Ljubljana), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Tinkara Testen (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Ula Omerzu (ŽNK Radomlje), Ajda Zajc (ŽNK Radomlje), Špela Gerbec (ŽNK Radomlje), Maja Madon (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Jerca Plevel (ŽNK Cerklje),  Neža Trošt (NK Krim).

Igralke na čakanju:
Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Lia Jasenc (ŽNK Olimpija), Lana Curman (DNŠ Mura), Ana Marija Kršljin Stojić (DNŠ Mura), Taia Doles (ŽNK Radomlje), Alicija Brinovec (ŽNK Radomlje), Brina Omejc Židan (ŽNK Radomlje), Žana Galjot (ŽNK Radomlje), Varja Špiler (ŽNK Cerklje), Živa Mikložič (ŽNK Cerklje), Ana Makovec (NK Krim).

„Nekaj deklet se vrača po določenih zdravstvenih težavah, zdravniške službe so optimistične. Do začetka prve kvalifikacijske tekme pa je na voljo še kar nekaj dni, za kvaliteten trenažni proces. Kot trenutno kaže, pa zaradi specifike določenih poškodb ne bomo mogli računati na nekaj igralk, ki so že bile dokaj redne članice te reprezentančne vrste. V primerjavi s seznamom po pripravah v Italiji je nekaj sprememb. Gre predvsem za dekleta letnika 2007, ki bodo prioritetna predvsem od meseca aprila dalje, ko bomo oblikovali generacijo deklet letnika 2007 in 2008, za nov kvalifikacijski cikel. Bistveno je, da do samega zbora igralke na seznamu in čakalni listi opravijo še nekaj kvalitetnih trenažnih enot in se čim bolje pripravijo na psiho-fizične napore, ki jih čakajo tako v reprezentanci kot tudi na klubskem nivoju. Vsekakor pa že vsi v reprezentanci komaj čakamo, da pričnemo s skupnim delom,“ je ob obelodanitvi seznama povedala selektorica Tina Kelenberger.

Švica, Avstrija in Slovaška

Decembrski žreb kvalifikacij za evropsko prvenstvo je Sloveniji namenil namenil skupino A4, ob njej pa so tu še Švica, Avstrija in Slovaška. Omenjene kvalifikacije potekajo v okviru tekmovanje v Ligi A, kjer se bo merilo 28 reprezentanc, ki so razdeljene v sedem skupin. Zmagovalke skupin se bodo uvrstile na evropsko prvenstvo, sedem četrtouvrščenih ekip skupin Lige A se bo preselilo v Ligo B.

Dobra igra proti Italiji

Reprezentanca je minuli mesec opravila tudi priprave, ki jih je nadgradila z dvema tekmama proti Italiji, kjer je enkrat z domačinkami remizirala (2:2), enkrat pa klonila (2:0).

Kvalifikacije za EP 2023, Čatež:

17.3.
Avstrija – Slovenija (15.30)

20.3.
Slovenija – Slovaška (15.30)

23.3.
Slovenija – Švica (15.30)

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 07.06.2024 | WU17
  Dekleta do 17 let dobila tekmice v kvalifikacijah za EP 2025
  Evropsko prvenstvo bo prihodnje leto na Ferskih otokih. Letošnja izvedba je že končana. Evropske prvakinje so postale Španke, ki so v finalu s 4:0 porazile Anglijo.
 • 20.03.2024 | WU17
  Na zadnji tekmi kvalifikacij remi z Bolgarijo
  Bolgarija je s sedmimi točkami (toliko jih ima tudi Slovenija) zavoljo razlike v golih zasedla 1. mesto in direktno napredovala v Ligo A. Slovenija čaka razplet ostalih skupin z upanjem, da bo šla v Ligo A kot najboljša drugouvrščena reprezentanca.
 • 19.03.2024 | WU17
  Pripravljene na Bolgarijo
  „Igralke so pripravljene na zadnjo tekmo. Na prvih dveh tekmah so pokazale, da lahko igrajo zelo dober nogomet. To bo potrebno ponoviti tudi na tej tekmi in lahko se nadejamo želenega rezultata,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
 • 17.03.2024 | WU17
  Do druge zanesljive zmage
  Naša dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah za EP 2024 oz. turnirju Lige B prišla do 2. zmage. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 4:0 premagale Azerbajdžan. Gole so dosegle Špela Gerbec (2), Zala Omerza in Ula Osolnik.
 • 17.03.2024 | WU17
  Kadetinje v pričakovanju tekme proti Azerbajdžanu
  „Tudi tokrat nas čaka nasprotnik, ki je lahko še kako nevaren, če mi ne bomo dobro izvajali naših idej in dogovorov. Pričakujemo, da bomo imeli več žogo v svoji posesti, pri čemer želimo biti tudi čim bolj nevarni za gol. Zelo pomembno pa bo tudi dosledno opravljati naloge v fazi obrambe,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
 • 14.03.2024 | WU17
  Prepričljiv uvod kadetinj proti Moldaviji
  Dekliška kadetska reprezentanca je s prepričljivo zmago začela nastop v Ligi B, kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 6:0 premagale Moldavijo.
 • 14.03.2024 | WU17
  Proti Moldaviji začenjajo lov na Ligo A
  „Ogledali smo si tekme nasprotnic, ki premorejo določeno kakovost in so lahko zelo nevarne. Naš cilj je prikazati dobro igro, z idejami, ki smo jih v igro vpeljevali v zadnjem obdobju. Če bo tako, bo tudi končni rezultat tak, kot si ga želimo,“ napove selektorica Anja Milenkovič.
 • 11.03.2024 | WU17
  V Bolgarijo po Ligo A
  Jutri se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki potuje v Bolgarijo. Od četrtka, 14.3., naprej bodo varovanke selektorice Anje Milenkovič tekmovale na turnirju Lige B.
 • 16.02.2024 | WU17
  Kadetinje končale turnir v Srbiji
  Dekliška reprezentanca do 17 let je s tekmama proti Srbiji in Hrvaški sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2024 oz. tekmovanje v Ligi B. Po sredinem porazu proti Srbiji so danes varovanke selektorice Anje Milenkovič klonile proti Hrvaški (0:3).
 • 14.02.2024 | WU17
  Kljub dobri igri poražene na prvi tekmi
  Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so z 0:2 klonile proti domačinkam.

DELI NA