13.06.2012 | Ženska A
Znan seznam za Anglijo, selektor Rob zaupa igralkam

Slovenska članska ženska vrsta se bo 21. junija v Velenju pomerila z vrsto Anglije, selektor Damir Rob pa je obelodanil seznam igralk za to kvalifikacijsko tekmo za Euro 2013.

Seznam vabljenih igralk, ki se zberejo 19.6.:

Katja Nežmah (ŽNK Dornava), Kaja Jerina (ŽNK Jevnica), Lucija Grad (ŽNK Jevnica), Manja Benak (ŽNK Krka), Jana Horvat (ŽNK Krka), Anisa Rola (ŽNK Maribor), Dominika Čonč (ŽNK Maribor), Urška Žganec (ŽNK Rudar Škale), Anja Levačič (ŽNK Rudar Škale), Natalija Golob (ŽNK Slovenk Gradec), Pamela Begič (ŽNK Slovenj Gradec), Sonja Čevnik (ŽNK Slovenj Gradec), Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje), Andrej Nikl (ŽNK Teleing Pomurje), Kaja Eržen (NK Velesovo Kamen Jerič), Anja Milenkovič (Calcio Chiasiellis Udinese), Fata Salkunič (ŽFK Napredak), Lucija Mori (A.C.F. Brescia).

»Na seznamu so vse igralke ki imajo pravico nastopa, je nekaj rahlo poškodovanih, vendar upam, da bodo s pomočjo zdravniške službe nared do tekme. Manjka Ines Špelič po operaciji, vprašljiv je tudi nastop vratarke Lucije Mori, ki se poškodovala v  polfinalni tekmi pokala v Italiji, zaradi kartonov manjkata Tjaša Tibaut in Mateja Zver pove uvodoma selektor o sestavi ekipe.

In potem nadaljuje:
»Manjka nekaj igralk, vendar koga ni brez njega se mora. Mateja Zver je igralka, ki sodi med boljše igralke v Evropi in bi lahko igrala sigurno v kateri od najmočnejših lig ženskega nogometa. Verjemite, da je njej še huje, da ne bo mogla nastopiti proti Angliji.«

Kako bodo potekale priprave?
»Pred tekmo z Anglijo bomo imeli priprave v Sl. Gradcu, kjer bomo  po mnenju sekretarja Gasserja, ki si je ogledal prizorišče priprav imeli  odlične pogoje za delo.«

Kaj reči o samem tekmecu?
»Po moji subjektivni oceni je nasprotnik ki je pred nami najmočnejši v skupini ki sodi  v sam svetovni vrh. Dovolj je reči samo Anglija, zibelka nogometa. Veselim se te tekme, saj se tekme z Anglijo ne igrajo vsak dan, na srečo sem imel že to priložnost in ne bi imel nič proti da se zgodovina ponovi.«

Selektor je tekmice videl na delu.
»Ogledal sem si tudi tekmo Anglije v živo. Igrajo kombinatorni nogomet, poln dinamike, lahko povem, da slabega igralnega mesta nimajo.«

Kljub temu je Damir Rob velik optimist.
»Igralke so pokazale pravi značaj, tudi v zadnji tekmi kvalifikacij nismo bili kompletni pa so igralke brez pretiranega respekta krenile v tekmo. Imamo igralke, ki jih zaupam in verjamem, da ne bodo razočarale.

Cilj je jasen:
»Poskušati zadeti tudi proti Angliji kot v vseh zadnjih tekmah,« zaključi selektor, ki je vesel, da je Slovenija na Fifa lestvici popravila svojo uvrstitev za štiri mesta,  z 62. na 58. pozicijo.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.

DELI NA