06.03.2023 | WU17
Znan seznam igralk za kvalifikacije v Sloveniji

Leto 2023 prinaša izzive tudi dekliški reprezentanci do 17 let. Med 17. marcem in 23. marcem bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger doma (Čatež pri Brežicah) igrale kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo med 14. in 26. majem v Estoniji.

Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa na kvalifikacijskem turnirju Lige A.

Slovenija WU17:
Zara Kramžar (A.S. Roma), Zala Omerza (ŽNK Olimpija), Nikki Kobal (ŽNK Olimpija), Sara Medič (ŽNK Olimpija), Lea Dolinar (NDŠ Mura), Teja Truntič (DNŠ Mura), Neža Hrga (DNŠ Mura), Lana Jakšič (DNŠ Mura), Hana Serec (DNŠ Mura), Katjuša Kern (ŽNK Ljubljana), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Tinkara Testen (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Ula Omerzu (ŽNK Radomlje), Ajda Zajc (ŽNK Radomlje), Špela Gerbec (ŽNK Radomlje), Maja Madon (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Jerca Plevel (ŽNK Cerklje),  Neža Trošt (NK Krim).

Igralke na čakanju:
Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Lia Jasenc (ŽNK Olimpija), Lana Curman (DNŠ Mura), Ana Marija Kršljin Stojić (DNŠ Mura), Taia Doles (ŽNK Radomlje), Alicija Brinovec (ŽNK Radomlje), Brina Omejc Židan (ŽNK Radomlje), Žana Galjot (ŽNK Radomlje), Varja Špiler (ŽNK Cerklje), Živa Mikložič (ŽNK Cerklje), Ana Makovec (NK Krim).

„Nekaj deklet se vrača po določenih zdravstvenih težavah, zdravniške službe so optimistične. Do začetka prve kvalifikacijske tekme pa je na voljo še kar nekaj dni, za kvaliteten trenažni proces. Kot trenutno kaže, pa zaradi specifike določenih poškodb ne bomo mogli računati na nekaj igralk, ki so že bile dokaj redne članice te reprezentančne vrste. V primerjavi s seznamom po pripravah v Italiji je nekaj sprememb. Gre predvsem za dekleta letnika 2007, ki bodo prioritetna predvsem od meseca aprila dalje, ko bomo oblikovali generacijo deklet letnika 2007 in 2008, za nov kvalifikacijski cikel. Bistveno je, da do samega zbora igralke na seznamu in čakalni listi opravijo še nekaj kvalitetnih trenažnih enot in se čim bolje pripravijo na psiho-fizične napore, ki jih čakajo tako v reprezentanci kot tudi na klubskem nivoju. Vsekakor pa že vsi v reprezentanci komaj čakamo, da pričnemo s skupnim delom,“ je ob obelodanitvi seznama povedala selektorica Tina Kelenberger.

Švica, Avstrija in Slovaška

Decembrski žreb kvalifikacij za evropsko prvenstvo je Sloveniji namenil namenil skupino A4, ob njej pa so tu še Švica, Avstrija in Slovaška. Omenjene kvalifikacije potekajo v okviru tekmovanje v Ligi A, kjer se bo merilo 28 reprezentanc, ki so razdeljene v sedem skupin. Zmagovalke skupin se bodo uvrstile na evropsko prvenstvo, sedem četrtouvrščenih ekip skupin Lige A se bo preselilo v Ligo B.

Dobra igra proti Italiji

Reprezentanca je minuli mesec opravila tudi priprave, ki jih je nadgradila z dvema tekmama proti Italiji, kjer je enkrat z domačinkami remizirala (2:2), enkrat pa klonila (2:0).

Kvalifikacije za EP 2023, Čatež:

17.3.
Avstrija – Slovenija (15.30)

20.3.
Slovenija – Slovaška (15.30)

23.3.
Slovenija – Švica (15.30)

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 16.09.2023 | WU17
  S tekmo proti Srbiji sklenile priprave
  V Čatežu sta se še enkrat pomerile naše in srbske kadetinje, zmaga pa je tokat pripadla gostjam, 1:3 je bilo. Edini gol za Slovenijo je dosegla Jerca Plevel.
 • 16.09.2023 | WU17
  Spletni prenos iz Čateža
  V Kozjem se je med tednom zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki se pripravlja na skorajšnje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. V četrtek so varovanke selektorice Tine Kelenberger doma z 2:1 premagale srbske vrstnice, danes ob 11. uri pa se bodo v Čatežu z njimi pomerile še enkrat.
 • 14.09.2023 | WU17
  Boljše od Srbije, v soboto prenos iz Čateža
  V Kozjem se je zbrala dekliška reprezentanca U17, ki je odigrala uvodno tekmo s srbskimi vrstnicami. Zmaga je ostala doma, 2:1 je bilo. Gola za zmago sta prispevali Lana Jakšič in Ula Osolnik.
 • 13.09.2023 | WU17
  Zadnji test pred kvalifikacijami za EP
  Danes se je v Kozjem zbrala dekliška reprezentanca U17. „Vse igralke s prvotnega seznama so se javile in so zdrave. Veseli, da so tudi dekleta na čakalni listi v pripravljenosti,“ ob zboru pove selektorica Tina Kelenberger.
 • 10.09.2023 | WU17
  Dvakrat proti Srbiji
  Dekliška kadetska reprezentanca se bo zbrala in pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za EP 2024 odigrala pripravljalni tekmi z vrstnicami iz Srbije. Tekmi bosta v Kozjem (14.9. ob 16.00) in v Čatežu (16.9. ob 11.00).
 • 23.08.2023 | WU17
  Priprave z mislijo na kvalifikacije
  Dekliška kadetska reprezentanca je v Kozjem minule dni opravila priprave, ki so se jih igralke in selektorica Tina Kelenberger izredno razveselile. Z mislimi pri kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.
 • 14.08.2023 | WU17
  Na priprave v Kozje
  V prihodnjih dneh se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki se pripravlja na jesenske kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 16.06.2023 | WU17
  Kadetinje in mladinke na žrebu do tekmic
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, sta bila opravljena žreba skupin kvalifikacij za uvrstitev na evropski prvenstvi kadetinj in mladink.
 • 23.03.2023 | WU17
  Kljub srčni in dobri igri brez EP-ja
  Dekliška kadetska reprezentanca je s porazom proti Švici končala kvalifikacije za EP 2023. Švica se je z današnjo zmago (1:3) in skupno zmago na kvalifikacijskem turnirju v Sloveniji uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo maja letos v Estoniji.
 • 22.03.2023 | WU17
  Proti Švici po vozovnico za EP
  Dekliška kadetska reprezentanca bo v četrtek s tekmo proti Švici sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Tekma bo ob 15.30 na štadionu v Krškem.

DELI NA